Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zbychu

Jakie narzędzia potrzebne są w domu

Polecane posty

Witajcie, niedługo zaczynam remont generalny, jakie narzędzia powinnam zgromadzić w domu na tę okoliczność i na inne związane z użytkowaniem mieszkania. Co macie w swoich skrzyniach?

Gość rekinozer
szpachelki, pędzle różne, wałki, wiadra puste, drabina, folie ochronne, rozpuszczalniki

Gość Carolinkaa...
I frajera ktory to za darmo i dobrze zrobi

:) no frajerów w budowlanym nie sprzedają....

remont to nie tylko malowanie :) to caly szereg czynnosci ktore trzenba czasem wykonac :) wiec beda potrzebne: mlotek ,cegi, kombinerki ,wiertarka, mieszadlo,kolki wkrety,gwozdzie

umiem pomalować sciane ale jak słysze o jakichś kluczach, kątownikach czy poziomicach to nie wiem o co chodzi:)

dzieki, caly czas zapisuje na liste to co wymieniacie:)

zorganizuję sobie jakąs pomoc, bo przecież płytek nie położę czy paneli..

atak sie zastanawiam bo kiedys widzialam na filmie jak facet pod zlewem cos odkrecal... w razie awarii hydrauliki to co potrzeba?

no nie mowi eo sytuacjach krytycznych.. ale jakis klucz czy cokolwiek, wymienic wężyk uszczelke

a ty pomarańcza jestes taki typ "złota rączka":)

no dobra, to rozumiem ze podstawowy zestaw narzędziowy kury domowej tu zawarlismy??????

dziekuje wszystkim, gdyby ktos chcial cos dopisac to ja tu zajrze jszcze

Gość Inka 34
Wkrętak, młotek, drabina składana, obcęgi do gwoździ, klucz maszynowy - to chyba podstawa. Rozszerzoną podstawę wybierzesz na: www.narzedziowy.pl Teraz tyle tego jest, że nic tylko kupować. :) Mój mąż mnie wyczulił, że np. nawet odpowiednie wiertła to podstawa w każdym domu. Zawsze mi to powtarza kiedy sąsiedzi w bloku remontują i nas krew zalewa na te hałasy spowodowane złymi wiertłami.

Gość Inka 34
no i jeszcze: siekiera, szpadel, grabie, pompa do szamba...

Gość gość
Do takich narzędzi, pędzli, wałków, młotków itp., na pewno przydadzą się dobre torby narzędziowe, np. takie http://www.intra.biz.pl/ - bardzo dobrze się sprawdzają, wszystko jest w jednym miejscu.

Gość gość
myślę,że w każdym domu powinna być wiertarka i szlifierka. jeżeli chodzi o narzędzia pneumatyczne, to według mnie świetnym dostawcą jest www.pikpw.pl mamy od nich narzędzia,które od czasu do czasu przydają się podczas prac w domu i na podwórzu i mąż nie narzeka.

Gość gość
wiertarka, gwozdzie, mlotek, srubokret i klucze to chyba podstawa. Ja swojemu męzowi na urodziny kupiłam taką skrzynkę majsterkowicza w http://www.nycz.pl/pl/hurtownia/asortyment/eletronarzedzia i mamy teraz w domu wszystko co potrzebne. to dobra opcja bo teraz maż nie ma wymówki ze nie ma tego czy tamtego tylko musi naprawic to co się zepsuje.

Gość myszko_Ty_moja
przy generalnym remoncie domu najważniejsze narzędzie to są pieniądze !

Gość gość
fakt bez pieniedzy się nic nie zrobi. Ale jak juz je mamy to lepiej postawic na lepszej jakosci materiały i narzedzia zeby remont mial sens i jego efekty cieszyly przez dlugie lata. ja swoje narzedzia do budowy domu kupiłem w http://www.rolmasz-zary.pl/wiertarko-wkretarka-10-8v-dcd710s2-dewalt,3,37006,32916 i juz jestem kilka lat po, a narzedzia nadal mi slużą.

Gość gość
Warto mieć np. ściernice, które będą niezbędne przy remoncie ścian. Ogólnie szlifiarki są bardzo przydatne. Ja takie rzeczy kupowałam na http://www.pferdvsm.pl/ . To świetny sklep, mają znakomity wybór różnych narzęd******orzystnych cenach.

Gość gość
Jestem pewna że potrzbne Ci będą dobrej jakości narzedzia takie jak klucze bądź wkrętarki. Ostatnio zamawiałem narzedzia na stronie www.marano.com.pl mają tam wielki wybór oraz bardzo niskie ceny. Przesyłka przychodzi bardzo szybko bardzo polecam każdemu. Posiadać takie narzedzia w domu to prawdziwy skarb

Gość gość
wibrator ;)

Gość gość
Najważniejsza są klucze, wiertarka, śrubokręty, dodatkowo może się przydać np. szlifierka, ja swoją nabyłem w http://www.artshobby.pl/ ponieważ mają dobre ceny. Pozdrawiam :)

Gość gość
cześć! jestem majsterkowiczem i tzw. złotą rączką, żona fachowców zamawiać nie musi wszystko sam naprawiam:D Jak dla mnie najważniejsza podstawa narzędziowa to klucze imbusowe, wkrętaki, nożyce, nitownica, wiertarka, pistolet do klejenia, kleje, młotki, śrubokręty, gwoździe, piła, śruby no i jeszcze pare innych rzeczy dla bardziej zaawansowanych. Ja się zwykle zaopatuję w moim sklepie budowlanym, mam pare swoich ulubionych firm, z lange łukaszuk dobrze sprowadzać bo to renomowana firma i narzędzia nie na jeden raz, pozdr