Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BO SIE POPSULO

Problem z samochodem

Polecane posty

Gość BO SIE POPSULO

Hej, Posiadam samochod -niestary z przebiegiem ok 100tys km. Przy postoju np na swiatlach zapala sie kontrolka oleju, gdy tylko sie rusza swiatelko znika. Silnik do wymiany, czy jeszcze troche tym samochodem pojezdze? Acha nie dzieje sie to przy kazdym postoju tylko gdzies tak raz na miesiac. Pare mies temu byl robiony generalny przeglad i nie wykryto niczego niepokojacego.

ja mam taki z przebiegiem 300tys a wolalbym go od niejednego nowego,ale niewazne Brakuje Ci ciśnienia oleju.sprawdz poziom bagnetem.Nie jezdzij z tym bo zakatujesz silnik

Gość MASZ DIESEL
CZY BENZYNA

Gość JANINGO
NAPISZ JAKIE TO AUTO

Gość BO SIE POPSULO
dodam ze przegląd robiła moja siostra

Gość BO SIE POPSULO
syrenka100

Gość a w moim
trzęsie się kierownica ale tak solidnie, jakby chciała mi z rąk spier...olić. Trwało to jakąś chwilę i niby przeszło. Ale boję się. że jutro do pracy nie dojadę...

Gość BO SIE POPSULO
hehe troche mnie nie bylo i masa podszywow. Silnik benzynowy 2.7

Gość JANINGO
AUTO MASZ SPRAWNE. 100 tysięcy i uwierz ciśnienie ma. ciśnienia brak w silnikach po 400tysiącach. nie dotyczy mercedesa. He:) sa dwie opcję. najbardziej prawdopodobna to ze postój zdarza ci sie gdy auto ustawione jest pod górę. wtedy olej ścieka ci i to jest normalną rzecz uwierz. Zauwaz to.. gdy znowu zapali sie kontrolka popatrz na położenie buta. druga opcja jest taka ze twoj czujnik oleju moze byc juz wadliwy. czujnik kosztuje 20zl wiec nie ma czego sie bać

Gość JANINGO
TO ZE KIEROWNICA SIE TRZĘSŁA TO MOŻLIWE JEST ZE SPADŁY CI KLOCKI HAMULCOWE BADZ MIAŁEŚ ŚNIEG NA KOLE. NIE BÓJ SIE KOLO CI SIE NIE URwie:)

Gość loweyou
Kup se auto na wegiel tam moze niebedziesz musiał dolewac oleju ia zatem niebedzie swiecic owa kontrolka

Gość gość
mam problem z turbosprezarka co robic? wymiana, naprawa? podajcie jakis serwis czy cos okolice wwa itp!!!

Gość gość
Na ulicy Owczarskiej 7 na Bemowie znajduje się STS Turbo, gdzie oddawałem 2 samochody posiadające kłopoty z turbsprężarką. Problem załatwili w mgnieniu oka :)

Gość gość
Nie wydaje mi się aby silnik po 100 tys km był do wymiany. Możliwe, że jakaś część jest niesprawna. Jeśli już dowiesz się jaka to łatwo i tanio możesz ją zamówić np z www.japomoto.pl.

Gość gość
1. Masz za mało oleju wiec dolej go czym prędzej bo zatrzesz silnik 2. Pompa oleju leży i kwiczy i jest do wymiany.