Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smoczek smoczeeeek

Do kiedy smoczek??????????

Polecane posty

Gość smoczek smoczeeeek

Gość poczekaj do jutra

Gość do śmierci
do śmierci

zalecaja do pol roku, ale kazde dziecko jest inne, jeslikarmisz piersia to odstaw smoczek, dzieckopo prostu nim zastepuje sobie ciebie. mi sie tak udalo

Moja córka nie odpuściła prawie do 3 roku!!! w koncu udalam ze spaliłam:) i juz nie ssie;) tylko ja jej nie dalam juz bo ząbki szły jej do przodu... A teraz się ładnie wyprostowały;)

Gość olka fasolka....
podniose

Moja przestala w 6 miesiacu w dzien , ale miala jeszcze na noc ,bo karmilam piersia do 18 miesiaca i czasem chcialam pospac spokojnie , ale potem przestala zupelnie . Najwazniejsze nie wkladac go dziecku w buzie zawsze gdy zaplacze , tylko sprobowac pogadac , przytulic ,wtedy tak sie do niego nie przywiazuje!

Gość moja jest lepsza
moj synek smoczek mial tylko do spania a odsmoczkowany calkowicie zostal jak mial 2 latka ;-) oklamaliśmy go ze ptaszki z parapetu smoka zabraly i nie ma :-) kryzys zalapał jak poszedl do przedszkola i na przedszkolnym spaniu niektore dzieci mialy smoczki :-( wtedy tez wolał :-(

Gość Motyllla85
Mój ma 10 msc i do spania jeszcze musi mieć. Ale teraz jest ciężki okres ząbki lęki bez mamusi więc wolę nie dodawać mu stresu. W ciągu dnia raczej się nim bawi i rzuca, nie ssie go wogole.

ja słyszałam, że do roku może bez przeciwwskazań ssać, dziecko do tego czasu ma silny odruch ssania. ja swojemu synkowi właśnie odstawiłam tydzień po ukończeniu roku. tydzień tylko do spania, po tygodniu schowałam w ogóle, po 2 tygodniach (trzymałam w razie czego :P) wyrzuciłam.