Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAGUBIONA W DUBLINIE

CZY TO POCZATEK CHOROBY PSYCHICZNEJ????

Polecane posty

Mam z soba problem.I to nie jeden, zastanawiam sie czy to nie jest poczatek jakiejs choroby psychicznej i czy nie wyladuje w koncu w wariatkowie... sprobuje opisac objawy.... wiec tak:mam 165cm wzrostu, waze 55 kg, ostatnio jestem na scislej diecie, pije tylko soki wielowarzywne, zwaze sie za 10 dni po zakonczeniu diety, mam nadzieje ze brzuch mi troche spadnie.Jak juz sie zlamie i cos zjem, wymiotuje az poleci zolc.Pije senes.Nienawidze siebie i swojego zycia, ale nie jest tak, ze mysle, iz kiedy juz schudne bedzie lepiej. Caly czas mi sie wydaje ze wszyscy sa przeciwko mnie.W kazdym zdaniu mojego faceta doszukuje sie ukrytych sensow--i to na moja niekorzysc.Wciaz mysle ze on mnie zdradza.Nawet jak dzwoni i mowi ze mnie kocha, jakis glos we mnie mowi mi:"on klamie, na pewno bzykal juz dzisiaj kogos innego albo wlasnie zamierza isc na dziwki i chce uspic twoja czujnosc..." Jezu, nie moge juz tak dluzej, nie widze wnic zym sensu, tak mi strasznie zle ze sama soba...nie mam z kim pogadac, wyzalic sie, chyba nawet nie umiem tych myslic ujac w slowa, tak to nieudolnie naqpisalam, przepraszam was....

jak mam sie ogarnac?

Gość internista
Rozpoznanie kod ICD-10 - F50.0 Przepraszam ze nie pisze po polskiemu, tajemnica lekarska ;)

ha ha ha :D jesli taki z ciebie internista to dawaj po lacinie, jak bog przykazal:D

wiem, mam nasrane w bani....ale nie panuje nad tymi myslami...czasem jest taki dzien, ze chce mi sie zyc, jestem mila, pelna nadziei i optymizmu, a czasem chce mi sie zabic, nie wierze w nic i nie widze nigdzie sensu...taka sinusoida:/

Gość internista
lingua? aegritiudo anorexia nervosa

Gość ...ups
Soczki, to mało, aby organizm funcjonował normalnie potrzeba szerszego wachlarza składników odżywczych. Tobie przede wszystkim potrzebne są witaminy z grupy B.Dlatego masz problem ze sobą, tak sądzę. Bez tłuszczów, te witaminy nie zostaną wchłonięte przez orgranizm, gdyż wcześniej sie utlenią. Rozpuszczają się jedynie w tłuszczach. Odchudzać się można na wiele sposobów i to bez żadnych głodówek i soczków .... to ci nic nie da. No może efekt jojo, który doprowadzi cię do pierwotnego stanu. Musisz zmienić nastawienie na życie, by nie zabrnąć w ślepy zaułek. Wyluzuj, wycisz się, dostrzegaj piękno w tym co cię otacza, nie szukaj daleko tego co masz blisko, tak znajduje się szczęście i radość życia.

anoreksja to chyba tylko jeden objaw tej zlozonej choroby...boje sie ze mam nerwice natrectw czy cos....ale na Boga, to ze sie odchudzam troche ti jeszcze nie jest anoreksja!

wlasnie to co najwazniejsze, jest bardzo daleko.....moj facet, ojciec mojego dziecka wyjechal za granice do pracy....jak byl ze mna to jakos tak nie rylo mi psychiki..teraz to jest koszmar, nawet moi rodzice to widza:/

ale blyskasz dowcipem....a moja corka bedzie mniszka hahaha

Gość internista
"Jak juz sie zlamie i cos zjem, wymiotuje az poleci zolc.Pije senes.Nienawidze siebie i swojego zycia" Jak wg. ciebie to jest "odchudzam sie troche" to zacznij szukac dobrego specjalisty od anoreksji. "Mataczenie i szukanie problemu wszedzie tylko nie tam gdzie trzeba" to tez objaw choroby ;) Dla scislosci anoreksja to choroba psychiczna i objawia sie NIE TYLKO wstretem do jedzenia, to by było zbyt proste i wszyscy by sami sobie diagnozowali anoreksje :P .... malo to ludzi umarlo z powodu anoreksji ...

wychodzi na to ze moj facet mnie w to wpedzil:/ kocham go i nienawidze jednoczesnie....

Ja mysle,ze po prostu brakuje Ci przyjaciolki.Jak ja bedziesz miala,wywalisz cos z siebie systematycznie,poradzisz....bedzie OK!

Gość powinnas sie udac do
psychologa lub psychiatry bo sie wykonczysz dziewczyno

blyskasz, aloha:D trudno sie zaprzyjazniam....kolezanek mam mnostwo, ale zeby tak sie komus zwierzyc....nie potrafie, naprawde.po raz pierwszy tutaj wyrzuc am z siebie caly ten schiz...:/ przedpraszam i dziekuje wam ze jestescie:*

Gość rozwiązanie dla Ciebie
zbilansowany sposób odżywiania znajdz jakąś formę ruchu która sprawia Ci przyjemność i odstresuje Cię kup jakiś suplement z magnezem i B Complex oba wesprą Twój obniżony nastrój i nie wmawiaj sobie że facet zdradza póki nie ma jawnych sygnałów że tak jest