Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

może inaczej

Przyszłe mamy alergiczki

Polecane posty

Witam. Mam pytanko do przyszłych i obecnych mam- jestem w 29tc. Co mogę zrobić, żeby zminimalizować ryzyko wystąpienia alergii u mojej dzidzi? U dziecka mojej znajomej zdiagnozowano Atopowe Zapalenie Skóry. Czytałam o takim preparacie -Inlactic- czy któraś z Was przyjmowała to w ciąży?

jestem w 16 tyg mam alergie pokarmową i wziewną, dziecko ma 60% szans ze będzie alergikiem, jedyne co można zrobić to stosować dietę eliminacyjną tj. unikać produktów które uczulają i być dobrej myśli:-)

Dzięki za odpowiedź. Czego konkretnie nie jadasz? Nam w szkole rodzenia położna powiedziała żeby unikać pewnej grupy pokarmów podczas karmienia piersią, a w ciąży jeść wszystko. Sama nie wiem. Życie z alergią jest uciążliwe, chciałabym oszczędzić tego mojemu dziecku.

ja jestem uczulona na soje seler i pomidory i tego nie jem, też nie chce zeby moje dziecko bylo alergologiem to strasznie męczące .....ale to nie nasza wina i nie mamy na to wpływu....

No tak, tylko moja znajoma cała ciąże dbała o siebie bardzo, dieta itd. A dziecko ma Atopowe Zapalenie Skóry. Szukałam na necie informacji na ten temat i znalazłam ten preparat- Inlactic. To jest probiotyk, który podobno przyjmowany w ostatnich tyg. ciąży gwarantuje, że dziecko nie zachoruje na AZS. zresztą zerknij na tą stronę http://www.biomedical.pl/dziecko/atopowe-zapalenie-skory-zapobieganie-186.html. Nie wiem, może faktycznie zacząć to przyjmować?

moja alergolog przepisała probiotyk biogaia kropelki to są takie pożyteczne bakterie bezpieczne dla kobiet w ciąży... a co mówi twoja alergolog? na co masz alergie?

Na pyłki roślin, objawia się katarem siennym. Mąż zdrowy, reszta rodziny też. W zasadzie po ostatnich testach alergolog mi powiedział, że to moje kichanie jest bardziej spowodowane wysuszoną śluzówką nosa niż alergenami. Z kolei inni znajomi mają córeczkę, która ma AZS i nie śpią po nocach, muszą jej rączki trzymać bo do krwi się mała drapie. 17 lutego mam wizytę u mojej gin. i zapytam o ten preparat. Zobaczymy co powie.

to polecam ci biogaia ja biorę kropelki dla dzieci można kupić bez recepty fajny ten artykuł, potwierdza tylko, że wart brać te probiotyki, ciesz się, że nie masz alergii pokarmowej:)