Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzydziesty trzeci tydzień cią

Do Bywalca albo innej kompętentnej osoby !!!! Pilne!!!!

Polecane posty

Byłam dziś u gina, 33 tydzien ciąży, bo żle sie czuje i on powiedział coś w rodzaju, że mam gorączkę połogową !!!! I teraz nie wiem, czy nie zapisac sie do innego, bo może trafilam w łapy nieudacznika, tak podejrzewam. Bo czy moge mieć gorączke połogową jak jeszcze nie rodziłam????? Połog to chyba okres po porodzie.... .... Wybaczcie chwiejne pismo ale jestem w gorączce....

Co - nie ma bywalca????????

skonsultuj się z innym lekarzem... ja nie jestem po medycynie ale sama nazwa wskazuje... zresztą to znalazłam w encyklopedii zdrowia: Gorączka połogowa - Rozmnażanie się bakterii we krwi i wysoka gorączka, pojawiające się po porodzie. Przyczyną jest zwykle paciorkowiec, a objawy występują między 1 a 3 dniem połogu. Wrotami zakażenia są urazy kanału porodowego.

jaką znów gorączkę połogową? jesteś pewna że to powiedział? jedz do szpitala. mam wrażenie że to nie jest post serio. żadna normalna kobieta w ciąży nie konsultuje swojego ZŁEGO samopoczucia z wirtualnym bytem na Kafeterii, tylko jedzie szukac pomocy u lekarzy lub w szpitalach.

Gość trzydziesty trzeci tydzien cią
No przeciez byłam u lekarza!!!! Nie obrażaj mnie więc, dobrze??? Byłam u tego samego gina, co prowadzi moja ciąże od początku.Tak powiedzial, dlatego pisze, bo nie daje mi ta sprawa spokoju. Moze dlatego moge miec gorączke połogową, bo już raz rodziłam -trzy lata temu? Nie wiem. Co więc mam robic???? Moja teściowa mówi, że ma zaufanie do tego lekarza, niewiem co robić.

Gość tak może mieć
Tak, może mieć gorączke połogową :) Połóg - okres od siódmego miesiąca ciąży do 6 tygodnia po porodzie :) Nieuki z was :)

Pewna zakonnica która przedtem była kobietą lekkich obyczajów miała gorączke połogową, jeszcze zanim usunęła ciąże, więc wszysto jest mozliwe.......

nieuki mówisz????? 1. biomedical.pl Pológ to obejmujący 6 tygodni po porodzie okres, w którym następuje powrót organizmu do stanu sprzed ciąży. W tym czasie cofają się prawie wszystkie zmiany, które zaszty w Twoim organizmie w czasie ciąży i porodu. Następuje gojenie obrażeń porodowych, np. pęknięć szyjki macicy, gojenie krocza. 2. wikipedia Połóg (łac. puerperium) jest to okres z reguły trwający sześć tygodni, w czasie którego dochodzi do cofania się zmian, które wystąpiły w organizmie kobiety w czasie ciąży i porodu. W czasie połogu następuje: zwijanie się macicy (Obkurczanie macicy połączone ze zmiejszeniem jej masy nawet 20-krotnie - od 1000g bezpośrednio po porodzie do około 50g po kilku tygodniach karmienia piersią. Po zakończeniu karmienia macica zazwyczaj powraca do swojej masy przedciążowej 60-70g, a nawet ją nieco przekracza) gojenie ran poporodowych (rana po odklejeniu łożyska, rana krocza, ew. rana po cięciu cesarskim) rozpoczęcie wydzielania pokarmu przez gruczoły mleczne ponowne podjęcie czynności jajników. 3. http://resmedica.pl/archiwum/ffxart2006.html 4. http://www.planujemydziecko.pl/index.php/Porod/Polog

Gość owocnaaaa
No to dlaczego lekarz by tak powiedzial? lekarz chyba wie, co mówi :-(

połóg to zawsze, według wszelkich źródeł był okres poporodowy. dyskusyjna była co najwyżej jego długość, zakładano od 6 do 12 tygodni. sama piszesz ze powiedział coś w rodzaju że masz gorączkę połogową, wiec zakładam że mogłaś nie usłyszec dobrze, albo przez to złe samopoczucie źle zrozumiałaś. nie mozesz mieć gorączko połogowej po poprzednim porodzie. dał Ci jakieś leki? ja na Twoim miejscu już bym była na izbie przyjęć w szpitalu.

Dał mi recepty na jakieś pigułki, ale ich mąz mi nie wykupił, bo okazały sie za drogie.... Jakos to będzie. Ale usłyszałam dobrze: gorączka połogowa, bo nawet prosiłam o powtzórzenie, że niby nie dosłyszałam. Istotnie ma podwyższoną tęmperaturę, 38 i dwie kreseczki, ale nie pojade na izbe przyjęć, bo sie okaże, że nie brałam leków. I co powiem tym nadzianym lekarzom, że leki były za drogie? E tam. Jestem w matni.I mam takie jakby dreszcze, aż podryguje co chwile i mam wielki niepokój, że coś jest nie tak z moim połogiem. Kaelio, ty jesteś pobożna, módl sie o mnie i moje dzieckoo

to musi być prowokacja. nie wykupił leków bo za drogie i jakoś to będzie? jak nie to dziecko to inne? dupa w taxi i na pogotowie- tak by zrobiła normalna kobieta w ciąży.

Gość ulotka ulotka ulotka
mam nadzieję, że to durna prowokacja, a nie jakaś niedouczona kobieta w ciąży, która ma zatrucie ciążowe... bo jak to jest jednak zatrucie ciążowe to życie jej dziecka jest powaznie zagrożone :(

myslisz ze poważna kobieta która w ciązy jest chora: a) szukałaby pomocy na Kafe a nie w realu; b) nie wykupiłaby leków; c) miałaby wszystko w dupie? wątpię :D

Gość ulotka ulotka ulotka
nie wszystkie kobietki w ciąży są poważne i odpowiedzialne znałam taką co do lekarza poszła dopiero w 7 miesiącu, nie chciała dziecka i specjalnie o siebie nie dbała, jeździła nawet konno, żeby spaść z konia i poronić, dziewczyna 22 lata... :(, w końcu urodziła, dziecko zdrowe, wychowują je ona studentka, a on bezrobotny, w ogóle nie dbają o to dziecko, dobrze, że jest babcia, która im pomaga i pilnuje szczepień i wizyt u lekarza, raz jak do nich przyszła to dziecko miało kaszel i gorączkę , zapalenie płuc, a oni nie poszli z nim do lekarza, dopiero babcia zabrała je na pogotowie

what...????? leki za drogie??? jakoś to będzie????? albo to prowokacja, albo ta gorączka na głowę Ci się rzuciła...to po co szłaś do lekarza....????????

Gość a gdzie bywalec

Gość trzydziesty trzeci ty
A może teraz jest bywalec i się wypowie, albowiem nadal nie wiem jak powinno być ????