Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Schorowana

Wiecznie nawracająca grzybica ,a wasze życie seksualne...

Polecane posty

Gość Schorowana

Martwię sie o swoje zdrowie bo ciągle mam nawracająca grzybice. Co się wyleczę ( 3 tyg min ) to po kolejnych dwóch miesiącach znowu... I tak od kiedy zaczęłam współżycie 1,5 roku temu. Czy takie przerwy i infekcje wpłynęły an wasze pożycie seksualne? Oczywiście w czasie choroby nie współżyjemy ze sobą i leczymy się oboje. Po wyleczeniu niby jest ok , kochamy się regularnie z wielką przyjemnością , ale boje się ze to kiedys źle wpłynie na nas związek. Ze narzeczony będzie bał się albo brzydził mnie... Może to głupie myślenie ,ale nic na to nie poradze. Jesteśmy ze soba bardzo blisko, może nawet za blisko, zbyt wiele mu mówię o "naszej" chorobie... ? Jak jest lub było u Was?

bardzo mi przykro - też tak miałam, pomogła tylko zmiana faceta :( osobiście mam wrażenie że to on jest niedoleczony.

Gość Schorowana
Faceta nie zmienię bo za 3 miesiące się pobieramy ;-) Leczy sie tak samo jak ja. zawsze bierze pełną kuracje tabletek i smaruje maściami - mimo ze oczywiscei jest zdrow jak ryba i nic go nie swedzi , szypie itp. Prowadzimy bardzo higieniczny tryb zycia, dbamy o siebei, dobzre sie odzywiamy... Nie wiem już jak z tym walczyc ;-(

Poszukaj na cafe wczesniejszych watkow dot grzybicy. przede wszystkim scisla dieta, nie wolno jesc slodyczy bo one sa pozywka dla grzyba. poszukaj na necie o diecie przeciwgrzybiczej, zrob badania, posiew itd zeby sie dowiedziec jaki to rodzaj. niektore kobiety aplikuja sobie czosnek dopochwowo ponoc pomaga, ale nie chce wprowadzac w blad. lekarze czesto przepisuja standardowe leki i dlatego leczenie jest bezskuteczne. dieta to podstawa leczenia.