Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśka82

Uporczywe swędzenie, co to może być?

Polecane posty

Gość miśka82

Witajcie, od pół roku mam spory problem - otóż ciągle swędzi mnie skóra. Początkowo lekceważyłam objawy, ale po miesiącu stało się to nie do wytrzymania i wybrałam się do dermatologa, który zawyrokował - świerzb. Novoscabin, Crotamition i jakaś maść robiona na zamówienie. Pomogło na 2-3 tygodnie, później znowu nawrót - przede wszystkim brzuch, uda i ręce. Wydawać by się mogło że to faktycznie świerzb tym bardziej, że po nocy spędzonej w ciepłym łóżku swędzi jeszcze bardziej. Sięgnęłam więc po Lyclear (łącznie trzy opakowania w ciągu dwóch miesięcy) i ostatnio Derbac ale daje to ulgę na tydzień, dwa i później znowu nawrót...Nie mam już siły, nie mam już zdrowia - wszystkie ciuchy przeprane, przeprasowane dwa razy, ciągła zmiana ubrań, mrożenie ubrań dbanie o higienę i nic...Pomóżcie bo już nie mam siły, co to może być?

Gość no to na co czekasz
kliknij np. na Onecie w wyszukiwarke: SWIERZB - znajdziesz od czorta linkow o tym co to jest i jak ludzie sobie z tym radza Powodzenia

Gość miska82
tak, tylko, że ja już zaczynam wątpić czy to świerzb skoro tyle środków mi nie pomogło a z tego co czytam po necie to np Lyclear pomaga błyskawicznie a ja jestem już po 3 opakowaniach

Gość lek555
Sora po swierzbie swedzi jeszcze jakies kilka tygodni musi dojsc do siebie.Rozumiem ze popralas co sie da i ze przeleczyli sie wszyscy domownicy?

Gość lek555
Przepraszam za bład,(skora).Powodow swiadu moze byc jeszce wiele.mam pacjenta ktorego wiecznie swedziala skora w miejscach typowych dla swierzbu.Okazalo sie calkiem przypadkiem ze ma pasożyty i to one sa powodem uporczywego swiadu.W tym wypadku chodzi o owsice.pasozyty wydalaja do ukladu szkodliwe produkty oprzemiany materii i one sie kumuluja w organizmie.Organizm sie broni musi je wydalic i czesto wydalane sa wlasnie przez skóre.Warto sie nad tym zastanowic trzymaj sie ciepło i powodzenia!:)

Gość miska82
dziękuję za odpowiedź! oczywiście wszystko poprałam, poprasowałam, domownicy proforma przeleczeni choć objawów nie mieli. Właśnie daltego mam wątpliwości - dermatolog od razu powiedziała, że to świerzb skoro najbardziej swędzi na brzuchu i wzmacnia się to gdy jest ciepło czyli np pod kołdrą, ale już tyle chemii wpakowałam w skórę, że mam dość, a to cholerstwo dalej swędzi...Czytam na forach, że niektórym Lyclear pomaga po jednym opakowaniu, a ja jestem już po 3 i jednym Derbac i nic! pomocy!

Gość miska 82
up

Gość teflon
niewydolnosc nerek, watroby i cukrzyca dają ten objaw. Wszystko wyjdzie w badaniu krwi (poziom mocznika, glukozy i enzymy watrobowe)