Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość indeksja***

Jak zapobiegacie ciąży babeczki??

Polecane posty

Gość indeksja***

sorki ze tu zaczynam taki wątek , ale tu jest najwięcej babek i moze powiecie cos. jak zapobiegacie ciąży??ja dzis sie dowiedziałam ze nie moge brac hormonów.brałam pięc lat....a teraz sobie nie wyobrazam jak inaczej mozna zapobiegac ciązy.jak to jest bez tabletek??juz przez cały czas mam sie bac ze moge zajsc???jak brałam pigułki anty to moglismy sie kochac z mężęm kiedy tylko sie zachciało bez zadnych obaw i lęków, poprostu. jak inni sobie z tym radzą?? czy obliczanie tych dni płodnych jest skuteczne??czy jest trudne?

Gość a prezerwatywy
to najlepsza metoda moim zdaniem

Niewiem ja generalnie nie zabezpieczam się wcale. Mieszkamy sobie razem , mamy prace itd, nie mogę brać tabletek ze względu na przyjmowane inne leki, prezerwatyw nie znoszę, myślałam o wkładce wewnątrzmacicznej mirena czy jakos tak, tyle ze to koszt 1000 zl. Po prostu się kontrolujemy, nie ma wytrysku do wewnątrz nigdy.

Gość indeksja***
ale poza tym nic??tylko to ze nie do srodka??bez zadnych lęków??ze nie dzis, ze moze troche sie dostało?? kiedys uzywalismu prezerwatyw , ale jakos tak dziwnie było, nijako,

Gość ja głupiutkaaa
załoz wkładke i po problemie:-)

Gość indeksja***
tak sobie mysle przeciez ile jest par które nie stosuja pigułek, a nie zachodzą, ale czy kochają sie wtedy swobodnie??

Gość indeksja***
narazie nie mamy warunków zeby miec trzecie dziecko no nie jest straszna ale nie chce rodzic dzidziusia jednego za drugim jak królik

Najlepsza metoda antykoncepcyjna na świecie- nie uprawiać seksu :P

Nie dziwię ci się nie znoszę prezerwatyw, totalnie inne doznania są bez. No my tak bez niczego zupełnie. Ale jeśli się boisz to faktycznie wkładka jest najlepszym sposobem, są tez takie za 400zł, zakladasz raz na 3 lata i masz spokoj. Porozmawiaj z ginekologiem i zobacz co ci zaproponuje.

Gość jacekzkrakowa
amen

Gość czterdziestoczteroletnia
jak nie pigułki to tylko spiralka

W ogóle to wydaje mi się że jestem bezpłodna, trwa to już rok, kochamy się codziennie i nic nigdy. Albo to on, niewiem, nie myślę o tym. Ale planuję się przebadać pod tym kątem.

Gość liwiana
Ja po 2 dziecku poddałam się sterylizacji, bo wiem że nie chcę mieć więcej dzieci. Mam 37 lat. Zabieg w znieczuleniu ogólnym, 45 minut, 3 dni odpoczynku a teraz jestem wolna niczym ptak. Okres mam normalnie, właściwie nic się nie zmieniło. Tylko że to z naszym kraju zabronione zrobić sobie dobrze :) Polecam jak ktoś jest pewny że nie chce więcej dzieci to jest to najlepsza metoda.

Gość indeksja***
eeee no seksik musimy uprawiac :) najbardziej pasuje mi twoja metoda "mucha nie siada" stosunek przerywany bo przyznam sie jestem leniwa , a tu nie trzeba duzo kombinowac ( no moze gdzie "zawartosc" umiejscowic :P , jak brałam pigułki to b myslenie było z głowy, przy gumkach trzeba jednak zadbac zeby zawsze były, zeby kupic, i jeszcze zakładac :P ta wkładka to słyszałam ze podraznia kaleczy narządy rodnych Mucha a ty tak zupełnie lajtowo podchodzisz do seksu czy masz czasem obawy ze sie dostało tam co nieco

Gość indeksja***
aaacha mucha juz mi odpowiedziała....zazdroszcze "lajtowosci" tez bym tak chciała, a ja tylko sie mecze i drecze myslami

Gość vnm
o matko ale problem kupowac gumki...kup od razu większa ilość...tabletki tez musiałas kupowac i o nich pamietac...a co do zakładania to trwa sekunde...teraz sa takie cienkie gumki ze praktycznie ich sie nie czuje....no chyba ze wolisz przerywany i ciągle miec stracha ze cos sie jednak dostało do środka...

Gość kkkaaannnaaa
liwiana a gdzie to robiłaś?

Nie wiem kwestia przyzwyczajenia chyba, juz przestalam sie stresowac, owszem zdarzylo sie ze 2 razy ze sie zapomnielismy i w ostatniej chwili bylo wyciaganie, wtedy zalatwialismy postinor duo nastepnego dnia zeby sie nie denerwowac. Po prostu jak moj facet czuje ze dochodzi, to wyciaga. Tyle ze ja nie mam dzieci, niewiem albo ich nie moge miec albo bede miala trudnosci z zajsciem w ciaze. Skoro ty masz juz dwoje to moze latwo ci zajsc w ciaze, niektorym kobietom wystarczy kilka kropelek, a niektore miesiacami probuja litry w siebie wlewac i nic. Niewiem oczywiscie jak dlugo staralas sie o dzieci, tak tylko gdybam.

a liwiana ma dobry pomysl, gdybym urodzila juz tyle ile chce, to tez sterylizacja jak najbardziej, i masz swiety spokoj na amen.