Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cairo

dodatkowe zajęcia dziecka

Polecane posty

Gość cairo

moja córka ma 5 lat. szukam dla niej dodatkowego zajęcia typu nauka języka etc. problem w tym że angielski, basen, taniec ma już w przedszkolu. nie chodzi mi o wyścig szczurów ale widzę że bardzo interesują ją języki obce, matematyka i lubi czytać. jest na etapie literowania wszystkiego, czyta wszelkie napisy ( większości jeszcze nie potrafi złożyć w słowo ) . nie wiem gdzie ją zapisać żeby się rozwijała zgodnie ze swoimi zainteresowaniami i chęciami do nauki i rozwoju. jesteśmy z Poznania. może jakieś propozycje ?

Moja córka też ma 5 lat, czytać uczę ją w domu, a basen i angielski ma w przedszkolu. Dodatkowo chodzi na taniec i lekcje fortepianu oraz język włoski.

Gość ghfdthb
hehe jezyk wloski na pewno jej sie przydaaa

Gość cairo
moja też uczy się włoskiego ale ze mną w domu. może się nie przyda ale jest ładny i mała chętnie się go uczy nie wiem czy są jakies zajęcia poza przedszkolem gdzie dzieci sie bawią i uczą jednocześnie. moze jakis sport ?

Gość idź do domu kultury
w każdym mieście są domy kultury przecież

skoro ma ciagoty do literatury to moze kolejny jezyk lub kolko recytatorskie czy cos?

Gość maja papaja

Gość maja papaja
Cairo, a ty i Twój mąż nie możecie sami poświęcać jej czas i uczyć jej tej matematyki i pisać/czytać? Chyba tak jest łatwiej i przyjemniej, niż ciągle gdzieś z tym dzieckiem biegać?

Gość maja papaja
* Ty

Gość maja papaja
Myślę, że bardziej doceni po latach ten czas który miała z wami exclusive niż z najlepszymi korepetytorami. Możecie sami zabierać ją w weekendy na tenisa lub golfa, pouczyć ją grać, zarazić waszymi pasjami. Możecie zabierać ją wieczorem do teatru, na jakieś wystawy, potem na pyszną kolację na mieście. Opcji jest całe mnóstwo i nie muszą się odgraniczać do waszego podrzucania jej na i odbierania z prywatnych lekcji. Więcej zaangażowania w spólne aktywności! :) Skorzystacie na tym jako rodzina - zbliżycie się do siebie.

Gość egetg
To smutne że nie macie w domu książek, ani ogólnie nie jesteście oswojeni z kulturą czytania, tak by po prostu samemu uczyć dziecko, w jego czasie wolnym.

Gość maja papaja
* we wspólne

Gość własnie chyba jestescie
sami stanie nauczyc przedszkolaka matematyki i poczatkow jezyka, przeciez jest mnostwo ksiazek, programow w necie . Mozna uczyc mimochodem, roznmawiajac z dzieckiem, ja tak robiłam. \Przeciez dziecko musi tez pobyc w domu,z rodzicami, to najcenniejszy czas.

Gość maja papaja
I czytajcie jej co wieczór na dobranoc, raz Ty, raz Tato. :)

Gość bukaa
Na angielski możecie ją zapisać dodatkowo (ale raczej nie w połowie roku), bo ten w przedszkolu to strata czasu. Na basen też możecie chodzić razem i przyjemnie spędzać tam czas, niekoniecznie ucząc się pływać. Co do uczenia przez rodziców - nie każdy ma do tego talent i cierpliwość. Nauczyciel, terner, instruktor nauczy dziecko dużo szybciej i lepiej. Sa też grupy taneczne nawet dla małych dzieci, corka może chodzic dodatkowo, ruchu nigdy nie jest za dużo. A swoja drogą ciekawi mnie rada co do gry w golfa. :o Czy są mniejsze kije golfowe dla dzieci? Już nie wspominając o tym, że nie znam nikogo kto potrafiłby w to grać.

Gość cairo
co do nauki to uczy się ze mną indywidualnie również. Dużo czasu i cierpliwości ma dziadek małej, który głównie uczy ją matematyki . ja głównie języki. poza basenem w przedszkolu co piątek jeździmy na basen indywidualnie. co prawda w wyjazdach z przedszkolem również biorę udział więc wiem, co mała potrafi co do wyjść to staram się jaczymś zainteresować. i zazwyczaj włąśnie kończy się dobrą kolacja w restauracji więc spędzamy ze sobą dużo czasu i szukamy czegoś, co małą "załapie" ona sięinteresuje wszystkim bardzo pobieżnie. szukam czegoś co janaprawdę wciągnie. zajęć związanych typowo z naukama dość dużo. bardziej szukam jakiegoś zajęcia ruchowego dla niej. taniec ma w przedszkolu a jeżeli chodzi o grupy taneczne , podobnie jak tenis to chyba musimy jeszcze z rok poczekać

Gość gość
Zapisz ja na taniec narazie bedzie miala troche rozrywki a potem od 1 klasy na dodatkowy angielski :) to sie jej przyda