Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markra

Jaki prezent na Komunię św od matki chrzestnej...

Polecane posty

Gość dr_anwil
Polecam książkę IDĘ Z JEZUSEM PRZEZ ŻYCIE, a do tego opcjonalnie koperta z zawartością. Tytuł książki i treść idealnie pasują do tej uroczystości. Dziecko będzie głównym bohaterem książki - REWELACJA. Zakupiłem taką książkę na allegro. Tu podaję link do aukcji sprzedawcy: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=20214753 Mają też stronę: www.dreamproject.pl

Gość paschalina
a może złóżcie się w parę osób na jakiś fajny wyjazd wakacyjny, obóz językowy albo coś? :) i do tego jakaś ładna Biblia albo coś (na religijnych prezentach się nie znam, ale coś by wypadało dać)

Gość anna_nowak
Ja, ze swojej strony poleciłabym jakieś klocki konstrukcyjne. Raz, że samą zabawą jest składanie takiej zabawki, a dwa że po złożeniu można się nią bawić. Są nawet takie klocki które można składać wielokrotnie różnie! Ostatnio moja koleżanka z pracy opowiadała mi o tym że kupiła swojemu synkowi klocki z których można złożyć różne pojazdy - koparki, ciężarówki czy coś takiego ;). Znalazłam coś takiego tutaj: http://allegro.pl/zestaw-eitech-10-modeli-280-elementow-c332-i1563494378.html

Gość MATKA CRZESTNA
WITAM, JAK CO ROKU O TEJ PORZE, MATKA CHRZESTNA CI POMOŻE:) moja chrześniaczka teraz ma komunię. dziecko jest z zamożnego domu, ja tam niczym nie zaimponuję w sensie finansowym.więc dam 400zł w osobiście zrobionej kartce komunijnej (elegancka baaardzo) z dołaczoną fikusna kopertką.Na kartce będą bardzo niebanalne życzenia wpisane piórem,żeby "nie zeszło". zrobiłam tak przy 1ym chrzesniaku,dzis ma 23l. i z rozrzewnieniem wspomina prezent - ale wówczas dostał przepiękne wydanie "Quo vadis" i jakieś nie za duże pieniążki. wytrzymania wszystkim życzę:)

Gość majzuz
uwazam ze prezenty typu laptop tablet to przesada. wedlug mnie cos bardziej przyziemnego jak dla 9-ciolatka.polecam artess bardzo ciekawe i inne propozycje od tych w nadmiarze na runku, do tego Biblia.

Gość gość
może jakiegos e-booka abo tableta, w media expert widzialem promocje na komunię i sa takie rzeczy troche taniej i wybranem

Gość gość
Ja kupilam Chrzesniakowi zegarek firmy Casio za 500 zl i 500 zl w kopercie. Chrzestny dal 1000 zl w kopercie i w ich oczach jest lepszy bo ja polowe tego aleze zegarek za drugie tyle nikt nie patrzy

Gość gość
Kupiłam chrześnicy rower za 1500zł. i 500zł. w kopertę.Chrzesny kupł laptop Nie mówiąc ile kasy od gości zebrała mała komunistka.

Ja dostałam od matki chrzestnej rower. Myślę, że to dobry pomysł, jeśli dziecko nie ma lub już wyrosło z dziecięcego. Jeśli nie rower, to może jakiś kurs językowy?

Gość gość
e-booka, lub tablet. Te w media expert nawet ujda cenowo, chociaz najlepiej to rower, tez mają w normalnych cenach, jak dla chrzestrnego oczywiście

Gość gość
Przestańcie wałkować stare posty.Poczytaj archiwalne tematy i się odfikaj! Wieczne p********ie o tym samym.😠

Gość gość
i w końcu skusiałem sięna tablet w media expert :)

Gość gość
dlatego polaczki nigdy nie maja pieniedzy :o

Gość gość
ja kupiłem rower, chrzestni jakie stablety w media expert i dzieciaki były zadowolone :) Kasa w kopercie dodatkowo... :D

Gość gość
to kazdy prezeny mozna no na spoko no-www.youtube.com/watch?v=-R6CnSqPnEg

Gość gość
Klasyczne prezenty takie jak zegarek, czy rower zawsze się sprawdzą. Ale jeśli ktoś szuka fajnego, nowego prezentu to uważam, że świetnym pomysłem mogą być stoły do piłkarzyków garlando- szeroki wybór można znaleźć w porównywarkach cenowych np. http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_serwisie/garlando . W zeszłym roku byłam na komuni u bratanka - dostał taki stół od chrzestnego wszystkie dzieciaki świetnie się bawiły a my razem z nimi. Później podobny stół kupiłam do siebie do domu :P

Gość gość
Witam. Problem z prezentami komunijnymi polega na tym, że są one często dość podobne do siebie: łańcuszek, fotoalbum i itp. Zastanawiając się nad prezentem komunijnym dla chłopca trafiłam na ofertę sklepu internetowego sterowane-zdalnie.pl. W tym sklepie można znaleźć różnego rodzaju zdalnie sterowane pojazdy i to zarówno klasyczne samochody jak i modele bardziej kolekcjonerskie typu czołgi i niszczyciele oraz modne ostatnio drony. Polecam rozważenie takiego prezentu. Jeśli chłopieć lubi takie zabawki prezent może być naprawdę trafiony. Ceny są też bardzo różne, więc na pewno uda się dobrać coś odpowiedniego.

Gość Arniki
A co zrobić kiedy chrześnica chce pieniędzy bo zbiera na laptopa... Kupiłam jej smartfona ile dac pieniędzy do koperty?

Gość gośćkasia
Ja kupiłam mojej chrześnicy tradycyjny prezent komunijny czyli zegarek, ale w wersji uwspółcześnionej (taki: http://www.smartsafe.pl/Q60.html). To jest aktualnie modny model/dizajn wśród dzieciaków, a sądzę, że rodzice chrześnicy też będą zadowoleni z takiego prezentu (szczególnie przed wakacjami).

Gość wags33
zwykle chrzestna kupuje rower, jakaś złotą pamiątkę, rolki, tablet albo laptop. Przynajmniej tak słyszałam rozmowy, że prezenty właśnie tej kategorii były w zeszłym roku modne. Ja kupiłam tablet i rolki na avans.pl teraz czekają na ten dzień.

Gość gość
wg mojej 9 letniej 2010.02.01 o co Ci chodzi? zaproponowała mi, że kupi telewizor, co miałam powiedzieć, nie dzięki? i tak zaraz córka będzie chciała swój w pokoju, więc co mi zależy. wiele prezentów nie dostanie, bo będzie tylko najbliższa rodzina. x Telewizor DO POKOJU DZIECKA? Ochujeliście? Telewizor stawia (wiesza) się w salonie/ bawialni, a nie w miejscu, gdzie się śpi. Masakra, co za oszołomy.

Gość gość
Dziewczynce kupiłam rower, chłopcu aparat fotograficzny (inne komunie).

Gość gość
Ale z drugiej strony nie można stanąć okoniem, gdy wszyscy dookoła dają prezenty. I co, takie dziecko ma stać jak sierota z medalikiem? To już nie te czasy, kiedy szczytem finezji było dostać zestaw długopis+kalkulator czy radziecki zegarek. x Skoro ktoś wychował dziecko na sierotę umysłową nastawioną na prezenty..

Gość BeeM740
W przyszłą niedzielę moja chrześnica przystąpi do Komunii Św. Długo zastanawiałam się, co powinnam jej podarować. Chrzestny kupił rower, ponieważ to było jedno z marzeń małej (rower miejski, rzecz jasna). W takiej sytuacji postanowiłam, że - ponieważ jest to święto religijne, ja jestem matką chrzestną czyli osobą, która wiarę ma w obowiązku dziecku przybliżać oraz nasza rodzina jest wierząca i starająca się żyć wg nauki kościoła - prezent powinien mieć też wymiar duchowy. Kupiłam złoty łańcuszek z medalikiem i złote kolczyki (ale skromne, zwykłe kółeczka, bez cyrkonii i innych kamieni). Jest to prezent, który sama otrzymałam od swojej matki chrzestnej w dniu własnej Komunii. Oprócz tego dokupiłam jej zegarek - prosty, klasyczny, bez kwiatków i motylków na tarczy i pasku, dobrej firmy i z dołączonym dodatkowym skórzanym paskiem w brązowym kolorze tak, aby mógł służyć też w przyszłości, kiedy już chrześnica nie będzie chciała nosić białego komunijnego paska przy zegarku. Myślę, że to dość ponadczasowy prezent. Do tego dokupiłam niewielką biblię, książkę ks. Twardowskiego "Dziecięcym piórem", a także książkę z serii "...idzie z Jezusem przez życie", w której dziecko jest głównym bohaterem. To z tego względu, że moja chrześnica uwielbia czytać. Wszystkie książki opatrzyłam dedykacjami wpisanymi na pierwszej stronie tak, aby pamiętała, z jakiej okazji je otrzymała. Na pamiątkowe zdjęcia otrzyma ode mnie również album komunijny, aniołka (które kolekcjonuje) z ceramiki. Dwa tygodnie po komunii chcemy ją z mężem również zabrać do Lichenia na wycieczkę oraz na 1-2 dni do nas do domu (mieszkamy w różnych miastach) i spędzić miło czas np. nad jeziorem, w kinie, w parku linowym itp. Dla jednych kupiłam za dużo, dla innych za mało, cały prezent kosztował mnie w granicach 800-900 zł, ale prawdą jest też to, że nie kupiłam wszystkiego w ciągu ostatniego miesiąca. Od około pół roku co miesiąc kupowałam jedną rzecz - raz medalik, raz kolczyki, innym razem książki. Mnie było tak łatwiej. Osobiście myślę, że tyle pieniążków to nawet za duża kwota, ale wolałam ją przekazać w "pamiątkach" niż w gotówce. Zamiast tych prezentów pojawił się również pomysł, że opłacę fotografa na tę uroczystość, ale rodzice jednak zrezygnowali z profesjonalnej fotografii na komunii. Dodam, że jestem z moją chrześnicą (która jest moją kuzynką) blisko, utrzymujemy kontakt, często się spotykamy i nie mam potrzeby "rekompensować" jej mojej nieobecności w życiu.

Gość gość
ja jako chrzestna kupiłam mojemu Filipkowi rower http://www.goride.pl/. Dobry model w fajnej cenie. Doradzono mi. Od razu kupiłam tam wszelkie akcesoria do jazdy, a jak młodemy się zepsuje, jest tam też serwis