Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omamaaaooo

porażenie przysenne--ma ktoś?

Polecane posty

Gość omamaaaooo

prosze powiedzcie coś na ten temat, bo dziś w nocy myślałam że umre.

Gość omamaaaooo
nikt nie miał takiego stanu?

Gość alleeboh
ja mialam jakis czas temu - na szczescie juz teraz mnie to nie dreczy i mam nadzieje,ze tak zostanie

Gość omamaaaooo
alleeboh ja miałam zeszłej nocy, nyslałam że umieram, jestem przerażona. a tobie to się zdarzyło raz i tyle?

Gość omamaaaooo
hop

Gość alleeboh
nie , z kilkanaście razy wiem, ze nie mogę spać 'na sercu', potem już zdawałam sobie sprawe chociaż trochę co się dzieje wiec powiedzmy, ze bylo latwiej :O fatalne uczucie wysilku, niemocy i obecności kogoś

Gość omamaaaooo
alleeboh to teraz jeszcze bardziej jestem przerażona, a poszłaś z tym do lekarza?

Gość omamaaaooo
czarne glany uważasz że przyczyną jest stres? da się z tym normalnie żyć

Gość alleeboh
nie , nie poszłam, ale to moze miec coś wspolnego ze stresem bo u mnie były te stany w momencie (w noc po, w czsie drzemki) gdy odpuszczał ogromny stres, w sumie nawet nie wpadłam na to, zeby z tym, iść do lekarza ale może warto,

Gość omamaaaooo
boję sie iść spać, teraz dopiero jestem zestresowana...

Z tego co wiem, właśnie nadmiar stresu to powoduje. Działa to w ten sposób, że Twoje ciało śpi, a umysł się budzi. Wszystko co widzisz to tzw. hipnagogi , czyli halucynacje wzrokowe, słuchowe i dotykowe. Staraj się zasypiać, gdy jesteś bardzo zmęczona i odradzam ewentualne popołudniowe drzemki :) Spokojnie, spróbuj może brać jakieś tabletki ziołowe na uspokojenie, a jeśli będzie Cię to dalej męczyć, wybierz się do lekarza.

Gość omamaaaooo
czarne glany alleeboh dzięki wam czarne glany to to wywołujesz więc chyba da się z tym żyć tylko że nie wiem czy masz tak samo jak ja . ja nie mogłam się ruszy ć jakbym była sparaliżowana szumiało mi w uszach myślałam że juz pomnie

Gość masz rację to stres
Jakiś tydzień temu w tv oglądałam o tym program dokumentalny. Wywołuje to stres, na świecie sa próby leczenia farmakologicznego.

Gość masz rację to stres
Najbardziej skrajny pokazywany przypadek to kobieta koło 50, której już kilka razy stwierdzano zgon,do tego stopnia następowało spowolnienie funkcji życiowych. Tam pokazywali osoby, które obejmował paraliż i miały czesto koszmary, obecność kogoś, jakiejś sttrasznej istoty, ale to były przypadki powiązane z narkolepsją.

Gość omamaaaooo
masz rację to stres no to teraz mnie załatwiłeś nie ide spać

Wywołuję, bo jest mi do czegoś potrzebne i da się z tym żyć ;) Niczego się nie bój i nie wpadaj w panikę. Najlepiej staraj się zasnąć od razu, bo próbując się obudzić zwiększasz stres.

Gość alleeboh
to , ze nie możesz sie ruszyć jest straszne, i jeszcze że nue możesz krzyczeć, ja potem miałam w czasie tego paraliżu takie przeblyski swiadmości, ze to sie skończy i wiedzialam, ze musze usnąć... straszne ale nic Ci nie grozi :)

Gość omamaaaooo
a często się to zdarza, powiedzmy tak na rok to jak często czy zależy od stresu? jestem spanikowana co to mnie dopadło

Gość omamaaaooo
właśnie czytałam to, nie jestem dzieckiem tylko wyobraź sobie myślałam że umieram dzięki wszystkim za rady

Gość gaaaaaaaaaaa
no to skoro czytalas to o co ci jeszcze chodzi. tez to mialam wiele razy, nie moglam oddychac itd. znajoma mowila ze to zmora senna ktora dusi w nocy, od tamtej pory nie spie na plecach a minely 2 lata! przysiegam, nie zasne nigdy na plecach...