Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowiak

minus 20kg do czerwca

Polecane posty

Gość zdrowiak

witam. moim problemem jest 23kg nadwaga. waże 83 kg przy wzroscie 170cm a jestem młodą osobą i wiele się przez zbędną wagę nacierpiałam. w czerwcu oczekuję powrotu kogoś bliskiego, kogo dawno nie widziałam. muszę więc do tego czasu dojść do normalnej wagi, odpowiedniej dla mojego wzrostu.powinnam wazyć ok.60 kg a!i musze uwierzyć w siebie. to dla mnie ważne moge liczyć na wsparcie i rady? ;) pozdrawiam

Nie wiem czy Ci się to uda, tyle kg to dość dużo jak na tak krótki okres. Ale rady Ci dam. DIETA Najlepiej aby to było zdrowie odżywianie połączone z MŻ czyli mniej żreć ;) Małe posiłki co 3 godziny, nawet jak nie czujesz głodu. Śniadanie i obiad obfitszy a pozostałe małe, drugie śniadanie i podwieczorek to może być jogurt z musli, jakiś owoc itp. Ważne aby się nie głodzić i nie dopuszczać aby organizm czuł się głodny - bo wtedy magazynuje gdy jesz, aby przygotowac się na okres głodu. A nie dopuszczając do głodu jesz też mniej. ĆWICZENIA Regularnie trzy razy w tygodniu, najlepiej aerobowe czyli rowerek, orbitrek, biegi. Może być też fitness. Większa ilość takich ćwiczeń niz 3 razy w tygodniu to może być zbyt duzy szok dla organizmu - ewentualnie możesz w dni w które nie ćwiczysz chodzic na spacery, pływać. ZABIEGI NA CIAŁO Jesli stac Cie na kosmetyczkę to choć na zabiegi wyszczuplające i masaże, aby nie została Ci wisząca skóra. A jak nie to pilingi w domu i regularne codzienne masaże np pod prysznicem. Aby nie została skóra ważna jest też zdrowa dieta. Dieta zapobiegnie tez wypadaniu włosów.

Gość Gagatkowa
O matko! Mam ten sam problem :( Ten sam wzrost i wagę... Na razie ubyło mi od początku roku z 3 kg (z 86). :( Tylko 3... Więcej się ruszam, nie objadam się po 18... Piję praktycznie tylko zieloną herbatę. 1 raz w tygodniu coś słodkiego aby nie zgłupieć. Zero fastfoodów, chipsów, białego pieczywa. Dużo warzywek, owocków. Nie wyeleminowałam do końca tłuszczu - jem tłuste rybki, oliwa z oliwek ... No i dużo wody... Ale i tak przede mną dłuuuuuuugggaaaa droga :( Może ktoś się jeszcze by znalazł... W grupie razniej! Fajnie by było dodatkowo z podobnymi wymiarami! A w czerwcu proszę.... same 60 kilowe lasencie... MOżna założyć stronę ze zdjęciami przed i po :)

Gość zdrowiak
od pewnego czasu ćwicze i sprawia mi to ogromną przyjemność. każdego dnia tylko wyczekuje chwili kiedy będe mogła sobie poćwiczyć, poczuć, że coś robie :P staram się myslec pozytywnie, lepiej się odżywiam, mało śpie, ale zgubie ten tłuszcz! dziękuje za rady! czekam na jeszcze inne nowości ws. odchudzania:)