Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rohy

Stara panna czy panna z dzieckiem?

Polecane posty

Jeśli musiałybyście wybrać, to kim wolałybyście być? Stara panną czy panną z dzieckiem? co jest gorsze?

Gość vbnvnb
panna z dzieckiem jest gorsza

Gość mysle ze z druga
nie bedzie tak zdziwaczala jak ta pierwsza

w 100% stara panna jest gorsza- choc uważam ze takie okreslenie jest przezytkiem. nie ma nic gorszego od samotności, a tak to przynajmniej ma sie dziecko i cel w życiu...

tja, bo sensem i celem życia każdej kobiety jest wyjście za mąż, stara panna, czy panna z dzieckiem - jeden diabeł, tak źle i tak niedobrze :-O kurde, laski obudźcie się, żyjemy w takich czasach, kiedy bycie singlem, czy też singlem z dzieckiem staje się wyborem kobiety, a nie życiową porażką

panna z dzieckiem... na starosc chociaz bedzie mial mi kto podac szklanke wody...

Pytałam się znajomych i każda z nich wolałaby być panną z dzieckiem niz starą panną. Moja mama ma znajomą - atrakcyjną babkę , której nie ułożyło się z żadnym facetem. Kiedy miała 35 lat, to wyjechała sobie na wczasy, tam przespała się z jakimś facetem, żeby zajść w ciąże, bo bardzo chciała mieć dziecko. Teraz synek ma 10 lat, wychowuje go sama, nie narzeka, bo finansowo dobrze sobie radzi. Mówi, ze dziecko to zawsze jakiś sens w życiu., ma się dla kogo życ.

Stara panna to juz relikt,co najwyzej bedziesz ,,Matka samotnie wychowujaca dziecko''. Juz samo slowo Matka ,czyz nie brzmi dumnie?,wiec odpowiedz sobie teraz sama.

Gość normalny facet z kasą
przystojny , nie musi i nie powinien się zadawać z takimi damskimi egzeplarzami.

Lepiej miec dziecko niż być samotną i usychać w czterech scianach.. A zresztą kto tam wie czy do końca życia sama z dzieckiem ??? A może jednak ktos się trafi ?? :P

Gość Hm czy ja wobec tego powinnam
byc zdziwaczala, zwazywszy, ze mam 30 lat, przyjaciol i mnostwo pasji, do dzieci szczegolnie mnie nie ciaglnelo, do malzenstwa tez, a ostatniego faceta wywalilam po 5 latach zwiazku w wieku 28,5 lat, gdyz mnie zdradzil?

Gość Pan z Londynu
najlepiej to ruchac świerze chętne ładne dziewczyny i zużyte , podstarzale zostawiać leszczom coś skamlającym o miłosci , niech je potem utrzymują

Dlaczego mam usychac w 4 scianach? :o Nie mam dziecka, wiec moge sobie wyjsc! ;) Wyjechac za granice, spotkac sie z kolezankami, z facetami oczywiscie tez, ale po eksie jakos sie do nowego zwiazku nie spiesze. Z ludzmi widuje sie tez w pracy, na ulicy, w klubie (ucze sie strzelac, hyhy)... Nawet w gruncie rzeczy jestem szczesliwa. Dlaczego myslicie, ze jest inaczej? Moze sadzicie, ze mialabym lepszy charakter albo lepiej sie czula, gdybym miala np. male dziecko z zespolem Downa i nie wystarczalo mi pieniedzy i na nie i na siebie?

To tylko i wylacznie Twoj wybor,ale ciekawa jestem czy zblizajac sie do 50-tki bedziesz mogla napisac to samo co w tej chwili?

Joasko, powiedz mi, dlaczego zblizajac sie do 50 nadal mam byc stara panna? Moge byc wtedy panna z facetem :P Oczywiscie moze mi z facetem nie wyjsc, moze mnie odumrzec, ale i wtedy na pewno postaram sie nie marudzic, a moze i tez bede miala inne priorytety...?

Poza tym - CO jest moim wyborem??? Na pewno nie brak faceta. Wolalabym miec partnera, ale niestety nie mam. I juz. Natomiast z pewnoscia moge wybrac miedzy uzalaniem sie nad soba a robieniem czegos konstruktywnego ze swoim zyciem. Wybieram to drugie :) Nie ujmuje niczego samotnym matkom. Chce tylko powiedziec, ze osoba bezdzietna nie musi byc zdziwaczala... Moja ciotka miala przez 35 lat partnera, ale nigdy za niego nie wyszla. Teraz ma 60 lat, nie ma meza i dzieci. Jest stara panna? Jest! Ale z pewnoscia nie zdziwaczala. Jest bardzo rozsadna, dobra, pelna ciepla kobieta :)

Gość jtpgjmda
Stara panna ktora miala związki za soba powiedzmy jeszcze da rade ale znam taka ktora jest dziewica pewnie jeszcze a ma blisko 4dychy robi sie od dawna bardzo zgryzliwa. Kobieta z dzieckiem jesli nie szuka tylko ojca i kasy jest lepsza bo na pewno nie bedzie tak jakby to ująć popsuta jak stara panna. Jestem z panna z dzieckiem wieku moich znajomych tez. Jestem bardziej szczesliwy pewnie niz z niejedną panna.moze to kwestia juz mojego wieku ale wiem ze choc ciążko tak od razu miec duże dziecko to lepsze to co ono potrafi wiele dac niz słuchanie starej zrzedy a wiele sie kobiet takich staje gdy instynkt matki jest hamowany http://www.umieramy.pl/?NTYxNg==

Gość karolinka114123
stara panna , bo panny z dzieckiem nikt nie bedzie chciał . Wiekszosc facetow nie chce wychowywac nie swojego dziecka. Zreszta moja ciocia jest panna z dzieckiem od 20 lat i nie miała i nie ma faceta . Ten co zrobil jej dziecko uciekł po roku od niej i zawsze była sama .

Gość tam uj a łoj a łoj a juści
zadawanie się ze starymi pannami bądż samotnymi matkami z przychówkiem , jest jak jedzenie odgrzewanych obiadów.

Ja Ci tego zycze,ale to podobno taki wiek ktory sklania do refleksji nad swoim zyciem z serii,,co by bylo gdyby....." Faceta mozna miec w kazdym wieku,dziecka niestety nie,ale to juz indywidualna sprawa i podejscia do tematu.

Gość tomek623
dziewica zawsze ma szanse na faceta , a z używaną laską nikt nie bedzie chciał sie wiązać

Gość na zamazpojscie stara panna
a na zycie bez męzą - panna z dzieckiem

Gość do PANA z Londynu
Jestes typowym Polakiem na emigracji Zwlaszcza w UK to wiekszosc obcokrajowcow bardziej szanuje Polki zagranica niz wy rodacy . Zwodzicie dziewczyny zwlaszcza mlode , zabieracie im cnote a potem znikacie do nastepnej ofiary . Mnie na szczesie tylko na pieniadze naciagnal jeden Polski amant . Teraz mam rodowitego Anglika, ktory sie ze mna ozeni . A co do tematu to chyba lepiej byc panna z dzieckiem zwlaszcza w UK :-)

Gość hwsi
A co do tematu to chyba lepiej byc panna z dzieckiem zwlaszcza w UK a dlaczego zwlaszcza w uk? tam wlasnie chyba nie ma takiego ograniczone myslenia i presji na dziecko.

Gość zecoooooooo
na zamążpójscie stara panna? chyba żartujecie.

Gość vbvbvbvbvbv
oczywiscie ze z dzieckiem!

Gość yoox
od ilu lat jest stara panna?

Zależy z kim to dziecko. Jak z facetem, którego kocham to lepiej być z dzieckiem, a jak niechciane, to lepiej być starą panną.