Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slawietta

Jak zrobic francuzki manicure w domu ?

Polecane posty

Gość slawietta

Moze robicie sobie same taki w domu ? wstyd sie przyznac ale nigdy nie robilam u kosmetyczki , zreszta rzadko maluje paznokcie ale ten sposob naprawde mi sie podoba i dlonie wygladaja pieknie .Ja jak robie to tak od reki ( bo z paskami mi to wogole nie wychodzi , jest jeszcze gorzej ) no i lewa reka wyjdzie ladnie a prawa to zawsze cos musze spaprac .Moze macie jakies specjalne sposoby aby to zrobic ladnie ? bardzo prosze o rade

Gość slawietta
no jak tam kobietki , nikt sobie nie robi w domu ? a moze jakas podpowiedz jak to robi kosmetyczka , bede wdzieczna :)

Gość agusiek83
ja zawsze robie z paskami i wychodzi bardzo dobrze

Gość Magda Ewa Maria
ja mam sprawdzony sposób: na środku paznokcia (na wystającej części) robie kropelke z lakieru, biore pędzelek przeznaczony do robienia wzorków (do kupienia w drogeriach - ma taka cieniutka końcówke) i rozprowadzam tym pedzelkiem zawsze daje pod spód warstwe bezbarwnego lakieru albo odżywkę:) zazwyczaj wychodzi równo:)

Gość ja nie robilam nigdy z paskami
nauczylam sie od kolezanki takiego sposobu: maluje mniej wiecej polowe paznokcia bialym lakierem i pozniej patyczkami do uszu nasaczonymi w zmywaczu zmywam to co niepotrzebne/wyrownuje. troszke tym roboty ale zawsze wychodzilo super i kazdy myslal ze ma tipsy;)

Gość slawietta
dziekuje bardzo , sprobuje tak bo mi ta metoda z paskami nie wychodzi

tak jak kolezanka wyzej tez robilam jak nie mialam zmywacza ale wychodzilo gorzej. ale mozna w ten sposob robic i pozniej tylko wyrownac niedoskonalosci wlasnie patyczkiem nasaczonym w zmywaczu:)

Gość slawietta
ten sposob tez sprobuje dziekuje bardzo

Gość Magda Ewa Maria
ja czesto po zrobieniu pasków (tzn koncówek ;) ) naklejam sobie bezbarwnym lakierem jakis dalikatny wzorek na co drugi palec. takie wzorki też sa do kupienia w drogeriach. I podobnie jak u koleżaki :) często słyszałam pytania kto mi robił paznokcie albo gdzie robiłam tipsy :)

wiadomo ze na poczatku nie beda wychodzic idealnie-kwestia wprawy;) mi to teraz zajmuje chwile a efekt super.

Gość slawietta
kochane moje :) jeszcze pare pytan , skoro jeszcze jestescie 1 jaki dobry lakier mozecie polecic ? 2 i jak robicie ? tzn pierwsze pasek , potem lakier a potem ten utrwaldzasz , czy tak ? czy inaczej ? 3 ile sie trzyma ? przy wykonywaniu codziennych czynnosci ?

Gość Magda Ewa Maria
1. lakier patrz taki, żeby był rzadki, a nie takie ciągnące sie breje ;) 2. ja najpierw bezbarwny albo odzywka, na to biały pasek i poźniej albo kolejne warstwy bezbarwnego, albo taki specjalny beżowy lub lekki roż do frencza z bell (jak sam bezbarwny to często daję wzorki , tak jak pisałam wyżej) 3. ile sie trzyma - to zalezy od kondycji Twoich pazniokci - kiedys potrafiłam wytrzymac z takim malunkiem ponad tydzien, teraz mam słabe i szybko odryskuje mi laker, wiec z trzy - cztery dni :(