Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krowa123

jak uzyskać żółty ryż????

Polecane posty

a co to jest??:) myślałam na kucharkiem z knora,rzucić dwie łyżki....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość okiennica
ugotuj z kostka albo 2 rosołku wołowego - tylko posól mniej :) Jest pyszny i pieknie wyglada . Mozeszj eszcze kupic ryż brązowy - wcale nie jest brązowy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurkuma to taka przyprawa w intensywnym k żółtym kolorze kucharka bym nie dawała, bo uzyskasz taki bulionowaty posmak w ryżu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiedząca45
Kurkuma (Curcuma) inaczej ostryż jest rośliną wieloletnią z rodziny imbirowatych. Obejmuje on ponad 70 gatunków ciepłolubnych bylin, występujących w wilgotnych lasach i na porośniętych trawą wzgórzach Indii, Półwyspu Malajskiego oraz Australii. Kurkuma długa (Curcuma longa), zwana też, ze względu na kolor, szafranem indyjskim, używana jest jako przyprawa, roślina barwierska (kolor żółtopomarańczowy), l

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vbrgtnhyj
do gotujacego sie ryzu (bez woreczkow) wsypuje lyzeczke lub dwie kurkumy wlasnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja właśnie będę gotować w woreczkach,zabarwi sie równo??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja do ugotowanego gorącego
ryżu dodaję curry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość silnikowym
rzuć nim w męża, zrobi się żółty i będzi eubaw po pachy, buhahahahahaha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepszy ryż z patelni
Kurkuma ok, barwi na żółto, bardziej intesywny kolor daje szafran. A curry powinno się podgrzać, a nie takie "na surowo". Na patelnię łyżka oleju, opłukany suchy ryż, chwilę podgrzewać, dodać curry (żeby intensywny kolor to curry plus kurkuma albo szafran), podsmążyć, zalać bulionem i przyryć. na szklankę ryżu półtorej szklanki bulionu. Po 15 min wyłączyć, nie odkrywać przykrywki. Kolejne 10 minut i ryż jest super!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×