Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawiarnianyinwestor

lokata dzienna

Polecane posty

Gość kawiarnianyinwestor

Dobrą opcja są lokaty dzienne z tego co przeczytałem to są wolne od podatku- belki i jeszcze kapitalizacja odsetek odbywa się codziennie. A ostatnio trafiłem- bo troszkę mnie zainteresował ten temat na Rachunek systematycznego oszczędzania Złoty Portfel dobra opcja dla tych którzy chcieliby coś odłożyć ale nie mają motywacji- sam się zastanawiam.

Gość kawiarnianyinwestor
Gdzieś mi uciekł poprzedni temat i nowy stworzyłem- tak to bywa jak człowiek cały czas o pieniądzach mysli.

ogarniamy się inwestorze kawiarniany, ogarniamy :). Jak chcesz się dowiedzieć wiele o produktach bez podatku od zysków kapitałowych, to wpisz hasło w wyszukiwarce. Będzie najszybciej

Gość RayOfDark
Sprawdzilem te lokate ale ona nie jest dzienna - to rachunek systematycznego oszczedzania, z tym ze i tak b korzystny - stopa zaczyna sie od 6.6 % a dochodzi do 7.5 % w przypadku dlugoterminowego stazu.

Gość kawiarnianyinwestor
Fakt, Lokata nazywa się "Korzystna" a ten rachunek systematycznego oszczedzania dodatkowa mnie zainteresował. \ciekawą oferte maja w tych skokach.

plany systematycznego oszczędzania są oferowane w wielu instytucjach w Polsce. Polecam jednak unikać doradców, a udać się bezpośrednio do instytucji, która nas interesuje.

Gość KualaLumpur
Tak ostatnio zrobiono kontrole paru firm doradczych i po opublikowaniu raportu, nastapil suzy spadek zainteresowania uslugami doradczymi - co nie dziwne. Natomiast wracajac do tematu to lokata dzienna to jeden z niewielu sensownych produktow inwestycyjnych teraz.

Gość kawiarniany inwestor

Gość kawiarnianyinwestor
Z usług doradców- mogę skorzystać jedynie wysłucham, czasami coś ciekawego mozna sie dowiedzieć ale na ich produkty na pewno się nie zdecyduję- doradzają to za co im płacą niestety- na prawdziwego doradce mnie jeszcze nie stać.

Gość koralina33
Dla mnie prawdziwy doradca finansowy to taki, który jest zatrudniony w konkretnej instytucji finansowej, który ma ogromną wiedzę na temat wszystkich produktów które oferuje jego bank.

chyba żądasz zbyt wiele. Takich ludzi jest bardzo mało. Poza tm, jak mówisz, że ktoś poleca produkty swojego banku, to nie jest doradcą, a sprzedawcą.

Gość KualaLumpur
Wtedy tez jest sie doradca tyle ze malo obiektywnym, doradcy z niezaleznych firm mieli w zamysle byc lowcami dobrych ofert na rynku finansow i za woja wiedze i rekomedacje pobierac prowizje, a stalo sie zupelnie inaczej. Ja dzis juz firmom doradczym nie uwierze, wole poswiecic 2 godziny na przejscie sie po bankach i instytucjach i przejrzeniu ofert. Lokaty nie zmieniaja sie codziennie wiec mozna wybrac najlepsza po namysle, nie placac zadna prowizja.

Hej Troche oddaliliście się od tematu ale przynajmniej dowiedziałam się, żeby zbytnio nie ufać doradcom. Gdzie w tej chwili jest najlepsza lokata dzienna,? Czy dużo środków trzeba mieć na start?

Gość Buka2000
czytajac co piszecie zaczalem sie zastanawiac, odlozylem ostatnio troche kasy w gotowce i zamiast non stop podkradac moge wrzuce ja na lokate. w moim miescie nie ma duzego wyboru jezeli chodzi o banki, ale dziala skok stefczyka. posiadaja dosyc dobrze oprocentowane lokaty, tyle ze nie zaliczaja sie do bankow a instytucji finansowych, dziala to jakos na bezpieczenstwo takiej lokaty?

Gość ClockworkApple
@viola89: Jesli chodzi o lokaty dzienne, to trzeba miec wieksza sume, z reguly zaczynaja sie od min 10 tys. ale tez kapitalizacja odsetek ma wtedy realny wymiar i sens. @Buka2000: Skoki posiadaja takie same poreczenia co banki, opierajace sie na Bankowym Funduszu Gwrancyjnym ktory chroni fundusze do kwoty 50 tys EUR, wiec ryzyka nie ma.

Szkoda, 10tys PLN to jednak spora kwota której teraz nie posiadam. Ale czy sa i gdzie lokaty z mniejszym minimalnym pułapem wpłaty, a żeby jakiś realny zysk generowały?

Gość ClockworkApple
Oczywiscie, krotko i dlugoterminowe, oprocentowane od pulapu 4,7% do 6,3% w skali roku, dobra inwestycja , mowie teraz o kasach spoldzielczych.

Gość Adaam
Witam, wszystko na temat lokat jednodniowych można znaleźć na stronie http://extralokaty.pl/ Znajdują się tam także aktualne rankingi lokat. Pozdrawiam.