Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowananana

Wychowawczy .....

Polecane posty

Gość zainteresowananana

Witam, jestem Mama 7 miesiecznego chlopca. Umowa o prace (w hotelu) skonczyla mi sie we wrzesniu, a macierzynski dalej wyplacal mi ZUS do konca listopada. W grudniu mialam przestoj, po czym od 1 stycznia wrocilam do starej pracy (w hotelu). Jednak dzisiaj dostalam wyplate, z ktorej absolutnie nie jestem zadowolona. Zamierzam pojsc na wychowawczy. Umowe mam tylko na 3 miesiace na razie, czyli do konca marca. Czy w moim przypadku moge wykorzystac urlop wychowawczy? Czy firma musi mi przedluzyc umowe do konca urlopu? Czy ewentualnie jakby mi przyznali urlop, to tylko na kolejne 2 miesiace? Jak to jest? Ktos wie cos na ten temat? Bardzo prosze o odpowiedz!

Gość zainteresowananana
up up up :)

Gość gdybys miala umowe
na czas nieokreslony to jak najbardziej nalezy Ci sei caly nawet urlop,w przypadku tak krotkiej umowy powinnas isc do MOPS i tam sie dowiedziec,bo to oni wypłacaja wychowawczy-pozdrawiam

Gość zainteresowananana
ahaa dziekuje bardzo za odpowiedz :D

Gość jak ci nie przedluza umowy
to nie mozesz dalej korzystac z urlopu wychowawczego. To przywilej pracowniczy i zeby z niego korzystac trzeba miec zatrudnienie. Mozesz wziac wychowawczy tylko do ostatniego dnia umowy.