Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mgjawgamga

2 sposoby antykoncepcij co wy na to

Polecane posty

Gość Mgjawgamga

Chcialabym sie podzielic z wami dylematem i zasiegnac opinii-jestem powaznie chora biore silne leki ktore na pewno uszkodzilyby ewentualny plod-chcialabym zabezpieczac sie tabletkami anty i prezerwatywami-moj chlopak twierdzi ze przesadzam bo 1 metoda starczy aktualnie kondomy ale czytalam ze i tak mozna wpasc-co myslicie?

Gość sama stosuję dwie metody
stosuję plastry i do tego partner zakładam prezerwatywę. Póki co absolutnie nie mogliśmy sobie pozwolic na dziecko i oboje doszliśmy do wniosku że taka metoda będzie najbezpieczniejsza. Prezerwatywa zawsze może pęknąć lub się zsunąć, a hormony jak nawet mi dwóch lekarzy powiedziało - pewne nie są. Przynajmniej nie bałam się zbliżen itd. Teraz odstawiam hormony i będziemy używać samych gumek, z tym że poprosze ginekologa o tabletki po aby miec je pod ręka i się nie denerwować niepotrzebnie. Planuje tez zacząć samoobserwacje, aby wyznaczac dni płodne i nie. Ale na to potrzeba sporo czasu zwłaszcza po hormonach kiedy organizm dochodzi do siebie

Gość Mgjawgamga
Tylko ze moj facet niezbyt przepada za kondomami i juz sie cieszy ze beda tabsy-jaki sposob antykoncepcij mozna z tabsami laczyc poza kondomami?

Gość sama stosuję dwie metody
Uważaj aby facet nie przyzwyczaił się do tego bez... Bo jak odstawisz, albo będziesz zażywac antybiotyki to będzie problem. Sama stosuje hormony i nie sa one dla organizmu obojętne, ja ich nie polecam na zbyt dlugi okres czasu. I wole przejść na same gumki, bo ewentualna wpadke jakoś zaakceptujemy, choć wolelibysmy jej uniknąć. W zasadzie inne metody niż gumki która dawałaby zabezpieczenie w razie gdyby jednak działanie hormonów osłabło nie ma. Są środki plemnikobójcze, ale mogą wywołaś podrażnienie i raczej łączy się je s prezerwatywami i mają małą skuteczność, nie wiele pomoga jak hormony zawiodą. Poza tym jest NPR i wkładki ale przy hormonach odpadają.

Gość Mgjawgamga
On nielubi gumek bo dlugo dochodzi nawet do 40 min czasem godz

Gość mnvbv
Przez 11 lat zabezpieczaliśmy się z meżem tabletkami i prezerwatywami...i nie widze tu żadnej przesady...