Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duall

problem z zajściem w ciążę

Polecane posty

Gość duall

Witam, mam problem z zajściem w ciążę, w związku z tym szukam "bratnich dusz" w tym temacie.

Gość duall
cześć, wiem, miło będzie z kimś pogadać, bo kto mnie zrozumie lepiej, jak nie osoba, która przeżywa podobny problem?

Gość duall
mam taki psychiczny dołek... spotyka mnie takie"szczęście" ostatnio, że tylko wysyłam gratulacje z powodu urodzenia dziecka jak nie dla koleżanek, to dla kogoś z rodzinki,a ja? Najgorsze te pytania:"a wy na co czekacie"?

Gość duall
niby wszystko jest ok, badania hormonalne wykluczyły niepłodność, mąż również robił badania i są dobre...

to moze by cos w psychice zakodowanego ale.. niestety tak jest ze jak sie bardzo chce dziecka to nie mozna.Czasem poprostu trzeba zyc normalnie nie myslec o tym zająć sie czyms innym i moze sie okazac ze to pomoze

Gość duall
a u Ciebie w czym tkwi problem?

Gość duall
a jak długo się staracie?

2 lata niestety wszyscy mówia ze jeszcze jestem młoda ale.... samo leczenie długo trwa a moja lekarka nie wykryła tego dopiero inny lekarz i to wszystko sie przeciąglo niestety bo przez te 2 lata nic nie zrobiła moja lekarka

Gość duall
z tego co wiem, to można leczyć hormonami, pociecha tak, że przynajmniej wiesz w czym tkwi problem i przystąpiłaś do leczenia

no mozna ale.... mi juz lekaz powiedział ze powinnam isc na laparoskopie a niestety nie mieszkam w polsce tylko w szkocji a tutaj.... niestety wszystko sie ciagnie a dzisiaj sie dowiedziałam ze jak lekarka skieruje mnie do kliniki bezpłodnosci to nie gwarantuje ze mnie przyjmia bo jestem za młoda

Gość duall
to rzeczywiście nie pocieszające, no ale coś trzeba zrobić, by potem nie mieć do siebie pretensji

Gość duall
ja jestem umówiona do specjalisty od leczenia niepłodności, czekanie na wizytę wydaje mi się wiecznością, nie mogę przeżałować że wcześniej nie zdecydowałam się na ten krok

Gość duall
a kiedy będziesz wiedzieć, czy Cię przyjmą do kliniki?

Gość duall
to odległy termin... może w tym czasie jednak Ci się uda :-)

nom odległy a czy mi sie uda wątpie bo mi lekarka teraz nawet nie przepisała zadnych leków wiec bedzie to samo czyli nic :(;/

Gość duall
może tak musi być, żebyś skupiła się na tej wizycie, która czeka Cię w kwietniu, a przestała myśleć o staraniu

Gość ja również nie mam dziecka
dziewczyny, ile macie lat??

moze tak ale.. nie wiem mi najbardziej chodzi mi o to zeby to dziadostwo wyleczyc

Gość duall
ja mam 30

Gość duall
Maniusia wyleczysz, jesteś jeszcze młoda, sama wiesz i dobrze że się wzięłaś za to, już pisałam ważne że wiesz co jest przyczyną braku ciąży

Gość duall
nie potrafię sobie dać na luz, słyszałam już o tylu przypadkach, że właśnie starające sobie odpuściły zaszły w ciąże, ja nie wiem jak sobie odpuścić

Gość duall
gdy przychodziła do gina, miałam wrażenie że oni sami nie wiedzą od czego zacząć, kierowali na badania,bo to podstawa, żadnych konkretnych diagnoz, od jednej doktorki usłyszałam nawet o in vitro-o którym nawet nie chcę słyszeć, no i zniechęciłam się, przestała chodzić do lekarza, czekałam na cud, niestety nie doczekałam się. W internecie znalazłam doktorkę,specjalistę od leczenia niepłodności, czekam z niecierpliwością na pierwszą wizytę. Może coś zacznie się dziać.

Gość duall
za dwa tygodnie, na wizytę czekam już od grudnia