Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nidia.

Czy to są HEMOROIDY?

Polecane posty

Gość Nidia.

Witam. Mam pytanie. Otóż jakiś rok temu zaczęłam czuć ogromny ból przy wypróżnianiu się, ciężko w sumie było mi się w ogóle wypróżnic. Po jakimś czasie poszłam do lekarza, on stwierdził że są zgrubienia jakieś przy odbycie i wysłał mnie do chirurga. Ten na wstępie mi powiedział że to niemożliwe żebym miała hemoroidy i nawet nie obejrzał tego. Dodam że przy oddawaniu stolca na papierze pojawia się krew. Chirurg stwierdził że w tym wieku nie można mieć tego, (jestem młoda osoba, nie byłam nigdy w ciąży ani nic). Kazał mi zastosować dietę i że to za 2 tyg minie. Otóż od tamtej wizytw minęło pół roku a ja nadal mam te dolegliwości. Proszę o porady, co robić, co to może być? Z góry dziękuję

Gość fanka rebizi
idż do innego chirurga. temu nawet nie chciało się obejrzeć tego z czym przyszłaś. U jakiegoś jasnowidza byłaś co leczy bez badania a nie u lekarza.

Gość fanka rebizi
teraz tak leczą. ja też byłam u gina i prosiłam o skierowanie na usg.tyle trąbią przecież o profilaktyce i że kobiety nie dbają o zdrowie, a ten mi powiedział,że nie widzi wskazań i skierowania mi nie wypisał.

Gość Nidia.
Powiedział że gdy przez dłuższy czas nie oddaje się stolca, to jakaś tam końcówka zasycha i stąd ten ból. I że mam wyregulować wypróżnianie. Fakt, gdy np mam biegunkę to nic nie czuje, żadnego bólu.

Gość maleńka0918
jeżeli masz takie jakby twarde woreczki i czujesz ból przy wypróżnianiu to znaczy że to są hemoroidy. miałam to po porodzie (z dużego wysiłku się pojawiają) ulgę ci przyniosą czopki napewno. w aptece bez recepty. przejdzie ci po kilku dniach. i wypróżnić się będziesz mogła

Gość Nidia.
Ta wizyta zniechęciła mnie do naszych lekarzy. Nie dosyć że była to dla mnie krępująca sytuacja, to gdy już zdobyłam się na odwagę tam iść, to mnie nawet nie obejrzał.

Gość Nidia.
Tzn, mogę się teraz wypróżnic, ale czuje ból. Nie taki ale czuje jakby coś mi tam uciskalo. Skąd to się u mnie mogło wziąć? Jakie są przyczyny powstawania tego?

Gość jdjsllojnbhhh
kup sobie czoki na hemoroidy, zrób sobie tym kurację można dostać w aptece bez recepty powinnaś mieć na jakiś czas spokój, dbaj o diete

czopki posterisan i maść neoaesculan powinno pomóc

Gość gty
To pewnie jest szczelina odbytu.

Gość Nidia.
A jeśli nie są to hemoroidy rzeczywiście to te czopki nie zaszkodza myślę? I czy po nich znikną te zgrubienia? Mam też pytanie dotyczące seksu analnego. Chcieliśmy tego spróbować, ale gdy wszedł tylko troszkę to z bólu płakałam. Więc nic z tego. Czy teraz będzie możliwość żeby czegoś takiego spróbować? I ile trzeba czekać na efekty?

Gość Nidia.
Odczuwam wrażenie że to taka gruba żyła wyszła... Bo tam w środku też jest to pogrubienie

Gość jdjsllojnbhhh
jak dla mnie do są hemoroidy są osoby podatne na to schorzenie i w ich przypadku anal nie jest wskazany czopki pomogą być może zupełnie wyleczą

Gość fanka rebizi
to na pewno są hemoroidy. przyczyny są różne. dopóki nie wyleczysz,anal odpada!!!

Gość Nataliana
Nidia. daj spokuj , nie rob zadnego anala. Ty masz poczatki hemoroidow, to bolesne. Bolesna i nieprzyjemna operacja. Idz do protologa i zapobiegaj, dalszemu rozwojowi. To nie przetoka.

Gość Nidia.
Ile czasu mniej więcej mija do wyleczenia całkowitego?

Gość gość
Z opisu wygląda mi to na objawy hemoroidów. A czy przypadkiem nie pojawił się także świąd? Opis innych objawów hemoroidów można znaleźć np. tu: http://hemoroidyobjawy.blogspot.com/

Gość posępny czerep
Jak bardzo trzeba przegrać by prowadzić blog o hemoroidach? :D

Gość Tomasz Tomaszyk
Lekarz, który opowiada Tobie takie brednie od razu powinien zostać zdegradowany do stopnia studenta. Toć to całkowita herezja i brednia... To tak, jakby powiedzieć, że 20 latek nie może mieć zawału. Wejdź sobie przede wszystkim na usun-hemoroidy.pl sprawdź, co dokładnie opisali w kwestiach przyczyn i profilaktyki, wtedy będziesz mogła stwierdzić, jak to było u ciebie. Jak dla mnie skoro już pojawia się krew podczas defekacji, to zdecydowanie są to hemoroidy i należy o nie odpowiednio zadbać, żeby nie spowodować żadnych nieprzyjemnych powikłań (chociażby intensywniejszy ból, co już będzie straszne). Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i powodzonka ze schorzeniem, teraz jest to praktycznie choroba cywilizacyjna, o czym oczywiście nikt głośno nie powie... Tomasz

Gość gość
To jest zapalenie zyl wokol o***tu. Dobry chirurg-proktolog usuwa to 2-3 cieciami pod miejscowym znieczuleniem i po 3 dniach sprawa jest z glowy, no z doopy. Polecam, jestem po tym zabiegu i bole sie skonczyly. Gdyby wystapilo ponownie, wybiore te sama opcje.

Gość gość
Jedz musli z siemieniem lnianym, to rozluznia stolce i pomada w wyproznianiu.

Gość Tomasz Tomaszyk
Lekarz, który opowiada Tobie takie brednie od razu powinien zostać zdegradowany do stopnia studenta. Toć to całkowita herezja i brednia... To tak, jakby powiedzieć, że 20 latek nie może mieć zawału. Wejdź sobie przede wszystkim na http://usun-hemoroidy.pl sprawdź, co dokładnie opisali w kwestiach przyczyn i profilaktyki, wtedy będziesz mogła stwierdzić, jak to było u ciebie. Jak dla mnie skoro już pojawia się krew podczas defekacji, to zdecydowanie są to hemoroidy i należy o nie odpowiednio zadbać, żeby nie spowodować żadnych nieprzyjemnych powikłań (chociażby intensywniejszy ból, co już będzie straszne). Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i powodzonka ze schorzeniem, teraz jest to praktycznie choroba cywilizacyjna, o czym oczywiście nikt głośno nie powie... Tomasz