Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p3ace

prostowanie grzywki

Polecane posty

Gość p3ace

Dziewczyny, jak prostować grzywkę( mam na bok) zeby się nie robiła taka ostająca i 'stronkowana' i żeby się trzymała a nie sterczała :(( Byłam tydzień temu u fryzjera i ona mi tak ładnie włosy wyprostowała i grzywka była ładna. Nie wiecie może jak to one robią? I jeszcze, jakie są najlepsze preparaty do prostowania? Dziękuje:):):*

Gość Wioooola
cześć! :) a więc tak, grzywkę mam już ponad dwa lata, w dodatku na bok, kiedyś prostą, więc pewne doświadczenie w tym mam. na sam poczatek, proponuję Ci płyn do prostowania włosów, który ochrania przed temperaturą, a także pozostawia je lśniącymi + pomaga w ułożeniu włosów. marion się nazywa. do tego, hm. nie prostuj grzywki kilka razy, tzn. nie powtarzaj. zrób max 2 pociągnięcia i już,rozczesując od razu grzebieniem lub szczotką. aby utrwalić grzywkę, hm.. możesz zawsze dać lakier ;) osobiście używam tafta 5, ale ze mną to inna sprawa - bo mam ją dość długą :) mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam. a co do sposobów fryzjerskich - często dodają jeszcze jedwab w płynie, ale w tym przypadku - malutka kropelka wystarczy :)