Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szafirkmia

jedzenie jak ze stołówki

Polecane posty

Gość szafirkmia

witam, jeszcze w podstawowce jadlam obiadki na stolowce,uwielbialam ich smak i prostotę , czy ktos wie jak przyrządzać takie "zwyczajne" potrawy bez duzej ilosci przypraw, które są takie "powszechne" w miejscach zbiorowego zywienia ?:) chodzi mi o zupki , sosy,chude miesko :)

Gość dania z torebki

Gość misisz dodawać do wszystkiego
monstrualne ilości (na dłuższą metę szkodliwej dla ludzkiego organizmu) sody do wszystkiego co gotujesz, żeby szybciej doszło :o - tym cię właśnie karmiono w podstawówce... wrażenia smakowe niezapomniane :o

Gość musisz dodawać do wszystkiego
monstrualne ilości (na dłuższą metę szkodliwej dla ludzkiego organizmu) sody do wszystkiego co gotujesz, żeby szybciej doszło :o - tym cię właśnie karmiono w podstawówce... wrażenia smakowe niezapomniane :o

Gość kwidzyk
znam ten ból, mi nigdy nie wyjdzie taka marchewka z groszkiem czy szpinak jak z baru mlecznego. no nie wyjdzie i już :)

Gość
Obiad jadłam w przedszkolu, najbardziej smakował mi ryż z coctailem truskawkowym i pierogi leniwe polane bułeczką, masłem z cukrem.

niezapomniany smak , kopytka z cukrem i masełkiem podawane w przedszkolu.... i nie zgadzam się z opiniami , ze to jedzenie z paczki czy podrasowywane , bo kto o tym słyszał 30 lat temu?????

sekretem tych potraw było właśnie to , ze były z dobrych , naturalnych produktów , bez ulepszaczy smaków , chyba dziś ten smak jest nie do odtworzenia , NIESTETY !!

Gość ja w szkole uwielbiałam
gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym! Normalnie jadłabym codziennie :) Pycha! Muszę się pochwalić że w sobote robiłam i wyszedł identyczny! ;) Dosłownie taki sam jak jadłam w szkole :) Schabowe też uwielbiałam jeść w szkole, panierka była taka puszysta a kotlet taki pyszny... Niestety nie potrafie zrobic identycznych :( U mnie w mieście jest taka "jadlodajnia" gdzie serwuja wlasnie takie obiady jak na stołówce, można się najeść pyszności dosłownie za pare złotych. Czasami w pracy chodze tam na lunch i za obiad dwudaniowy tzn zupa + drugie danie płacę 11zł :D Za takie grosze sama sobie nie zrobilabym w domu takiego obiadu :p

Gość
We Wrocławiu w barze Mewa smakowały mi naleśniki z serem, zupy.:). Domowe jedzenie, takie lubię.

Ja tam wolę wrocławskiego Misia jeśli chodzi o stołówki. Co prawda jest tam hardkor totalny, ale kopytka z sosem grzybowym mają fpytkę :D Jak jestem we Wro to zdarza mi się tam chodzic, ewentualnie do STP :) A tak poza tym to sama gotuje. Nie chcę się chwalic, ale odkąd kupiłam parowar w electro to jestem ultra mistrzem w przyrządzaniu zdrowego jedzenia :D