Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinia z Marsa

Wasze sposoby na kaca? Pomożcie mi, tak biednej...

Polecane posty

Gość Kinia z Marsa

Wczoraj przeholowałam, mniejsza o szczegóły :D Dzisiaj czuję się jak czuję czyli niezbyt... Czy cola będzie dobra na kaca? A może coś innego?

Gość chopy
Komisja Chopska ds. Porządku Publicznego i Milicji jest po dwuminutowej naradzie. Głos zabierze przewodniczący komisji, gienierał Marian Paździoch: OCENIAM TEN TEMAT - 3/10.

Gość Kinia z Marsa
Sorka, miało być pepsi zamiast coli. Cola jest dla wieśniaków :D

Gość ja nizej podpisana
herbatke z duuuuza iloscia cytryny. ewentualnie 2KC ale juz nie zadziała tak dobrze jakbys jeszcze je wziela podczas picia.

Gość Wiolonczella
na kaca herbatka z cytryna i cukrem:) raz gorący raz zimny prysznic przespacerować sie po dworze, świeże chłodne powietrze dobrze Ci zrobi:)

Gość kajtuś
Skoro siedzisz i piszesz to nie przeholowałaś:)

Gość Kinia z Marsa
A skąd ty to możesz wiedzieć Kubusiu :)

Gość Kinia z Marsa
Kajtusiu :D Chyba jednak przecholowałam ;p

Gość ihihihihchaczka
Niestety wszystko co tu napisaliście nie pomoże na kaca:)najlepszym i jedynym sposobem, wymagającym jednak więlkiego poświęcenia jest picie dużej ilości wody i ciężak praca fizyczna aby to wypocić z organizmu, organizm wydala alkohol w 24 h i zadna herbatka z cytrynką nie pomoże na odtrucie:) chyba, ze piszą to osoby niedoświadczone, które miały małe kacyki po dwóch piwkach, ale osoba, która w życiu swoje wypiła, wie, ze nie ma cudownego leku, no może jeszcze klin, ja przyznam, ze jestem za leniwa na ćwiczenia i pracę, chyba, ze to jest lato to można gdzieś popływać,woda super wyciąga, ale normalnie robię tak, wstaję, piję kawę, potem browca, śpię i śpię, potem znów browca i znów śpię i tak do następnego rana i wtedy jest dobrze:)

Gość pij duzo wody...
no i moze pocwicz troche , zeby wypocic imprezę

sok pomidorowy, jajecznika, duzo wody, herbaty mojemu mezowi bardzo pomaga branie glukozy (w aptece za ok. 5 zl 100 tabletek) - bierze po piciu i nastepnego dnia po ok. 5 tabletek i ewentualnie proszki przeciwbolowe

Gość emilavov
najlepsze na kaca jest powietrze z materaca:)

Gość Marcin84wwa
tylko browar... sprawdzone dziś.

Gość a jaaaaaaaaa
Kinia z Marsa słuchaj: Ja żadko piję cokolwiek ale jak już sobie pozwolę to strasznie mnie boli głowa i mam kamień w brzuchu. Wtedy mam dzień wycięty z życiorysu. Ja mam zasadę. Przed wyjściem na zakrapianą impreze wypij sok z całej cytryny. Potem alkohol lepiej wchodzi i się tak nie upijesz. A na drugi dzień nie boli głowa i nie ma kaca :) Skoro jesteś już po imprezie to polecam też sok z całej cytryny- kwas cytrynowy powoduje szybsze wydalanie alkoholu z organizmu. Prędzej wytrzeźwiejesz. Rosołek dobrze popieprzony :) No i tabletkę od bólu głowy. Pepsi nie bardzo. :O A i nie zapomnij. Najgorsze co może być to zapijać alkohol napojami gazowanymi. Gazowane napoje potęhują działanie alkoholu i szybciej się upijasz. A jeśli pijesz drinki to z każdym sokiem tylko nie z grapefruit-owym. To zabójcza dawka. Z takiego drinka jest ZAWSZE kac . To ten grapefruit powoduje kaca wręcz potęguje jego siłę. Mój mąż cierpi jak ma kaca ale mówi że to przez to , że za szybko trzeźwieje więc strzeli sobie piwko i zaraz lepiej mu. Jemu to pomaga a ja nie mogę patrzeć na drugi dzień na alkohole :)

Gość a jaaaaaaaaa
Marcin84wwa masz rację :D też radziłam zimneeee piffoooo

Gość jak ja kochaam
hojny

Gość gość985
Jako doświadczony w tych sprawach student :D polecam http://www.alcovit.pl/ . Pomaga po każdej imprezie :p

Gość szybko i skutecznie
Ja w karnawał miałem okazję przetestować na sobie riposton. Dostaniesz go w formie saszetek do rozpuszczania w wodzie. Bez obaw, ze obciążysz organizm jakas chemia jeszcze czy cos, bo zawiera wyłącznie sod, potas oraz niezbedna w stanie kaca – glukozę;). Porządnie nawadnia i nie czujesz się jakby czołg po tobie przejechał.;)

Gość gość
Generalnie zwykle jest zasada im ciemniejszy alkohol tym większy kac. Ja zawsze jem cos przed impreza i pije spokojnie, nie za szybko bo nie lubię być za bardzo pijana. Na kaca pije cole ale niektórym szkodzi wiec nie wiem czy dla Ciebie będzie dobra. Tylko oryginalna cole a nie te podróbki. Co do pepsi to nie wiem bo nie próbowałam na kaca. Mi najbardziej szkodzi woda i kawa

Gość gość
0,50 Xanaxu który zniweluje nawet objawy fizyczne ale najbardziej psychiczne, dobry obiad, woda z sokiem z cytryny i łyżką lub dwiema miodu która oczyści organizm i ukoi żołądek i wątrobe ;)

Gość niedzielne żenua
ja piję z rańca soczek, ktory sie nazywa "Smoothie Detox" z firmy Rabenhorst. On nie jest przeznaczony konkretnie na kaca, po prostu ma oczyszczać organizm, ale sprawdza sie swietnie po alkoholowej nocy ;p zimniutki prosto z lodówki to jak balsam :D

Gość Goobek
O wiele lepiej zapobiegać niż leczyć i dzień wcześniej zaopatrzyć się w 2kc xtreme. Bierzesz przed, w trakcie i po imprezie i żadnego kaca nie ma, bo jak już weźmiesz po to nie da Ci takich efektów. Na pewno uzupełnisz poziom witamin, ale nie w takim stopniu jak wcześniej ;)

Gość gość
Na kaca polecam pić sok z jabłka, marchewki, buraka i cytryny. Taki sok zawsze mi pomaga na kaca i ból głowy więc polecam innym. Więcej o sokach i ich właściwościach leczniczych można poczytać na terapiasokami.pl. Dobrze też jest iść na spacer na świeżym powietrzu aby się dotlenić.

Gość kolo malolo

fajne sa te smoothiesy z rabenhorsta ale ja lubie ten Refresh, ma fajniejszy smak według mnie. do tego jajecznica ze szczypiorkiem i wio;x