Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krostka

22 lata i wyskakuja pryszcze!

Polecane posty

Gość krostka

wydawalo mi sie ze po okresie dojrzewania problem sie skonczy a tutaj ciagle cos wyskakuje, juz nie mowie co sie dzieje przed okresem:Owiecie moze co jest tego przyczyna?stosuje kosmetyki przeznaczone do mojej cery,nawilzam,zdrowo sie odzywiam, robie maski, nie pale.no juz nie wiem co zrobic:O

Gość krostka
up

Gość noemi rabarbar
moim zdaniem masz problemy z hormonami, wybierz sie do endokrynologa, bo dermatolog da ci masci na krótko przejdzie a potem znów wyjdzie.

Gość LoBoToMiA
Normalne. Nic nie poradzisz, poza prewencją ;)

Gość ashkel
Przyczyn może być wiele : - stres - zła dieta -> czyli ostre przyprawy, słodycze - niewłaściwe kosmetyki - nie które tak wysuszają skórę , że zamiast pomagać nasilają trądzik ; zbyt częste stosowanie kosmetyków tez powoduje taki efekt. Innymi słowy daj cerze odpocząć - jak nic nie pomaga idź do dermatologa , bo możesz mieć coś więcej aniżeli zwykły trądzik

Gość krostka
a moze to te hormony:Ono wlasnie dermatolog przepisuje to albo nie dziala albo po zakonczeniu kuracji znowu sie zaczyna. co do kosmetykow przetestowalam juz tyle ze szok nic na dluzsza mete nie pomaga,z tym wysuszaniem to zauwazylam dlatego robie tez maski nawilzajace.nie jest tego duzo wrecz nie nazwalabym tego tradzikiem ale jednak w tym wieku to dziwne. jedynie jeszcze stres choc na to juz nic nie poradze:( no nic dzieki zbadam hormony moze cos sie rozjasni.

Gość noemi rabarbar
a jakie są te chrostki ropne, czerwone bolace? Ja też przeszłam trądzik winne były chomony oprocz tego trądziku coś jeszcze ci dokucza? przetłuszczają ci się włosy?

Gość noemi rabarbar
prz problemach z hormonami zwykle pierwsza cierpi skóra

Gość krostka
a to zalezy,czasem ropne czasem po prostu czerwone i bolace-te dlugo sie trzymaja i nic sie z nimi nie da zrobic. wlosy przetluszczaja sie ale to chyba jak kazdemu zwlaszcza teraz jak nosze czapke ale spokojnie moglabym myc wlosy co drugi dzien.ah no i skora twarzy bardzo mi sie przetluszcza a na ciele mam bardzo sucha.ta przetluszczajaca sie cera zmienia sie na lepsze tylko pod wplywem nawilzania a nie osuszania.

Gość jblokn
mi wypadaja wlosy i wyskakuja mi na twarzy talkie noie wiem jak to nazwac wodne krostki. Nie normalne pryszcze tylko taka woda, masakra i to nie chce zniknac , musze umowic sie do dermato moga;/ mialyscie tak ? odlozylama juz kosmetyki, troche zeszlo, ale nadal skora jest taka sucha ;/i juz nie taka jak kiedys ;/ i cco troche to mi znow to cos ywskakuje , na calej buzi ;/ Wczesniej mnie szczypalo i swedzalo

Gość to przez brak seksu

Gość noemi rabarbar
zbadaj tarczycę prolaktyne i kortyzol

Gość 43fds
na pryszcze najlepsza jest sperma

Gość jblokn
ja mam czasem zaczerwieniona twarz i czesto czuje zmeczenie i tyle. a cycki podczas ostatniego okresu wcale nie bolaly, a zawsze bola ;/ i mialam dziwny okres ;/

Gość krostka
ostatnio tzn w zeszlym roku schudlam i zaczelam sie zdrowo odzywiac a jednak cera sie nie poprawila. przewlekle zmeczenie tak ale to pod wplywem stresu ktory sama sobie serwuje,nerwowa jestem bardzo. bole miesniowe raczej mnie nie dotycza cwicze regularnie wiec o bolach dawno zapomnialam.

Gość noemi rabarbar
badzo często u modych ludzi wystepuję gruczolak przysadki mózgowej, co 3 osoba to ma i czasami o tym nie wie. On rozregulowywuje hormony objawy zaleza od tego jaki hormon nadmiernie produkuje przysadka. Zwykle jest to nie groźne i wyleczalne czasami potrzebna jest operacja jesli guz jest duzy lub wydziela acth co z koleii pobudza kortyzol a to juz jest groxne nawet dla zycia bo nie rozpoznana w pore choroba cushinga doprowadza zwykle do zgonu z powodupowikłań hiperkortyzolemii.

Gość noemi rabarbar
dla uscislenia ja mam chorobe cushinga.