Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jamajka200

zielona czy czerwona herbata?????

Polecane posty

Hej! Chcę oczyścić swój organizm a co się z tym wiąże poprawić swój wygląd. Jakie herbaty polecacie? Czerwona czy zielona, a może Pu-Erh albo yerba matte????? Słyszałam że o wiele lepsze bo bez dodatków są herbaty sypane ale jak dzisiaj poszłam do takiego sklepu i zobaczyłam te ceny to mi normalnie szczęka opadła....za 10 dag herbatki trzeba zapłacić od 20 nawet do 60zł..... :/ Tak więc kupiał Sagę zielona z maliną..... Macie jakies doświadczenia z herbatkami???

Pu-erh to to samo co czerwona herbata. Najzdrowszą jest zielona i ja głównie polecam do picia, z czerwoną byłabym ostrozna. Poczytaj na necie jest mnóstwo informacji o właściwościach każdego rodzaju herbaty, Z Yerba-matte i rooibosem doświadczenia nie mam, ale słyszałam że też są bardzo zdrowe. A co do sagi zielonej to daruj sobie picie takich śmieci. Czymś takim się na pewno nie oczyścisz. Niestety ale te sypane i drogie sa najlepsze, to nie są śmieci z podłogi jak saga itp. Ja w five o'clok kupuje porządne zielone do 20 zł. Jaśminowa jest cudowna.

a co myślisz o sklepach zielarskich? taka liścistą warto tam kupić? Mieszkam w Katowicach i nie bardzo orientuje się gdzie takie herbaciarnie jeszcze są żeby porównać ceny.....bo niestety nie stać mnie na taką za 60zł :/

yerba matte jest świetna dla studentów pobudza ..a te bajki o zielonej i ...herbata to używka

W sklepach zielarskich możesz kupić zarówno porządną herbatę jak i marnej jakości. Wybieraj po prostu te droższe no i sypane. Jeśli herbata nie będzie zbyt drobna - będziesz widzieć ladne liście tzn że powinna być ok. Patrz też czym są aromatyzowane, raczej nie wybieraj tych sztucznie aromatyzowanych, ale takie z kawałkami owoców, kwiatów lub czyste. No i kup sobie np czajnik lub kubek z zaparzaczem, bo parzona w szklance zielona herbata bez usunięcia liści, staje się bardzo gorzka i cierpka. No i temepratura wody powinna byc niższa niz 100 stopni

Gość z krakowa....
Five o'clock napewno znajdziesz w jakiejs galerii w Katowicach. W marketach w dzialach z herbatami patrz na sypane, nie pamietam firmy, ale kupilam fajna zielona z opuncja figowa wlasnie sypana. Opakowanie jest czesciowo odkryte i widac liscie herbaty. Za 150 gr zaplacilam 10 zl.