Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocham Synka

Juz mam dosyc.On ma 17 miesiecy i jest coraz gorzej

Polecane posty

Gość Kocham Synka

:( Od poczatku.Syn ma 17miesiecy.Teraz wlasnie spi.I tu jest problem.Pediatra mowi "przetrwac",ale jak? Rece opadaja.Nawet do pracy nie moge pojsc,bo niby jak? Probowalam wszystkiego.Wybudzalam o 6 rano codziennie,po to by w dzien zrobil sobie drzemke i wieczorem zasnal,nie udalo sie.Potem codziennie o tej samej porze chodzilam na spacery,by jakos "zlapal" jedna pore snu.Nie udalo sie.Jak go budzilam o 6 rano to wszystko robilam godzine w godzine,tj o tej samej porze sniadanie,kapiel itp.Ale na nic moje starania.Jemu wystarczy 10 minut snu w dzien by siedzial do rana.Potem budzi sie o 10 rano.Ale nieraz budzilam go wczesniej.Mimo,ze spal 5 h w nocy to i tak przez caly dzien i pol nocy byl pelen energii.Pediatra mowi(30lat doswiadczenia),ze juz mial niejeden taki przypadek.A ja nie mam sil.Przeciez on juz powinien miec "swoje" godziny:(

Gość maria23333
Zorganizuj mu zabawy, pójdź z nim do Centrum Zabaw dla Dzieci, na sanki, ulepcie bałwana, chłopak potrzebuje ruchu! Gdy nie ejst zmęczony, bo Ty się z nim za mało bawisz w ruchu i siedzisz na kompie, to on pewnie nie ma ochoty na sen i nie musi wcale spać w ciągu dnia, jeżeli mu się nie chce. Widać, że jesteś zmęczona opieką całodobową nad dzieckiem, wróć do pracy, a odżyjesz, tak jak ja, a małego zapisz do żłobka lub krainy malucha. On potrzebuje kontaktu z innymi dziećmi, po psotach i zabawach na pewno będzie miał ochotę na sen, sama zobaczysz.

Gość Kocham Synka
I tu nie masz racji.Nie siedze non stop przy kompie. Syn ma duzo ruchu i prawie non stop kontakt z dziecmi.

Gość Kocham Synka
A! I U mnie nie ma sniegu,wiec nie ulepie balwana

moze daj mu herbatki z melisy nie kładź go w dzień na drzemke , może nie potrzebuje a nie płacze w nocy ? nie wierci sie , nie jest nerwowy

Gość Kocham Synka
On wlasnie nie spi prawie w ogole w dzien!! Dzis mu sie zdarzylo pierwszy raz od kilku tygodni. Wiem myszka do czego zmierzasz.Badania mial robione,jest zdrowy

ok to super :) wiesz pomysałam o robakach bo dzieci zwykle maja trudnośći ze snem ale jak ok to super hm... spróbuj dac mu melised na noc o któej idzie spac na noc i jak sie czesto budzi

Gość Kocham Synka
U niego to wyglada tak: budzi sie o 10,nie spi caly dzien,kladzie sie o 24 moze 1 w nocy.Nieraz zlapie go sen to zasypia mi o 16 i budze go wtedy ale potem jest godzina wycia i rozbudzanie.Ogolnie jest spokojny.Nie marudzi itp.Tylko nie ma swoich godzin snu.

matko 24 -1 to strasznie pozno powiem ci tak blizniaki mojego brata podobnie maja ale ja proponuje wypróbowac melised na noc

a jak nie wybudzasz, to jak wtedy ze spaniem? może to wybudzanie trochę nerwowe dla synka?

Gość no niestety myszka
ten tekst w twojej stopce świadczy właśnie o tym, ze bardzo bierzesz do bani to co o tobie mowią i piszą inni:P

Gość no niestety myszka
autorko, musisz do oporu budzić o 6-7 rano aż się dziecko przestawi, nie ma innego wyjścia i na pewno nei potrwa to dzień czy dwa... musisz być konsekwentna i drzemka w dzień jeśli już będzie chciał spać to max do 15 żeby spał powodzenia:)

Gość qwer
corka miala tak samo dostala viburcol czy jakos tak,i bylo spanie o jeden godzinie,godzine przed snem widziala corka tylko mnie i meza zero tv do spania ciaglw wietrzony pokoj i udalo sie a viburcol to czopki uspokajajace braa je mniesiac

Gość majkamajeczka
Moje blizniaki mialy tak samo. rano budzilam o 6 w dzien kladlam ok 13 na godz (musialam wybudzac) i potem po 19 kapiel i spanie i tak ok miesiaca. W nocy jak sie budzili glosem stanowczym mowilam ze jest noc i trzeba spac! Dziecko doskonale rozumie to co mowisz do niego. On wie ze moze sobie na to pozwolic i jak tego nie zmienisz to sory ale bedzie coraz gorzej!

Gość Kocham Synka
No niestety,ale jestem stanowcza. Jak go nie wybudze to potrafi siedziec do 4 rano.Nieraz tak bylo

Gość majkamajeczka
Moje dzieci tez po lekach na uspokojenie zachowywali sie jeszcze gorzej! Nawet polozyc sie nie chcieli nie mowiac o SPANIU. Teraz maja 6 i pol lat i dalej klade ich ok 19-20 sami juz chca i wstawaja ok 6. Nie przejmuj sie jak ktos Ci zarzuca ze za malo sie z dzieckiem ruchowo bawisz bo znam to z autopsji ja tez stawalam na glowie i padalam a dzieci dalej byly w pelni sil tak jest do dzis. Lekarz wykluczyl ADHD stwierdzil ze maja nie spozyte poklady energii!!!!!!!!!!!!!

Gość majkamajeczka
To niech siedzi a ty idz spac ja tak robilam a rano o 6 pobudka

Zdarzają się czasem takie przypadki:) Mój siostrzeniec też tak ma:) Ale już ma 3 lata i daje nieźle wszystkim popalić.

Gość Weronika30082008
niektore dzieci tak maja np moja siostrzenica tez malo spala raczej nic z tym nie zrobisz moze z tego wyrosnie?? wiem ze to jest meczace ale co poradzisz....ja mam luksus w porownaniu do ciebie:-) moje dziecko idzie spac o 23.00 wstaje o 12.00 w poludnie o 16 idzie spac i spi do 19.00...tez jest zywym dzieckiem ale lubi pospac:-)chodz to do konca nie jest dobrze ze spi do pozna ale nic na to nie poradze...wspolczuje ci ale przeczekaj to