Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta wiele warta

pytanie o mleko modyfikowane.

Polecane posty

Gość marta wiele warta

Mam karmić dziecko 6 razy na dobę z przerwą 5-godzinną w nocy. Jeżeli karmię co 3 godziny wychodzi 7 karmień, a co 4 wychodzi 5. Więć jak to w końcu ma być? Co ile wy karmicie mlekiem modyfikowanym?

Gość ja karmiłam
na żądanie

Gość ja karmiłam
kazde dzeicko jest inne, jedno bedzie dokladnie piło tak jak sugeruje opakowanie a inne wiecej, jeszcze inne wiele mniej. karm na żądanie

Gość moje dzieci piły
większe porcje, ale za to rzadziej bo tak sobie same ustaliły. Ta rozpiska na opakowaniu to tylko podpowiedź nie sztywne wytyczne. Zobaczysz kiedy dziecko będzie domagało się jedzenia.

Moje dziecko na przyklad je więcej jak się obudzi, ale przed spaniem zasypia w połowie butelki. Musisz poobserwować kilka dni swoje dziecko, samo będzie wiedziało, kiedy ile ma zjeść. Ważne, żeby dobowo dostawało tyle, ile powinno, chociaż są dzieci, które zjadają sporo mniej lub sporo więcej i też jest dobrze. Mój to żarłok i zawsze po skończonej butli jest awantura o jeszcze :P Ale mu nie daję, bo i tak za dużo przybiera.

Gość maaajjjaaa
karm na zadanie i obserwuj kilka dni, ja zapisywalam ile i kiedy i wyszlo ze na dobe miesci sie w normie wypitego mleka, a jadl o rosznych porach i rozne ilosci, a potem zaczelam wydzielac, i wyszlo tak co ok 4 godz czasem 5

Gość thyrtyrytrytr
ja karmiłam co 3-4 godziny łącznie z nocą

Gość hjioioi
co 3 godz