Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heh to ja

Solarium w ciąży????

Polecane posty

Zdarzało Wam się chodzić w ciąży do solarium lub opalać się na słońcu???????????????????

Gość ulotka ulotka ulotka
do solarium nie wolno, ale na słoncu tak i teraz żałuje jak nie wiem co, gdybym tylko mogła cofnąc czas... :( porobiły mi się takie przebarwienia na twarzy i ciele od słońca i hormonów ciążowych, że szok ! dermatolog załamał ręce, mówi, że lata zajmie zlikwidowanie tego...nie mówiąc o kosztach

nie chiodziłam do solarium ( niby po co ? ) naturaslnego słonca nie unikalam jak jezdziąłm nad jeziora to zasłaniałm brzuch chustami ( by nie narażac na słoneczne promienie)

do solarium nie chodziłam, ale nad jeziorem sie opalałam wiele razy, przy czym zawsze zasłaniałam głowe (twarz opalałam i nic mi sie nie stało z tego powodu) i oczywiście brzuch. I zawsze z umiarem jeśli chodzi o czas przebywania na słońcu

ja na solarium nie chodziłam. normalnie sie opalałam tylko okładałam brzuch zimnymi recznikami. córcia ma 2 miesiace i jest zdrowiutka;)

A ja się opalałam na słońcu intensywnie na samym początku ciąży 3,4 tydzień... bo nie wiedziałam że jestem w ciąży... I teraz się boję :(

Gość słońce nie jest aż takie
szkodliwe... No ale solarium to odpada zupełnie..

Opalałąm się na solarium w 5-6 tyg. nie wiedzilam ze jestem w ciąży... nie zauwazylam nic zlego .. mowilam o tym lekarzowi powiedzial ze nie powinno byc zadnych zmian.. :) w kazdym razie juz nie opalam się ...:)

Gość taka jedna mama zmarwtion
Na solarium w ogole nie chodze, a na sloncu w ciazy owszem, opalalam sie, ale zawsze zakrywalam brzuch. I wszystko u mnie ok :)

Gość nikuśkkka
Solarium to SYF, brud i pełno grzybów wszędzie. Raz zaraziłam się grzybicą stóp-coś okropnego, swędziało i myślałam, że się nie pozbędę tego paskudztwa, a teraz dostałam łupieżu pstrego i jestem cała w duże PLAMY. Nie odważyłabym się pójść na solarium w ciąży ze względu na bezpieczeństwo swojego dziecka. Poza tym, jak byłam brzuchatką, cały czas łapała się mnie kurzajka na dłoniach, teraz już od 2 lat, nie miałam ani jednej. Czyli w ciąży trzeba uważać bo wszystko się może "przyczepić", uważaj!

Gość do nikuśkkka
ja pierdziele dziewczyno gdzie ty mieszkasz bleeeeeeeeee ja juz bardzo długo chodzę na solarium i nigdy ale to przenigdy nie zdarzyło mi się czyms zarazić...JAK JEST DOBRY PERSONEL TO I DOBRZE WYKONUJE SWOJE OBOWIĄZKI JAKIM JEST M.IN.DEZYNFEKCJA ŁÓZKA.....oprócz tego w solarium masz reczniki papierowe że możesz zawsze przetrzec łózko jesli zauważasz że chyba nie zostało wytarte, co do grzybicy stóp...NO COMENTS :O heh

Gość nikuśkkka
Przestrzegam higieny, chodziłam do drogich salonów, ale się zaraziłam. To nie moja wina, że ludzie się nie myją...