Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość big bambelones

co dac w prezencie swiezo upieczonej mamie?

Polecane posty

Gość big bambelones

Moja kolezanka urodzila wczoraj, niedlugo ide ja odwiedzic i dla maluszka mam juz pare rzeczy ale zupelnie nie wiem cokupic kolezance. Czekoladki nie bo zdaje sie, ze przy karmieniu piersia i tak nie moze zjesc. Macie jakies pomysly? Myslalam zeby kupic jakies maslo do ciala z The Body Shop, ladnie pachna ale nie wiem czy nie bedzie przeszkadzalo maluszkowi? Z czego byscie sie ucieszyly po porodzie? Dodam, ze nie chce kupowac zadnych pierdolek bo kolezance sie raczej nie przelewa a teraz gdy jest dziecko na bank nie pomysli o sobie i wszystko bedzie szlo na dziecko wiec chcialabym jej sprawic jakas przyjemnosc i jednoczesnie nie urazic. Moglabym kupic cos na rozstepy ale nie wiem jak to odbierze. Takie kremy sa drogie ale czy nie pomysli ze to zlosliwe? Kobbiety w ciazy i pologu roznie reaguja. Uprzedze pytania, pytalam czego jej trzeba ale powiedziala, ze niczego. Po prostu chce cos kupic.

Ja bym chciała jakąś książkę - koniecznie z dedykacją :) Tyle, że ja na każdą okazję bym chciała takie coś :) No ale... nie każdy lubi książki :) A może jakąś o pielęgnacji dziecka itp.? :)

Kup jej jakąś płytę chillout :) przyda się :P Ja np. nie lubię jak ktoś mi robi prezenty kosmetyczne. M.in. nie lubię "smakowych" balsamów, kremów i innych dupereli. Mam swoje sprawdzone rzeczy :)

Zwykle przynosi sie cos dla dziecka i mama sie z tego cieszy. A typowo dla mamy, to ksiazki bym jednak nie polecala, bo swiezo upieczona mama nie za bardzo bedzie miec czas na czytanie. No, chyba ze poradniki dla mlodych mam ;) Ale mozna przyniesc jakas plyte z muzyka.

Gość ahaaaaaaaada
Ja niedawno też miałam podobny dylemat i kupiłam fajną apaszkę dla mamy (bo wiedziałam, że "kolekcjonuje") tort z pieluszek dla malucha - to drugie oryginalne (jeszcze ;)) i przydatne, podobało się. Jeszcze może być jakiś fajny album na zdjęcia, czy ramka albo coś ulubionego na DVD (film, kabarety, koncert...). Jak znasz jej gust biżuteryjny to może jakiś wisiorek? Z kosmetykami bym nie ryzykowała, trudno trafić w gust i potrzeby, można trafić na produkt uczulający...

Gość big bambelones
Wiem, ze zwykle sie przynosi cos dla dziecka, mama dostaje kwiaty i czekoladki ale chodzi mi o cos specjalnie dla mamy, tylko dla mamy a nie dzieka? Myslalam, zeby moze kupic jakis ladny sweterek, koszulke czy cokolwiek ale nie wiem. jestesmy dosc blisko wiec znam jej gust ale nie wiem czy wypada.

Gość Madalinka Pralinka
niedawno urodziła moja siostra, jak przychodzili goście to mieli prezenty tylko dla dziecka :) ja kupiłam siostrze piekny bukiet z tulipanów, które uwielbia a reszta rzeczy byla dla malutkiej - ale też dla siostry ;) - przewijak, akcesoria do kąpieli, ciuszki itp :)

Gość po cc
Dla mamy jakiś miły upominek - pewnie wiesz co lubi. Nie musi byc drogi ale powinien BYĆ DLA NIEJ np. jakis kosmetyk fajny, apaszka jak lubi, ramka na zdjecie pociechy :) Dla dziecka tez wypada przynieść jakis drobiazg - ubranko, tort z pieluszek, grzechotke.

godzinę świętego spokoju-bo to bezcenne, a z rzeczy materialnych to może coś w czym poczuje się znów atrakcyjna-jakąś ładną bluzeczkę, elegancki komplet bielizny do karmienia,a jeśli coś związanego z dzieckiem-to może taki zestawik do odciśnięcia stópki dziecka w glince? Pamiątka na całe życie.

Gość maaaaaa
plyta z muzyka albo cos na dvd to dobry pomysl, bo relaks bardzo jej sie przyda a tak wogole to dobry pomysl kupic cis tylko dla mamy, przeciez wykonala kawal dorej roboty, to bedzi ebardzo mile

Gość big bambelones
Tak, tylko, ze dla dziecka to mam juz dwie wielkie torby. Troche nowych kupilam sama, reszte dostalam od roznych dzieciatych czlonkow rodziny mojego chlopaka, ktorzy stwierdzili, ze czesc z tych rzeczy nie bedzie juz im potrzebna wiec mi oddali takie rzeczy jak wlasnie przewijak, wanienka, troche dzieciecych zabawek, mnostwo ubranek, dokupilam sliczne spioszki sama, pare bodziakow bo mlodej mamie pewnie sie przyda miec kilka wiecej sztuk i rzadziej prac. Teraz mysle co dac kolezance - bielizna do karmienia to chyba trzeba znac rozmiar, prawda? Jakas fajna bmuzeczka - nad tym wlasnie rozmyslam ale kolezance przytylo sie troche w ciazy i nie wiem jak to odbierze jak dam jej bluzke z rozmiarze 46 a taki mniej wiecej teraz nosi. Apaszka to niezly pomysl, plyta z muzyka - moze mozecie polecic cos z muzyka relaksacyjna coby i dzieciatko moglo posluchac

Gość shane999
na allegro mozna kupic zestaw do wykonania odlewu gipsowego raczki lub nozki dziecka. Fajna pamiatka na lata. Mozna tez znalezc takie zestawy na www.zatrzymajczas.net

właśnie... zwykle prezenty dostaje maluch ale uwierz, że nawet teoretycznie głupie czekoladki dla mamy są bardzo fajknie przez mamę z babybluesem odbierane... ja od koleżanki dostałam olejek do kąpieli z bielendy "afrodyzjak" i kolczyki :-) i wreszcie poczułąm, że myśłi się o mnie jak o kobiecie!!! :-)

Gość big bambelones
Ale to jest bardziej zwiazane z dzieckiem a nie tylko dla mamy a nie chodzi o to zeby to bym prezent tylko i wylacznie dla kolezanki, nie dla dziecka. Dziecko i tak dostanie mnostwo rzeczy a mamie tez sie cos nalezy.

Gość Anderka
Jeśli koleżanka karmi piersią, to kup jej fajną koszulkę lub piżamkę zapinaną. Do tego jakieś hypoalergiczne kosmetyki do mycia ciała, balsam itp. Albo dla niej i dziecka - chustę do noszenia dziecka. Teraz to modna rzecz i bardzo wygodna dla mamy, która może mieć dzidziusia blisko i do tego wolne ręce, żeby poprać, uprasować czy zrobić coś w domu. Możesz też jej kupić jakąś fajną torbę - organizator, z przewijakiem, termo pokrowcem na butelkę, żeby mogła pochować wszystkie drobiazgi swoje i dziecka idąc na spacer czy do lekarza. Pomysł z jakąś biżuterią też jest fajny:). Czekoladki nie zawsze może młoda mam jeść, zwłaszcza jak karmi piersią:)

Gość absolutnie zadnych poradników
na pewno matka ma juz ich pod dostatkiem! jesli książkę to jakas powiesc czy cos - przeciez nie musi jej od razu przeczytac! płyta z muzyką jak najbardziej - tylko trzeba wiedziec czego lub isluchac;)

Gość no wlasnei dla kobiety
ktora urodzila dizecko fajnie dac cos zupelnie niezwiazanego z dizeckiem, przeciez nie mozna zapominac ze wciaż jest to przede wszystkim kobieta a nie sprowadzanie do roli wylacznie matki. dziecko dostanie swoje a jego mamie fajnie dac jakis drobiazg, chocby jakaś płytę z muzyką, DVD, zestaw kosmetyków itp

Gość mi do szpitala przynosili
czekoladki :/ wiedzieli, ze je uwielbiam, ale jak karmilam, to nie moglam ich jesc :/ za to tez bym nie chciala dostac kosmetykow .... moze album "1 roczek dziecka" ? W sumie jest to pamiatka dla rodzicow, a kolezanka pewnie sie ucieszy :)