Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzanna anna zuzanna

Ile trwal wasz porod?

Polecane posty

Za miesiac rodze... boje sie strasznie

Gość 2 dni

Gość hwsi
wypierdalaj na macierzynski z tymi pytaniami, a feee:O

Gość Artefakt_Diabla
masz w dowodzie zuzanna anna? zrób se cesarke,po cholere sie męczyć,XXI wiek mamy

nie chce cesarki tak mam zuzanna anna a boli porod bardzo?

Mi o pierwszej w nocy odeszły wody a o dziewiątej rano urodziłam córeczke:) Bolało jak diabli ale to nic:) Już bym chciała drugie:)

Gość Ewelka- mama Gabi
Witaj. JA rodziłam 16 godz:)

Gość autorka pyta ile trwa porod
a nie o operacje jaka jest cesarka ;/

Gość Ewelka- mama Gabi
A ja na cesarke bym sie nie zgodziła, jesli nie jest wskazana OCZYWIŚCIE. po cesarce jest duzo komplikacji dla matki jak i dziecka. Jesli nie ma p/wskazan to nalezy rodzic naturalnie. boli ale taki ból szybko sie zapomina:)

eh :( to jest straszne

Nie nastawiaj się najlepiej na nic, bo to bardzo indywidualna sprawa.Mój synek urodził się 30 godzin od odejścia wód,z czego miałam skurcze może przez 9 godzin,wywołane sztucznie.Nastawiłam się na poród naturalny,a i tak zakończyło się cesarką.

Nie jest tak źle:)Dużo zależy od budowy kobiety:)Mi doktórka powiedziała że jestem stwożona do rodzenia dzieci.Rodziłam bez znieczulenia i żyje.Będzie dobrze:) Ja miałam o tyle lepiej że załatwiłam sobie żeby mój lekarz który prowadził ciąże odbierał poród.Dużo zalerzy od lekarza i położnej,czy ci pomogą żebyś miała lżej czy będą cie mieli gdzieś i będziesz się sama męczyła:(

Gość czekam aż urodzą faceci
cesarka to tylko 1 szew na brzuchu! poród naturalny to bóle! I ROZERWANIE KROCZA NA ZEWNĄTRZ I WEWNĄTRZ..POTEM SZYCIE BEZ ZNIECZULENIA, NIERAZ ZAKŁĄDA SIĘ I 16 SZWÓW.. cesarka to pikuś. Jeden szew.

owszem bazienka, zdecydowanie wole to niz męczyć sie nie wiadomo ile czasu pod wątpliwąopieką niewiadomo kogo, nie wiedzac co sie ze mna dzieje,bedac zupełnie bezsilną i bezwolną a potem mieć obrzydliwe wstretne wiadro

Gość cesarka i jeden szew
twoje dziecko bylo Tomcio Paluchem, wielkosci korka ?

Gość
13godzin😭

ty masz baz inne powody.... a ja po prostu nie dma sie poniżać, i myslcie sobie co chcecie,zaraz pewnei na mnei naskoczycie mam to gdzies. rodzenie dziecka jest poniżające i obrzydliwe. nie spojzałabym w lustro po cyzms takim

Gość kiszyniow
wolisz paskudna blizne i 3 dni nie zginac sie nie wyjsc nawet do toalety baz sie zasmiac zeby nie zabollo? to twoje wlasne przezycia czy zaslyszane historie?? ZAPLANOWANA cesarka wykonana przez dobrego lekarza nie zostawia ani paskudnej blizny(chyba, ze kroi cie konowal, ktory ma w dupie fakt, ze cie oszpeca) ani niemoznosci pojscia do toalety przez 3 dni. Owszem, pierwszego dnia trzeba cala dobe lezec, a potem nawet jest wskazane wstac i zaczac powoli sie ruszac. Ja osobiscie wole odczuwac bol przez pare dni niz miec rozpieprzona pochwe, gdzie nie mam zadnej gwarancji, ze skurczy sie do poprzednich rozmiarow.

baz ogólnie wszystko,chocby i to. moim zdaniem to bardzo zaniedbana dziedzina medycyny, mozna to porównać do obcinania nóg piłą w średniowieczu albo wyrywania zebów obcegami. mysle ze za ileslat(nie mam pojęcia ile!!) to będzie wogóle jakiś kosmiczny hardkor który współczesnym ludziom nie zmieści sie w głowie. a ze czasu nie wyprzedze to cóz...trzeba dużo kasy odłożyć przed zaplanowaniem dziecka

Gość
artefakt- masz 16lat?:classic_cool:

Gość
wiec potwierdzasz teorie, ze blond tapir i duze tzytzki nie swiadcza o doroslosci🖐️

Gość
:classic_cool: moja jest ciasna jak gwizdek, wiec ta przytyka nietrafiona:classic_cool: