Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zal mi jej

Slub - jak to rozegrac?

Polecane posty

Gość zal mi jej

W kwietniu szykuje sie slub mojej kuzynki.Jej chlopak jest swietnym facetem,ale oboje sa totalnie zdominowani przez jego rodzicow.Doszlo do tego,ze ona bedzie sie do nich wprowadzala,bo maja wyremontowac cala gore i zrobic tam nowe,osobne mieszkanie.Ale ja jestem na 100% przekonana,ze jego rodzice zgarna cala kase z wesela i powiedza,ze to na remont itd, tak ze mlodzi nic z tych pieniedzy miec nie beda.(jego rodzice sa strasznymi cwaniakiami i dusigroszami,chociaz maja kasy jak nasral i stac ich na ten remont).Wolalabym,zeby mlodzi kupili sobie samochod albo zrobili wycieczke.Nie chce po prostu,zeby jego rodzice polozyli lape na ta kase i zrobili sobie za to urlop albo kupili nowe kino domowe.Poza tym kuzynka jest zalamana,wcale nie chce tam mieszkac,ale jest w ciazy i nie ma po prostu innego wyjscia jak tam isc).Dac im ta kase potajemnie,zeby jego rodzice nie widzieli?Albo wplacic na jej konto?A moze cos kupic,zeby nie mogli im pieniedzy zabrac?Chcialabym jej po prostu pomoc,bo sama mi ciagle placze jak sie spotykamy,ze sie boi jak to wszystko bedzie i naprawde mi jej zal.

Gość DZISIAJ kupiłam sobie pralkę
dogadaj się z kuzynką jak woli. jeśli ma być konkretny, ustalony cel, to nie dawaj jej kasy (bo jeszcze tescie lape poloza) tylko po prostu ty zaplac za to, co ustalicie. tak bedzie najbezpieczniej, a jednoczesnie unikniecie konfliktu.

Gość -------G2----------
Wpłać na konto, to jest dobry pomysł.