Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana123

uważajcie na cyganki w londynie

Polecane posty

Gość oszukana123

dzisiaj zostałam okradziona przez własną głupote przez cyganke, która twierdziła ze tylko ona moze mi pomoc. zaczepiła mnie w sklepie i zaczęła straszyc. nigdy nikt mi nie wróżył,ona opowiadała rożne rzeczy, straszne, a pozniej kazała wyjac pieniadz papierkowy a ja głupia i naiwna to zrobiłam ona cos tam szeptała,mowiła o smierci i juz nie było tych pieniedzy, zrobiła mi takie pranie mozgu, że wkoncu poszłam sobie, pochwili uswiadomiłam sobie co sie stało i dogoniłam ja a ona zaczęła puszczac klątwy namnie.chciałam Was ostrzec NIGDY nie dajcie sie nabrac!!!

Gość krolowa Narnii
tozto wiadomo, ze od nich trzeba uciekac i nie reagowac na zaczepki. I to nie tylko w londynie, choc tu zadnej jeszcze nie spotkalam za to w polsce bardzo czesto spotykalam te wiedzmy

Gość oszukana123
wiem słyszałam o takich przypadkach, ale jestem tak naiwna ona tak mi namieszała w glowie, pozatym jak wspomnialam nigdy jeszcze w zyciu nie spotkałam sie z taka osoba ktora ''wrozy'' , a pozatym jestem osobą ktora bardzo wierzy ludziom i tak mnie omotała że wkoncu mnie okradła, a teraz musze sie upic zeby zapomniec o tym jak najszybciej!

No ja tez zostalam oszukana i przestraszona przez cyganke w Londynie ponad 2 lata temu. Zaczepila mnie na ulicy, byla bardzo mila, zatrzymalam sie na chwilke zeby z nia porozmawiac i ta sama gadka. Najpierw najmniejszej wartosci monete, pozniej papierowy pieniadz. Powiedzialam, ze nie mam papierowych (mimo, ze mialam, ale juz czulam, ze cos jest nie tak), wiec kazala wyjac najwieksza monete, czyli £2. Podalam jej i tak samo zniknely w jej reku. Nie podobalo mi sie to, wiec poprosilam o zwrot pieniedzy. Raptem zrobila sie bardzo nie mila. Wrecz podla. Rzucala na mnie klatwy, powiedziala, ze spotka mnie kalectwo. Prawie sie pobeczalam wracajac do domu, tak sie zdenerwowalam. I to o glupie £2. Oczywiscie, oddala mi je, ale tyle co sie naslyszalam, to nie zycze nikomu...

Gość oszukana123
TO MIAŁAS wielkie szczescie ze oszukała, Cie tylko na 2 funty, bo mnie na 50, gadała ze wisi nademna załoba, smierc its.pozniej jak ja dogoniłam to puszczała klątwy , była bardzo agresywnai krzyczała ze będę krwawic, nigdy nie będę miałam dzieci i wypadną mi włosy. teżnajpierw chciała najdrobniejszą monete...

Gość oszukana123
przepraszam za błędy, musiałam sie upic

Gość oszukana123
byłam w takim szoku zw qwkoncu poszłam do domu, pochwili wybieglam na ulice i chciałam ja dogonic, po drugiej stronie jest komenda policji... ale jej juzx nie mogłam znalesc. nie badzcie głupi jak ja...

Gość Brrrrrrrrrrrrr
dobrze, nie bedziemy

nie znosze tych cyganow :O glosni sa, agresywni, wulgarni i wygladaja jakby sie nie myli, trzymam sie od nich z daleka i chyba kazdy tutaj w londynie i nie tylko ma takie o nich zdanie :O

kiedys podeszla do mnie i kolezanki i prosila, zeby kupic kwiatuszek :O kolezanka, ze jest naiwna albo taka dobroduszna :P kupila od niej kwaitek dla siebie i dla mnie i cyganka powiedziala, ze czeka nas wielkie szczescie i dostatek :O :P wiec przynajmniej nie bylo tak groznie :P

Gość widziałam jakieś 4 miesiące
temu jak cyganka próbowała w sklepie oszukać... Wchodzi ciężarna, śmierdząca z limem pod okiem z nią malutkie dziecko na rękach śpiące (strasznie brudne, czuć od nich). Z kobietą wszedł młody chłopak. Kobieta chce kupić jedną rzecz np. ciastka. Zagłąda do portfela (otwiera go szeroko tak żeby wszyscy widzieli,że tam jest tylko banknot 200 zł) Kasjerka wydaje jej do tych 200 zł (czyli kolejne 200zł) cyganka tak to robi,że bierze i te swoje 200 zł i te co ekspedientka wydała. Zanim sklepowa się zorientowała.. to cyganów już nie było. Próbowali tak oszukać w kilku sklepach w mojej miejscowości. Słyszałam później,że w sąsiedniej miejscowości cyganki wyrywały pieniądze ekspedientkom z rąk. To działo się u nas w Polsce.

Gość kiok
jak mozna byc tak glupim i dawac komus 50L do reki, i to jeszcze cygance??? No ludzie, troche wyobrazni, to stary numer jak swiat!

Gość oszukana123
byc moze stary numer jak swiat, teraz juz wiem, rozmawiałam z kilkoma znajomymi, bardzo załuje za byłam taka głupia, juz nigdy nikomu nie zaufam, jestem tak wsciekła ze byłabym w stanie rozszarpac ta wstretna oszustke!!!!nigdy nie spotkałam sie z czyms takim, teraz mam nauczke!

Gość naiwniaczki z was i tyle

Gość bhhhhhhhbbbbbbbbbb
numer w kasie jest stary jak swiat :) biora swoja kase i jeszcze reszte a ty nawet nie wiesz kiedy. znam ekspedientke ktora zostala w ten sposob wyrolowana i to nie przez zadnych cyganow a normalnie wygladajacych ludzi

Gość oszukana123
niedosc,ze sa mistrzami w oszukiwaniu to jeszcze po przyjezdzie tutaj odrazu wiedza gdzie sie udac aby otrzymac dofinansowania,mieszkania itd. bez znajomosci jezyka maja wszystko,pracuja minimum albo wogole.

Gość llpp
Nie za bardzo rozumiem jak ekspedientki daja sie oszukiwac na ten numer z banknotem. Jeszcze mi sie nie zdarzylo, aby kobieta wydala mi reszte, nie biorac uprzednio ode mnie banknotu, szczeglnie o duzym nominale(sprawdzaja czy jest prawdziwy)...

Gość autorze koniec lukania
no wlasnie wytlumaczcie dokladnie to oszustwo przy kasie.

Gość bhhhhhhhhhhh
w sklepie przy sztucznej kolejce do kasy, pospieszaniu, ogolnym zakreceniu nie trudno o pomylki dlaczego ludzie maja manka w kasie? jak obracasz kasa i wysokiej wartosci papierkami to nie trudno o pomylke, szczegolnie jesli kkomus bardzo na tym zalezy :)

Gość widziałam jakieś 4 miesiące
Ja stałam w kolejce za tą cyganką ale mój wzrok był skierowany bardziej na jej wygląd,brzuszek, limo i malutkie,brudne śpiące dziecko na rękach niż na to jak ona płaci.

Gość ej nie oslabiajcie mnie laski
ze dajecie sie nabierac tym brudasom:O pojebalo was???

Gość jhnhbikjhi
ja sie w ogóle nie zatrzymuje przy cygankach numer z papierowym pieniądzem stary jak świat, cyganki bywają bardzo agresywne. Omijam je szerokim łukiem, nie odpowiadam na zaczepki. Nie jestem rasistką, ale akurat ich mogliby wysiedlić do ich własnego kraju.

Gość oszukana123
bardzo sie wstydze tego, że zostałam tak oszukana, zawsze wydawało mi sie, że potrafie myslec racjonalnie, ale coz stało sie. fakt, że potrafia byc agresywne, ta była bardzo, jak juz puszczała klątwy na mnie i bardzo przeklinała.

Gość Bahtale ciawe
A to byla polska. cyganka?

Gość jestem ladna i seksowna
raz zaczepila mnie i mojego chlopaka cyganaka ze nam powrozy soieszylismy sie na egz wiec powiedzliemy ze nie mamy czasu a ona ze mamy jej dac pieniazek chlopak mowi ze nie da bo itak w to nie wierzy a ona ze on obleje ten egz i OBLAL!

Gość najlepsze przekrety cyganie
robia na mieszkaniach w Londynie i to od lat !!! zawsze znajda sie glupcy,ktorzy mimo ostrzezen wynajmuja od nich pokoje ,a nawet cale flaty . Potem laduja okradzeni na bruku w ciagu paru minut !! Wiecie jaka jest ich ostatnia spiewka na ktora nabieraja ludzi ? - my jestesmy uczciwymi cyganami i wstyd nam za tych co okradaja ,bo u nas tak samo jak u polakow sa uczciwi i zlodzieje. Dala sie na to nabrac dziewczyna z malutkim dzieckiem i wynajela u nich pokoj.Mieszkala tylko tydzien,wyszla na spacer z dzieckiem i juz jej nie wpuscili ! a tylko pare rzeczy wywalili przez okno !!! Ukradli kase,rzeczy nawet dziecka,a policja nie mogla nic im zrobic,bo szli w zaparte,ze dziewczyna klamie i nie mieszkala u nich. Inni wynajeli caly flat rodzinie z polski. Po 4 miesiacach skonczylo sie wywarzeniem drzwi przez policje,bo okazalo sie,ze wlascicielami tego domu sa Anglicy ktorzy wyjechali na pol roku do Australii i po powrocie okazalo sie ze ktos zajal im dom !!! Cyganie dowiedzieli sie od ziomkow,ze ci wyjechali,wlamali sie do domu,zmienili zamki i wynajeli go tej rodzinie !!! Przepadla kaucja za dom i miesieczna renta ponad 2 tys. £ !!!!! Na policji po rozpoznaniu ich na zdjeciach,okazalo sie,ze ci cyganie sa od kilku juz lat poszukiwani za oszustwa,kradzieze i wlamania i ciagle dzialaja !!!!!!! Wiec cieszcie sie,ze straciliscie TYLKO pare funtow,bo sa tacy ktorzy traca tysiace !!!!!!!!

Gość do ladna i seksowna
oblal bo nie umial i tyle

Gość jestem ladna i seksowna
umial!! bo byl obkuty a i tak oblal!

Gość oszukana123
tak to była polska cyganka, teraz czekam az klątwa sie spełni, włosy jeszcze mam hehehe