Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszezmarszczkii

Kobiety po 25tce, jak dbacie o skóre twarzy ?

Polecane posty

Gość pierwszezmarszczkii

Wczoraj rano wstałam, spojrzałam w lustro i się zalamałam powoli pojawiają się pierwsze zmarszczki mimiczne na czole i w ogole, Pierwsze co zrobilam to złapałam krem nawilżajacy i w miejscu zmarszczki nałozylam grubą warstwe dla komfortu psychicznego, bo wiem, ze to nic nie da. W marcu koncze 25 lat i ciezko mi bedzie przechodzic "starzenie się". Nie jestem jakas zapatrzona w siebie paniusią ale starośc mnie przeraża:( Opowiedzcie jak dbacie o cere po 20stce przy widocznych juz pierwszych zmarszczkach. Doradźcie cos błagam :)

Gość no to ja dbam tak
rano kremnawilzający z filtrem a przed snem kremodżywczy lub regenerujący na noc w zimie przed wyjsciem należy na twarz nałozyc krem póltłusty lub tłusty lub specjalny krem na zime , który chroni skórę przed mrozem.

Gość no to ja dbam tak
no i oczywiscie zawsze nalezy pamiętac o demakijażu i oczyszczaniu cery odpowiednim do jej typu. pic odpowiednia ilosc wody , aby zapobiec wysuszeniu skóry ja od niedawna używam tez kremu pod oczy co do maseczek ja ich nie stosuje , bo po prostu nie lubie a jak teraz dbasz o skórę?

Gość pierwszezmarszczkii
Dodam, ze mam cere tlusta/mieszaną. Czy tlusty krem na zime dla cery tlustej bedzie ok ? I czy drogie panie inwestujecie w jakies lepsze i drozsze kremy czy ze sredniej polki?

Gość pierwszezmarszczkii
Boje sie ze zle dobrany krem badz te tansze kremy jeszcze bardziej przyspiesza pojawianie sie zmarszczek.

Gość pierwszezmarszczkii
A pod oczy to jakiego kremu używasz ? Nigdy nie mialam kremu pod oczy :)

Gość pierwszezmarszczkii
pukpuk:

Gość gryczka
Poza drobnymi zmarszczkami koło oczu mam - niestety - skórę nastolatki: tłuste czoło, zaskórniki, tendencja do krostek, zwłaszcza na policzkach i czole... W tym roku skończę 27 lat. Na dzień na ogół używam zwykłego kremu nawilżającego, częto matującego (najczęsciej dla nastolatek). Na noc staram się używać bardziej odżywczych, dotleniających, ale nigdy tłustych! Przeciwzmarszczkowych też jeszcze nie. Pod oczy używam lekkiego kremu (coś z Polleny Ewy), zmniejsza obrzęki, zasinienia, podobno niweluje pierwsze znarszczki... Zawsze pamiętam o demakijażu, to podstawa! No i nie przejmuję się za bardzo. Jak ktoś ma kurze łapki wokół oczu to znaczy, że dużo się śmieje, a to chyba dobrze :-D

autorko, nie stosuj tłustego kremu bo w przypadku twojej cery pogorszysz sprawe.na dzien uzywaj nawilzajacych i matujacych, na noc dotleniajacych, bardziej odzywczych. mozesz uzywac juz kremów przeciwzmarszczkowych zeby opoznic pojawianie sie zmarszczek. poza tym unikaj solarium bo one pieknie niszcza nieodwracalnie wlokna kolagenowe w skorze które odpowiadaja za jedrnosc skory. a zmarszczki mimiczne to nic strasznego.

Gość pukcupucu
ja pierwsze zmarszczki zauważyłam ok 30stki i zaczęłam desperacko kupować różne kremy przeciwzmarszczkowe(często bardzo drogie). żadnych efektów po niczym nie zauważyłam. niedawno wróciłam po tych eksperymentach do mojego starego i taniego kremu nawilżającego i szczerze powiem, że moja skóra wygląda po nim duzo lepiej niż po tych wszystkich cudach z lrp, vichy, clinique itp. idź po próbki do apteki, może akurat jakiś krem ci będzie pasował. ja też mam tłustą cerę i większość kremów mnie niestety zapycha. żadne tłuste albo odżywcze kremy, jak ktos polecał, nie wchodzą w grę.

Gość no to ja dbam tak
krem pod oczy mam sorai ale jestem na etapie wypróbowywania kremy stosuje oriflame , eris,aa ceny ok 20zł nie powinno sie wychodzic na mróz ze zwykłym kremem nawilzającym na twarzy jezeli jest cera tłusta to niech to będzie specjalny krem na zimę lub krem półtłusty

Gość no to ja dbam tak
miałam bardzo fajny krem aa z serii 25+ , taki z różowymi napisami.chciałam go kupic , ale juz nie widzę tej serii , bydz moze ją wycofano . czy ktos moze widział te kremy ostatnio?

Gość anka 84
mam skóre normalną , może mieszaną -czasami przesusza mi sie czoło a na brodzie wyskakują pojedyńcze wypryski, zauważyłam pierwsze zmarszczki mimiczne-gdy sie uśmiecham-pod oczami nie chodze na solarium , w życiu byłam może z 10 razy, pije dużo wody, zawsze robie demakijaż aktualnie używam:\tonik AA cera wrażliwa krem-AA półusty cera wrażliwa , krem w mleczku OLAY nawilżający krem pod oczy-AA kojący cera wrażliwa, lekki , nawilżający raz na tydz. lub dwa- maseczka - różne zazwyczaj kupuje w saszetkach- odżywcza, kojąca, rozświetlająca zastanawiam sie nad kremem pod oczy- może przydałby sie jakiś lepszy

Gość pierwszezmarszczkii
Dzięki dziewczyny, coś juz wiem:) Nie chodze na solarium i nigdy nie chodzilam bo tylko niszczy skóre , wole naturalnosc. Wkolo oczu mam malo widoczne mimiczne zmarszczki, na czole tez nie mam ale ta jedna mala paskuda wyskoczyla na czole i tez mam cere z zaskornikami, szczegolnie na nosie , brodzie , czolo sie swieci latem ale teraz widze ze skora na czole jest troche wysuszona(zima?). Nie uzywam pudrow, fluidow - slyszalam ze powinnam ? ale nie chce bez potrzeby paćkac twarzy fluidami jak mam ladna cere. Daje tylko roz na policzki i to tez nie zawsze. Z tlusta/mieszana cera jest o tyle lepiej ze podobno starzeje sie wolniej :) A wody ile wypijacie ? ja nie moge sie przekonac , nie smakuje mi i strasznie malo pije wody :( Chcialabym jakis krem pod oczy tylko nie wiem kompletnie jaki.. glownie mi chodzi o since i czasami jak sie pozno klade - wory pod oczami :) Moja babcia cale zycie uzywala tylko kremu Nivea i wiecie co ? ma gladsza buzie niz nastolatki , nie ma zadnych dziur w twarzy( moja mama ma straszne), blizn , nierownosci po prostu ma sliczna buzie a ma 65 lat i cale zycie uzywala tylko kremu Nivea (nie z wyboru).

Gość wejdz sobie na wizaz.pl
i wybierz krem dla siebie nawet do 25 zl mozna kupic b.fajne kremy

Gość regular
mysle ze taka wasza uroda juz..jedna bedzie miala zmarszczki w wieku 22 lat innej zaczna sie robic w wieku 30 lat..jamam 27 lat i naprawde nie moge narzekac..nie mam jeszcze zadnych zmarszczek..cere mam ladna..pozatym wy piszecie ze nie chodzicie na solarium i juz macie jakies pierwsze oznaki starzenia..ja zawsze lubilam sie opalac na dol tez od czasu do czasu chodze......i poki co nic nie mam..dbam oczywiscie o skore...uzywam kremow..maseczki itd..i poki co jest super...kolezanki mi zazdroszcza

Gość ale solara niszczy skore
fakt to zalezy od kobiety :)

Gość llpp
jamam 27 lat i naprawde nie moge narzekac..nie mam jeszcze zadnych zmarszczek. Nie masz? To idz do lustra, szczerze sie zacznij smiac(szczery smiech jest wtedy kiedy 'puszczaja' miescie dookola oczu) i zobacz czy nie masz zmarszczek:D

Ja mam 35 lat i zmarszczki zaczęły mi się robić. Czas jest bezwzględny. Dostałam od koleżanki próbki Błękitnej Glinki Krymskiej. Nałozyłam kilka razy maskę i nie dość że skora jest gładsza i zdrowsza (odżywiona, wygoiły mi się wszystkie niedoskonałości, przebarwienia zniknęły) to zmarszczki stały sie wyraźnie płytsze. nie uwierzyłabym gdyby nie było to na mojej twarzy... hehehe problem jednak polega na tym, że to produkt trudno dostępny. Mam problemy z kupieniem ale warto poszukać i spróbować na sobie. efekty Was zaskoczą.

teraz nie macie zadnych przebarwien czy zmarszczek po solarium?? to zobaczycie po 10 latach. to nie przychodzi od razu. teraz wygladacie pieknie ale potem bedziecie sobie w brode pluły. grunt to nie przesadzac z opalaniem.

Gość 25lattt
Hania ile takie cudo ksoztuje i gdzie tego szukac??

Gość uppuppyup

Gość kremy pod oczy
powinny miec lekką konsystencję nie powinny byc tłuste , dobre są żele

W tym wieku zazwyczaj zaczynamy dopiero tak na poważnie myśleć o swojej cerze, wyglądzie i wreszcie o odpowiednim dbaniu o siebie. Najlepiej rzecz jasna uczęszczać regularnie do kosmetyczki, bardzo wskazane są też zabiegi, które oferują SPA. Sama chętnie bym się w takie miejsce wybrała, np. do Hotelu Głęboczek - można tam nie tylko poprawić swój wygląd, ale tez podziwiać przepiękną przyrodę. Miejsce urocze.

Gość zid2
Mi się bardzo podoba seria profilaktyka zmarszczek mimicznych 25+, właśnie na profilaktykę zmarszczek, która przełoży się w przyszłości.