Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajka39

czy wiekszosc porodow zaczyna sie w nocy?

Polecane posty

Gość zapytajka39

pyt jak wyzej :) jak to bylo u was?

Gość ja rodzilam w nocy -od 1szej

Gość u mnie tak

Gość zapytajka39
3 dni temu lekarz u mnie stwierdzil rozwarcie na 2cm od wczoraj odchodzi mi czop - iloscia hurtowa, nie wiem jak wiele go moze byc :) od rana mialam skurcze ale raczej bezbolesne i nieregularne wzielam kapiel i od tego czasu mam co ok 10 min. jest to twardnienie brzuszka i bol jak na okres, czasem na kregoslup, ale nie jest to jakies bolesne:( boje sie ze to dalej przepowiadajace zastanawiam sie czy moge czegos oczekiwac w nocy :) wiecie jak to jest... czlowiek siedzi jak na iglach :P

Absolutnie sie z tym nie zgadzam. Za kazdym razem bralo mnie w ciagu dnia i tez tak urodzilam. kazdy porod jest inny dluzszy,krotszy,zaczyna sie w dzien a konczy w nocy lub na odwrot. Nie ma reguly. Skad przyszlo Ci to do glowy?

Gość zapytajka39
ja nie stwierdzilam faktu tylko zadalam pytanie :)

Jesli chcesz pomoc sobie w rozwarciu mozesz pochodzic po schodach np a jesli chcesz opoznic to raczej sie poloz i wypocznij. od Twojego rozwarcia na 2palce do 10 jeszcze dluga droga w kazdym razie jesli ciaza nie jest zagrozona i wszystko jest ok nie spiesz sie do szpitala

Gość zapytajka39
ciaza donoszona, niezagrozona, zdrowa... ehhh... dzieki :)

To super. Nie martw sie bedzie ok mozna tez kawke mocniejsza na przyspieszenie porodu wypic. A czop co nie ktorym to nawet 3tyg przed porodem schodzi. Zycze powodzenia;)

u mnie sie zaczeło o 5 rano - regularne bolesne skurcze co 5 minut. urodziłam 5 minut po 12 tej w nocy...

Gość mój malutki
mi skurcze zaczęły się o 13 a urodziłam o 18.45 :)

Gość nati_1309
Ja też rodziłam w dzień. Mimo że wody odeszły mi o 22 to skurcze i cała akcja pojawiła się o 10 rano :) A swoją dzidzie urodziłam o 16.40 :)

Gość Ami..
u mnie zaczelo sie w niedziele wieczorem po zaplikowaniu przyspieszenia, urodzilam synka o 4.43 we wtorek . Troche trwalo.

Gość fcndjksa
co to znaczy porod prowokowany??

dzidzius nie spieszył się na ten Swiat bylo 9 dni po terminie wiec musili przyspieszyc poród zastrzykami w tyłek a jak juz mnie wzięły bóle do końca aż nie poszłam na łóżko rodzić chodziłam pod kroplówką ktora przyspieszała skurcze...

Gość porod najczesciej zaczyna
sie w nocy bo w nocy rosnie poziom hormonu ktory wywoluje skurcze (zapomnialam jak on sie nazywa :) )

Gość nati_1309
Ja też maiałam podaną oksytocyne dlatego że przedwcześnie odeszły mi wody a nie maiłam ani skurczy ani rozwarcia. Ale kroplówka niewiele mi pomogła. Pomógł dopiero masaż szyjki macicy i kąpiel :)

Gość u mnie 8 rano i 3 w nocy

Nie wiem czy większość, ale mój zaczął sie o 2:15. Wody zaczęły odchodzić. O 9:15 miałam juz córę. Poród tez przyśpieszony oksytocyną. Bardzo bolesny:(