Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anty-ang

skuter

Polecane posty

Gość anty-ang

Czy ktos wie ile kosztuje rejestracja skutera? mam okazje odkupic skuter:) i chodzi mi o to ile kosztuje rejestracja? (slyszalam ze do miesiaca czasu trzeba przerejestrowac na siebie) i czy trzeba go ubezpieczac? jak wlasciciel poprzedni go ubezpiaczyl? nie znam sie na tym kompletnie. prosze o pomoc:)

Gość anty-ang
a i pojemnosc tego silnika to 50:P

Gość kopiuj wklej.....
drogi kolego co do kosztow: - jezeli nie miales wczesniej zadnego pojazdu typu motorower to licz się z kosztami corocznej obowiązkowej składki ubezpieczenia w kwocie 60-80zł (pozniej za bezwypadkowa jazde bedziesz otrzymywal zniżki) - rejestracja ok 100zł + tablice na które czeka się średnio tydzień czasu - najpierw dostaniesz tzw "miękki" dowód rejestracyjny ważny 1 miesiąc, przed upływem tego czasu należy się zgłosić do urzędu administracyjnego po tzw. "twardy" dowod rejestracyjny ważny "dożywotnio"

Gość kopiuj wklej.....
a poza tym GOOGLE się kłania :P

Gość anty-ang
dzieki kopiuj wklej:) ale nie moge znalezc nic na google. a tablice rejestracyjne dodatkowo za nie sie placi? to 60-80 zl rocznie to ok:) ale teraz trzeba go jakos ubezpieczyc? czy jesli poprzedni wlasciciel go ubezpiaczyl to ja nie musze? jak tak to na ile? i ile beje to kosztowac:)? z gory dzieki za pomoc:)

Gość kopiuj wklej.....
poprzedni właściciel kończy umowę (wyrejestrowywuje swoją umowę z ubezpieczycielem jak mu się uda zwrócą mu kasę jeśli został mu długi okres) a ty musisz mieć ubezpieczenie na siebie.:)

Gość anty-ang
i po co nowe tablice skoro on beje odkupowany, nie mozna jezdzic nba starych? sorki ze pytam ale to dle mnie wazne:) i ja sie na tym nie znam;/

Gość anty-ang
a ile to ubezpieczenie beje kosztowac? ile tablice i ile rejestracja?:)

Gość kopiuj wklej.....
1.1 Aby zarejestrować skuter zakupiony w kraju należy udać się na wizytę do Wydziału Komunikacji lub pobrać z jego strony wniosek o rejestrację pojazdu. Do wniosku należy dołączyć: -dowód własności pojazdu (np. :faktura VAT, umowa sprzedaży/darowizny/zamiany ), -karta pojazdu , jeżeli była wydana, -dowód rejestracyjny (z ważnym badaniem technicznym), -tablice rejestracyjne, -dokument tożsamoci -dowód wniesienia obowiązkowych opłat. 1.2 Opłaty 101,00 zł w przypadku wymiany tablic rejestracyjnych, 71,00 zł - bez wymiany tablic rejestracyjnych. W tym: 30,00zł - tablica rejestracyjna(zależnie) ; 12,00zł - miękki dowód ; 48,00zł - twardy dowód rejestracyjny ; 11,00zł - komplet znaków legalizacyjnych + 150 zł podatek od wzbogacenia się. 1.3 Czas oczekiwania Na początku wydawane jest pozwolenie czasowe (miękki dowód), a po 30 dniach twardy dowód.

Gość anty-ang
to to beje ponad 300zl? i jescze dotego ubezpieczenie?:(:(

Gość anty-ang

Gość kopiuj wklej.....
idz do urzędu to się dowiesz i tyle! jak ty taka sierota jesteś to ja dziękuję! lepiej siedz w domu. a przepisy ruchu drogowego ci są znane?

Gość anty-ang
a jezeli cena nie porzekracza 1000zl to trzeba placic podatek od wzbogacenia sie?

Gość anty-ang
tak są:) sierotą jestem dosłownie. nigdy nie miało się ojca który by takie rzeczy wytłumaczył; /

Gość kopiuj wklej.....
kupujący zawsze płaci podatek, to są grosze. jesteś pełnoletni?

Gość anty-ang
tak mam 19lat skończone; p, ale nie mam przychodow. wiec z kasa ciezko; /

Gość kopiuj wklej.....
wystąp o numer NIP w Urzędzie Skarbowym. najlepiej jak przejdziesz się tam osobiście - udzielą ci wyczerpujących informacji. Tak samo w rejestracji pojazdów.

Gość kopiuj wklej.....
skąd jest ten skuter , bo jeśli z tego samego województwa to tablice zostają te same i ich koszt odchodzi.

Gość anty-ang
nip mam:) tablic nie trzeba zmieniac skuter kosztuje 900 zl bo kolego sprzedaje i potrzebuje szybko pieniedzy bo jedze za granice skuter jest nowy 7 miesecy ma gwarancji jeszcze interesuje mnie ile bedze wybosily wszystkie koszty oprocz ceny skutera ;p i czy moge to zalatwic za miesac za dwa te ubezpieczenia itp bo nie wyrobie z pieniedzmi ^^;0

Gość anty-ang
ja slyszalem ze nipu nie trzeba jezeli kwota nie przekracza 1000 zl dobrze slyszalem czy zle xd ? a przeglad i oplaty sa jeszcze pol roku wazne

Gość kopiuj wklej.....
w urzędzie skarbowym to będą grosze około 20zł , bo to jakoś procentowo liczą, nie pamiętam.

Gość kopiuj wklej.....
spisz z nim umowę z datą kiedy będzie kończyć się ubezpieczenie, wtedy zarejestrujesz i opłacisz całą resztę. chyba możecie sobie nawzajem zaufać ? :D tylko ty nigdzie nie walnij na jego ubezpieczeniu a on żeby cię później nie wyteges:P

Gość anty-ang
heh to dzeki za pomoc ^^:) naprawde mi pomogles ^^;p

Gość kopiuj wklej.....
pamiętaj ,żeby miesiąc wcześniej napisać (w imieniu gościa który ci sprzedaje skutera) do byłego ubezpieczyciela ,że kończysz z nimi umowę , bo jak tego nie zrobisz to będą mu przysyłać opłaty. >>pomogłam :) <

Gość czzassom
Jeśli szukacie bardzo dobrej jakości skuterów to koniecznie zaglądnijcie do oferty Honda Plaza, http://www.hondaplaza.pl/pl/motocykle.html posiadają wyśmienitej jakości skutery na sprzedaż w niezłych cenach. Super duży wybór i promocje jesienne przed świętami, skorzystajcie z nich !

Gość gość
gość 2017.07.28 Ostatnio kupowalam skuter i kupilam go w http://skuteryniepolomice.pl/ - jest swietny, genialnie mi sie nim jezdi. Bardzo polecam! Skuter skuter swietna rzecz! Genialne, kupilam i jestem zachwycona!

Gość gość
Jeżeli jesteście z województwa świętokrzyskiego to polecam wam sieć sklepów www.wolbarex.pl Mają świetne skutery, motocykle i rowery. Kupiłem u nich rower i skuter i z obydwu jestem zadowolony. Warto się przyjrzeć ich ofercie.

Gość gość
a z ta rejestracja to roznie bywa. My jak kupilismy quady w http://www.taurus.gda.pl/ to potem mielismy rozne problemy. Ale efekt jest tkai ze juz wszystko jest ok.