Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kalinkakaja

benefity w uk

Polecane posty

wiem ze zaraz mnie tu ludziska zjada, ze domagam sie benefitow nie u siebie, ale nie obchodzi mnie to. mam pytanie do osob, ktore mieszkaja w uk i moze wiedza cos na ten temat. wiec w tym miesiacu konczy mi sie platny urlop maciezynski (maternity leave) i zaczynam urlop bezplatny (additional maternity leave), poniewaz nie moge wrocic do pracy, bo nie mam z kim zostawic dziecka (synek ma pol roczku). czy przysluguja mi jakies dodatki z tego tytulu? dodam ze jedynym utrzymujacym nas czlonkiem jest moj maz. pobieram rowniez counsil tax i child benefit. prosze o informacje.

a to nie ma juz rocznego urlopu maciezynskiego płatnego?

Gość fcndjksa
a czemu wczesniej sie nie staralas o np child tax credit? Teraz tylko twoj maz moze sie starac o benefity, bo ty nie bedziesz miala zadnego dochodu

Gość macieRZyński się pisze

Kalinkakaja, ja wlasnie wrocilam przedwczoraj wrocilam do pracy z macierzynskiego :) czyli rozumiem ze jestes na mazierzynskim juz 9 miesiecy, tak? Niestety, po skonczeniu 9 miesiecy platnego, ostatnie 3 miesiace sa bezplatne i do zadnych innych dokladek nie mamy prawa tylko z racji ze jestesmy w domu z dzieckiem :o Maz moze sie starac o working tax credit. Ewa, macierzynski w UK jest platny przez 9 miesiecy ale bodajze od kwietnia tego roku az przez 12 :)

Gość ania hania barcelona
ja bede szla na macierzynski w kwietniu tego roku i tez 9 miesiecy jest platne, mozna byc na mcierzynskim 12 miesiecy (zeby trzymali dla nas prace) ale ostatnie 3 miesiace nie sa platne.