Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca sie dziewczynaaaaaa

Kto ma maltanczyka??Mam pare pytan na jego temat

Polecane posty

Czy czesto choruje??Czy na starosc jest z nim problem??Bo ogolnie jak moja rodzinka miala jamnika to na starosc byl strasznie chorowity no i zapachy od niego tez nie byly mile...jak to jest z maltanczykami??Jezeli kupie go po odrobaczeniu juz to kiedy i po co musze isc z nim do weterynarza??Jak czesto jakies szczepionki trzeba robic itp??

Może Ci trochę podpowiem...co do tej rasy- poczytaj w necie. Ogólnie zasada taka, że przy kupnie szczeniaka musi mieć skończone 8 tygodni i być po 2 szczepieniach i odrobaczaniach. Potem go odrobaczasz co miesiąc do 6 miesiąca (po 6tym m-ącu co pół roku) i szczepisz 3 raz. O tym powienien ci powiedzieć hodowca. Karma dla szczeniaków, nauka czystości, pogryzione buty:D wszuystko przed tobą. jezeli chcesz mojej rady to najpierw dobrze przygotuj sie na psa, przemyśl- potem kupuj:) Ja mam shih tzu.

dzieki ci za odpowiedz:) a ile u ciebie kosztuje odrobaczenie?? i ta 3 szczepionka??ogolnie wlasnie sobie mysle zeby wszystko co bedzie dla niego potrzebne pokupowac przed kupnem samego pieska;) no i oczywiscie wlasnie przygotowanie pieniedzy na wizyty u weterynarza te poczatkowe zaraz po kupnie

hm... jak był malutki- do 6go miesiąca to odrobaczenie kosztowało raz 5 zł. a raz 15zł(jak juz ważył więcej). szczepionka- ja sama go szczepiłam 2-gi raz (tak sie umówiłam z hodowcą) i to było 50zł. Następne- 3cie- to już 100zł:( Do tego dolicz fryzjera, kosmetyki. Maltańczyki to białe psy- będzie kłopot z utrzymaniem czystości sierści.....Licz się z codzienna pielegnacją psa- a to trudne, gdy nie ma czau. Może wybierz psa łatwiejszego w obsłudze. Ale może wiesz, na co sie decydujesz? Ja mam swego - wyczesywany codziennie, kąpany raz na 2 tygodnie i cuda- wianki a i tak doszło do tego, że musiałam go króciutko obciąć, bo włos mu się skołtunił w paru miejscach. Pamietaj- pies nie zadbany to brzydki i smierdzxący pies. :D Jak chcesz towarzsza do zabaw to kup sobie np. spanielka:)

oczywiscie wiem na co sie pisze i juz duzo czytalam o ich pielegnacji;)wyszukalam ponoc najlepsze szampony itp wszystko zeby byl zawsze ladny i bielutki:)

aha a po tym trzecim szczepieniu w pozniejszych czasach trzeba jeszcze jakies szczepienia robic??

aha, no ponoc trzeba powtórzyć raz do roku te same szczepienie, co za szczeniaka. Ale to zalezy od weta- jak na danym terenie wyglada sprawa z wirusami..:)

ok dzieki:)

Gość NIGDY NIE MIAŁEM DO CZYNIENIA
Z OBYWATELAMI MALTY, JEDYNE CO WIEM, TO TO, ŻE SĄ W UE, ALE NIE NALEŻĄ ANI DO NATO ANI DO ELITARNEGO OECD (DO KTÓREGO NALEŻY M. IN. RFN, CZECHY I SŁOWACJA).

A ten co tutaj o narodowości nadaje :D. A tak poza tym to Polska też jest w OECD, jakbyś nie wiedział/a.

Gość pytajaca dziewczyna jednaaa

Gość pytajaca sie dziewczynaaaaaaa

Gość gość
Witaj. Ja jestem szczęśliwą posiadaczką Maltańczyka. Nasz piesio ma obecnie przeszło rok. Co do szczepień to jest kilka obowiązkowych na samym początku, przeciwko nosówce itd. Później raz do roku powtarza się jedno szczepienie. Nie mówiąc o innych typu na wściekliznę. Poza tym jeśli nie chcesz mieć problemów z włosami pieska powinno się chodzić raz na 4 miesiące do fryzjera. Unikniesz wtedy uporczywych kołtunów. Poza tym do drugi dzień trzeba pieska czesać. Co do charakteru pieska to są wspaniałe. Bardzo kochają właścicieli i są strasznie wdzięczne. Uwielbiają dziec******szczoty i bliskość ludzi. Poza tym gdy są karane potrafią się obrazić położyć w swoim legowisku i nie zwracać uwagi na człowieka :) ale to jest rozkoszne. Jeśli chodzi o żywienie to najlepsza jest karma ROYAL CANIN, nie należy do tanich, ale ma wiele wartościowych składników do prawidłowego funkcjonowania. Można ją również rozmaczać. Pieski tej rasy mają bardzo wrażliwe żołądki przez co musimy bardzo uważać na to co jedzą. Zjedzenie przez maltańczyka ciężko strawnego posiłku powoduje chorobę :( Kończy się zastrzykami, strachem i płaczem o pupila. Jeśli masz jakie kolwiek pytanie pytaj. Odpowiem na każde