Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kika00

Cera u nastolatki

Polecane posty

Gość Kika00

Mam bardzo duzy problem,i juz nie wiem co ze sobą mam zrobic!mam 16 lat i od 2 lat uzywałam pudru,gdyz byłam bardzo głupiutka,myślałam ze bede wyglądać powazniej gdy nałoze na siebie to paskudztwo...teraz niestety sa tego widoczne skutki!mam bardzo zniszczoną cerę...nie dość ze mam trądzik i śady po trądziku to jeszcze po pudrze mam bardzo brzydką cere...mam gładką bo uzywam kremu bambino,ale za to brzydką;( I TERAZ PYTANIE!CZY ZNA KTOŚ JAKIES DOMOWE SPOSOBY NA ZNISZCZONĄ CERĘ(NIE ZADNE CHEMIKALIA ZE SKLEPU)?DODAM JESZCZE ZE MAM CERE SUCHĄ,A NIE NORMALNĄ... BARDZO PROSZE O JAKIEŚ SPOSOBY NA ZNISZCZONĄ CERE!BEDE DOZGONNIE WDZIECZNA!

Gość Kika00
wrazie jakich kolwiek watpliwosci dodam ze juz ponad 2 miesiace pudru nie uzywam!

Gość pytająca0000
najlepiej jak facet ci sie spusci na pysk i to pare razy dziennie efekt murowany musissz mocno wcierac

Gość Kika00
@Do pijawka@: u 14 -latki cere psuje kazdy kosmetyk,a zwłaszcza puder,wiec przez dwa lata uzywania pudru cera zdążyła sie zniszczyc...

Gość Kika00
@Do pytajaca0000@: dzięki za porade:) Twoje sposoby niestety nie podzałaja,ale ciekawe to twqoje odkrycie:D hahaha^^:/

Gość pytająca0000
bo za slabo wcierasz

Gość Kika00
Ty pytajaca0000..juz sie nie masz za kogo podszywac? Zboczony downie ty! ciekawa jestem czy gdybys ze mna staneła twarza w twarz to bys była taka cwaniara.. jak tobie to spuszczanie na ten pysk pomaga to gratujuje głupoty:/ Żal:/

Gość fancyyy
ona nie jest zniszczona od pudru, tylko hormony robia swoje malenska ;)

na pewno to nie wina pudru. masz cerę ze skłonnościami i tyle

Gość jfsl
to nie wina pudru - widocznie problemy z cerą (trądzik itp.) zbirgły się u ciebie z tym momentem jak zaczęłąś używać pudru- zresztą hormony robią swoje i widocznie teraz masz taką cerę bo coś tam nie gra i przechodzisz pewnie ten burzliwy okres dojrzewania kiedy u wielu osób objawia się on właśnie nieciekawą cerą, włosami i generalnie nieciekawym wyglądem- ja używam podkłądu od 13 raku życia bo miałam trądzik i strasznie się wstydziłam i wybłagałam mame żeby mi pozwoliła się chociaż troszkę malowac i pomogłas coś kupić sensownego do makijażu buźki- teraz mam 24 lata moja cera jest ładna- problemy trądzikowe się zmniejszyły i chociaz owszem jest ona z tych tłustych i są widoczne pory (taki typ i już) to wypryski zdarzają się sporadycznie ślady po trądziku się rozjaśniły i są prawie niewidoczne i generalnie buźka zdabana i jasna i nie narzekam wiadomo nie ideał z okładki ale zupełnie normalna jak u normalnego ludzia i nie ma znaku po jakimkolwiek zniszczeniu puderem czy czymś innym- z wiekim i tobie sie poprawi - zniszczyć to sobie ją możesz agresywną pielęgnacją , solarą w nadmiarze itp. jak bedziesz się z nią obchodzić jak trzeba, dbać deliktnymi środkami nie wysuszając nadmiernie i wybierzesz się może do dermatologa po jakis lek (retinoidy są ok) to powinno być ok i sobie nic nie zniszczysz a puder tylko ją ochroni przed słońcem, mrozem itp tylko puder/podkałd powinien być z tych lepszej jakości a nie jakieś tanie gówna - to w końcu twoja twarz