Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plama na ścianie

dziwne zachowanie dziecka

Polecane posty

Gość plama na ścianie

mój 7 letni chrześniak od pewnego czasu bardzo dziwnie się zachowuje , zwracałam uwagę siostrze na jego zachowanie lecz ona bagatelizuje problem uważa że jest to spowodowane iż Tomasz jest jedynakiem wychowywanym bezstersowo , to bardzo długo wyczekiwane dziecko . podejrzewam u niego ADHD i jak ja to nazywam dziwne tilki nerwowe , nie potrafi usiedzieć 5 min w miejscu kręci się , stroi przy tym dziwne miny wydaje dziwne odgłosy . potrafi bez powodu opluć kogoś kopnąć szczypnąć czy pociągnąc za włosy . jest agresywny . siostra uważa że to normalne w jego wieku namawiałam ją by poszła z nim do psychologa lub innej poradni , co to może być ? czy on jest chory ?

Do psychologa powinna iść mamusia,która na takie zachowanie przyzwala. To przede wszystkim. Trudno stwierdzić czy z dzieckiem jest coś nie tak,skoro nie ma żadnych wzorców czy zasad a w domu panuje jedna wielka anarchia. Moim zdaniem chłopczyk zachowuje się jak dzikus,czyli tak jak zachowywało by się każde dziecko chowane w ten sposób. Trudno żeby w nienormalnych warunkach ktoś zachowywał się normalnie... żal mi dzieci wychowywanych "bezstresowo".

Gość Mama

Mam nadzieje, ze to dziecko zdiagnozowane jest już jak zespół aspergera??

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Mama napisał:

Mam nadzieje, ze to dziecko zdiagnozowane jest już jak zespół aspergera??

Kiedyś nazywano takie dzieci rozkapryszonymi bachorami po prostu, a teraz dobiera się odpowiednią ideologię a wszystko zrzuca na chorobę...

Gość Gość

Choroby, zespoły diagnozuje się nie dla usprawiedliwienia zachowania dziecka, a dla możliwości rozpoczęcia terapii. Trzeba być naprawdę ograniczonym, żeby myśleć, że ADHD, asparger były wymyslem dla leniwych rodziców. 

Gość Gość
38 minut temu, Gość Gość napisał:

Trzeba być naprawdę ograniczonym, żeby myśleć, że ADHD, asparger były wymyslem dla leniwych rodziców. 

Przez rodziców może nie, ale przez pazernych na kasę już bliżej. Nie wiesz jak było z ADHD? Co sam twórca terminu powiedział?