Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gryzzelda

zarobki za granicą

Polecane posty

pisałam na ogólnej, ale tam to jak kamień w wodę. Mamuśki, odpowiedzcie :D powiedzcie mi, ile ma szanse zarobić młoda dziewczyna powiedzmy w Anglii? Ale tak na czysto, po odliczeniu kosztów mieszkania i utrzymania?

nikt nie wie? a może powinnam zatytułować temat "boli mnie noga, czy jestem w ciąży?"

Gość to zalezy ile bedzie
tam zarabiala :P moge Ci mniej wiecej napisac ile co kosztuje :) Jesli nie jestes wybredna to na jedzenie wydasz okolo 30-40 funtow (mowie o Anglii), za pokoj zaplacisz 60 funtow (razem ze wszystkimi juz oplatami) no i bilet tygodniowy na autobus kosztuje jak dobrze pamietam 5 funtow. Zarobki srednie to 200-2500 funtow. Wszystkie centy podaje na tydzien :) A co, chcesz wyjechac? :)

sorry zarobki srednie to 200-250 funtow a nie 2500 :)

nie chcę wyjechać ale chcę wiedzieć, ile można na czysto zarobić ;) dzięki za odp

prosze bardzo :)

bardzo mi się podobało z tą nogą :) Pewnie rzeczywiście byłoby więcej wpisów. A to ile można zarobić zależy od tego co umiesz robić, jak dobrze mówisz po angielsku i jakie masz wymagania mieszkaniowe.

moja szwagirka jest w niemczech i zarabia jako kelnerka okolo 2000euro na miesiac, po oplatach itp jej nie zostaje nic ale jest hiperrozrzutna spokojnie mogloby jej tysiac euro zostac a moze wiecej

Gryzelda, a ciebie interesuja zarobki w Norwegii czy gdzies indziej? Bo u nas to dla niewykwalifikowanej osoby, ale z wyksztalceniem ok. (np. ja tak pracowalam w domu starcow, a nie jestem pielegniarka ani nic z tych rzeczy) ok. 100 kr za godzine (czyli ok. 15 tys bez podatku). Do tego podatek itp. 10 tys. na reke? Srednia placa, to moim zdaniem 15 tys. kr na reke (ok. 20 tys. bez podatku). 20 tys. na reke to juz przyzwoicie (moim zdaniem), np. wykwalifikowana pielegniarka z doswiadczeniem i jezykiem w szpitalu tyle dostanie (tak sadze, bo to tez zalezy od wielu rzeczy). A koszty mieszkania? Tez zalezy. 5000 za wynajem lub splate kredytu? Jedzenie, ubranie, samochod (autobus) itp.

Lucyjka 🖐️ nie, w Norwegii to akurat wiem co i jak :P hehe ale dzięki. tak się tylko zastanawiam, ile np. w Londynie można zarobić bo chyba będę musiała ściągnąć kogoś z kraju do opieki nad dziećmi. Przedszkole (jeśli dobrze) to od 1 sierpnia, a dorwać dagmammę to graniczy z cudem. I tak się zastanawiam, ile mogę zapłacić bo jak podałam znajomym z Polski stawkę norweskiej dagmammy to mnie wyśmiali i się zastanawiam, czy w innych miejscach można lepiej zarobić

Gość zarobki w niemczech
myszsza, twoja szwagierka niezle cie robi w balona. kelnerki zarabiaja mniej wiecej 13 do gora 1500 :O plus troche napiwkow, ale bez przesady ze 2000 ma

Gość zarobki w niemczech
chodzilo mi o 1300 do 1500

Gryzelda, na stawke dagmamy to chyba nikogo nie zlapiesz. Chyba, ze dasz zakwaterowanie i wyzywienie.

no i jak sobie liczę, to taka dziewczyna może przywieźć ode mnie tyle, co z Anglii wg koleżanki "to zalezy ile bedzie"

do zarobki w niemczech :) tez myslalam ze robi mnie w balona ale widzialam na wlasne oczy jak w jeden dzien zarobila 20 euro za 6 godzin!! po tym ile ona wydaje ile rzeczy kupuje nie mam podstaw by jej nei wierzyc ze tyle zarabia z reszta tesciowa jest spzrtaaczka i zarabia 1200, a jak sie opiekowala staruszkiem miala 1400, to ze jakas kelnerka zarabia 1300 nei znaczy ze inna nei zarabia 2000 :/ w polsce tez sa takie rozpietosci jedna spzrataczka zaranbia 1100zl a w innej firmie inna spzrataczka zarabia 1700 (np u mojego meza)

Gość witacka
myszsza nie masz co w pracy robic??? mam zadwonic do prezesa?

Gość witacka
to sie zastanow czypracujesz jeszcze w mmcars czy juz nie bo cie zwolnili bo jestes w ciazy

masz niesweize informacje nadal jestem pracownikiem :))) i mam prawo byc na l4 :P:P co zazdroscisz???

Gość witacka
masny tobie nie ma czego zazdroscic

a zwlaszcza pracy w tak szmatlawej firmie jak mmcars, sosnowieckim gownie za grosze:D

Gość witacka
aaa to teraz pracujesz jako sprzataczka u meza? nadajesz sie do tego

widze ze tobie sie jeszcze bardziej nudzi niz mnie mysle ze maciek sie ucieszy jak zwolni sobie kogos pzred poludniem :>:> wole byc sprzataczka niz pracowac w syfaitym mmcars :D:D i widze ze masz klopoty z czytaniem ze zrozumieniem :D::D

Gość mammaaamia
Do 'to zalezy ile bedzie'- skad Ty te wyliczenia wzielas??? Bilet na autobus tyg.to nie 5 funtow tylko 16. Pokoj (przyzwoity) jakies 90, jesli na jedzenie chcesz wydac 40 to bedzie skromnie...

mammaaamia, to ile można z tego Londynu przywieźć "na czysto" do Polski?

dziękuję wszystkim za odpowiedzi, znalazłam na miejscu dagmammę, młodą Norweżkę za taką kasę, co wywołała niedowierzanie i ogromne zdziwienie wszystkich znajomych Polaków. Mam nadzieję że się sprawdzi :)