Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama szymka olka

jestem po zatruwaniu zeba, prosze o sugestie

Polecane posty

Gość mama szymka olka

Kilka dni temu mialam zatruwany zab, dzis mam wrazenie, ze zab chcialby sam wyjsc. Tak jakby nie byl moj, czuje jak w srodku w dziasle mi pulsuje, czy to normalne przy zatruwaniu?

Tk to normalne.Zatruwanie polega na tym aby nerw zlikwidowac.

Gość to teraz
go wyrwij. Przynajmniej przestanie boleć na dobre.

Wcale nie musi go wyrywac!!!tylko leczyc

Gość mama szymka olka
ale dlugo to bedzie tak pulsowac?, po zakonczonym leczeniu on bedzie wrzliwy na nadgryzanie? teraz tak jest ;(

Teraz tak czyjesz bo masz lekarstwo w zebie.na nastepnej wizycie wyboruja Ci i beda czyscic kanal ,czyli wyjma resztki nerwa i juz nie powinno Cie bolec.Kiedy masz wizyte?

Gość mama szymka olka
wizyte mam za tydzien w poniedzialek, a jesi nerw sie nie zatruje, bedzie truty jeszcze raz?

Gość wyrwij
wyrwij

Gość mama szymka olka
boli ;(

Gość Dagmarcik
Skoro boli, to na pewno zaraz Ci się zrobi stan zapalny, potem ropa i te sprawy. Czarno to widzę.

Gość mama szymka olka
ale ktos mi tu pisal ze jak po zatruciu boli to normalne, sama juz nie wiem jak powinno byc.

Gość mama szymka olka
teraz boli mnie sasiedni zab czy to normalne?

Gość Dagmarcik
Jest dokładnie tak jak pisałam. Nie czekaj aż się zrobi stan zapalny tylko leć do dentysty z reklamacją. Niech wykona dobrze to za co wziął pieniądze.

Gość mama szymka olka
tylko ze ona powie ze to nie jej wina, ja juz ja znam:(

Gość Velvet2345
jezeli mialas duze zmiany to przy zatruciiu bedzie bolało :) wiem co mowie mam tak mocne zeby ze juz kanałowo lecoznych mialam z 5 :D ostatni byl najgorszy bo poszlam ze spuchnietym dzioslem i z ropa wiec nim mi zatrula to musialam sie troche pomeczyc :p i tez mnie bolało jak cholera i prominiowalo na inne, jezeli do jutra nie przejdzie to idz do dentysty :) a na bol zeba polecam antidol mocne cholerstwo wiec nie przesadz :)

Gość mama szymka olka
dzieki za odpowiedz, bo ja mam wlasnie siodemke zatruta i dzis mnie ta osemka boli, jak w nia stukam- czy to znaczy ze cos nie tak z nim (mialam go tez plombowanego). czy to tylko bol spowodowany zatruciem siodemki?

Gość mama szymka olka
prosze o wskazowki ;(

Gość mama szymka olka
prosze bardzo mnie boli a z dentysta zobacze sie dopiero w pozniedzialek.

Ja przy zatruwaniu i już po zaplombowaniu czułam jakby mi wszystkie zęby w pobliżu tego zęba miały wylecieć - strasznie dziwne uczucie, jednak stanu zapalnego nie miałam, RTG bylo w porządku i minęło. Przy zatruwaniu może Cię ząb boleć, sąsiednie również - w sumie zawsze warto podejśc do dentysty i sprawdzić, ale jeśli nie masz takiej mozliwości to chociaż płukaj szałwią lub eludrilem. Złagodzi lub wyleczy stan zapalny jesli się faktycznie tworzy. Ale tez bym zalecała wizyte u dentysty

Gość mama szymka olka
tez tak teraz czuje, jakby chcialy wyjsc, jakby bylo tam im zle ;/ nie stac mnie na tak dlugie leczenie, jesli beda komplikacje ;(

U mnie komplikacji nie było - zresztą byłam prywatnie i usłyszałam że leczenie kosztuje 150 zł plus plomba, niezaleznie od czasu ile potrwa.

Gość mama szymka olka
mi powiedziala ze 200zl calosc. ale za trucie wziela 60 zl, a sa jeszcze 3 wizyty zaplanowane, wiec wyniesie mnie wiecej. prosze uspokojcie mnie ze ta 8 mka boli tylko od siodemki :(

Może Cie boleć od siódemki, tak jak mówiłam mnie bolały wszystkie zeby w okolicy i płaciłam w sumie 250 zł, kwota była z góry ustalona, z tym że płaciłam na raty i mnie zapytała ile chce zapłacić od razu. Ale może byc to też stan zapalny, nie zgadniemy niestety, kup szałwie i płukaj

Gość mama szymka olka
nie mam szalwi, niestety, bede musiala przeciwbolowych tabsow sie nalykac. tylko jak jej sie pytalam czy on ma prawo bolec to powiedziala ze nie ;/

Gość mama szymka olka
czy jest taka mozliwosc ze np zab psuje sie od korzenia i nie mozna tego stwierdzic przy wierceniu? Co lepiej zrobic wyrwac czy meczyc sie z siodemka ktora nie mozna jest bo jest wrazliwa na nadgryzanie?

Gość mama szymka olka
prosze o rady