Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa 223

błona dziewicza a usg dopochwe

Polecane posty

Gość nowa 223

Czy możliwe jest zrobienie usg dopochwowego u dziewicy i czy to badanie przerywa błonę? Dodam, ze ostatnio gdy bylam u pani ginekolog takie badanie mi wykonala mimo ze powiedzialam ze nie wspolzylam i pozniej pojawila sie krew i bol.

Jestem zaskoczona, że zrobiła Ci tak inwazyjne badanie chociaż mówiłaś, że jesteś dziewicą:/ Hmmm. Być może jest tak, że ginekolog sam ocenia jak duży jest otwór w błonie i wtedy podejmuje decyzję czy zrobić takie badanie czy nie, chociaż nie chce mi się w to wierzyć. Wiem jak wygląda to urządzenie i wydaje mi sie, że badania USG pochwy nie należy robić dziewicą. A miałaś podejrzenie jakiejś ewentualnej choroby macicy czy jajników??

Gość nowa 223
dostalam strasznych bolow i wykryto u mnie torbiel na lewym jajniku, i teraz musze jesc tabletki, ale dalej nie wiem czy ta blona jest czy nie?

Gość ja jeszcze poltora roku temu b
ylam dziewica.okazalo sie ze mam cycte na jajniku i trzeba bylo zrobic dopochowowe usg.jezeli jest zagrozenie zycia[u mnie bylo bo cyusta byla duza dodatkowo owinieta wokol wlasnej osi]to lekarze nie patrza na pierdoly w stylu blona dziewicza.co wazniejsze?zdrowie i zycie czy jakas tam blona?dla mnie bylo wazniejsze zdrowie i zycie...ale jak tam kto ...

a duza masz te torbiel?moja byla duza.

generalnie dziewicom nie powinno się tego badania robić, ale wszystko zalezy od budowy błony. W końcu wiele dziewczyn będących dziewicami może uzywać tamponów. Moim zdaniem kobieta powinna Cię poinformować o ewentualnych skutkach, a sądząc po objawach jakie miałaś - ból i krwawienie to raczej błona została uszkodzona. Głowica do USG jest jednak mniejsza niż członek, dlatego błona bardzo możliwe że została tylko w niewielkim stopniu uszkodzona i nadal że tak powiem jest

Gość nowa 223
moja ma ok 5 cm i narazie zalecila mi luteine a jak sie nie wchlonie to trzeba isc na zabieg. A orientujecie sie, czy jakby ta torbiel sie wchlonela to czy to powraca po jakims czasie na nowo? nie wiem co lepsze te tabletki czy zabieg?

Gość martyna159
Na 100% nie jestes dziewica, ja bym do tego lekarza juz nie chodzila

nie wiadomo czy masz zespol policystycznych jajnikow czy nie masz.czasem te torbielki sie wchlaniaja czasem nie.ja mialam 8/10 centymetrow torbiel.nie wchlonela sie.zrobili zabieg i mam problem z glowy

Musisz podjąć decyzję, co jest dla Ciebie ważniejsze: zdrowie czy cnota. Zalecenia do badania masz i dziewictwo w takim wypadku nie powinno być przeszkodą, chyba że wolisz zaryzykować. Niestety przez błony brzuszne lekarz nic nie zobacz A torbiele moga wrócić, jeśli masz do nich tendencję

Gość nowa 223
ja sie to blona nie przejmuje tylko zamierzam zmienic lekarza i napewno bedzie pytal czy jestem dziewica i nie wiem co juz mowic