Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yamaszkajaaa

PODWYŻSZONY ALAT

Polecane posty

Gość yamaszkajaaa

WItam, mam podwyższony ALAT 43, norma 34. Co powoduje ze tak sie dzieje?

Gość yamaszkajaaa
Aspat mam w normie i bilirubine tez. Tak sie sklada, ze przyjechalam do moej rodzinnej miejscowosci na 3dn po to by zrobic badania i wyjechalam. Dzis moja mama odebrala wyniki. Czy powinnam stosowac jakas diete?

Wiesz powinnaś to na bieżąco kontrolować. Nie wiem co jest powodem tak lekko wyższego wyniku bo ja miałam dużo,dużo wyższe. Ale myślę że dobrze by było gdybyś kupiła sobie Hepatil i jadła jedną tabletkę dziennie przez miesiąc a później jeszcze raz badania.

Gość yamaszkajaaa
Ahaaa dzia:* moga miec na to wplyw pigulki i samo to ze od malego dziecka wykryto mi ze mam powiekszona watrobe?

Tak mogą być to pigułki. Dlatego powinnaś pilnować tych wyników. Czy moze to być od tego że od dziecka masz powiększoną wątrobę ? NIe wiem wydaje mi się że już wtedy miałabyś trochę wyższe wyniki.

Gość yamaszkajaaa
Aha, w kazdym badz razie dzieki za rade, wypytam o wszytko mojego lekarza, ktory nie byl skory do zrobienia mi tych badan.

Swoją drogą czy ginekolog który zapisał Ci tabletki był poinformowany o Twoich kłopotach z wątrobą ? Bo w takich sytuacjach przyjmowanie tabletek nie jest wskazane.

Gość yamaszkajaaa
Wiesz co, dopiero teraz uswiadomilam sobie, ze to raczej nie jest odpowiedni gin bo przepisujac mi pierwszy raz pig nie zrobil mi chyba kompletnych badan, zbadal piersi i nie pytal o przebyte choroby itp. a ja wtedy nie bylam jeszcze az tak swiadoma wlasciwosci pig oprocz tego, ze to metoda antykoncepcji;p rok temu pytalam czy powinnam przejsc jakiejs kontrolne badania to stwierdzil, ze widac, ze jestem zdrowa jak ryba i dopiero w poniedzialek sie zawzielam i skierowal mnie na badania.

No ja mam absolutny zakaz. Takie tabletki działają na wątrobę. Także hmmm ja bym się zastanowiła nad plastrami. Wątroba szybko sie regeneruje pod warunkiem że się na nią uważa. Wiec nie panikuj ale o tych tabletkach powinnaś pomyśleć. Będzie ok. hepatil to nie jest drogi lek a naprawdę skuteczny. Działa własnie regenerująco na wątrobe

Gość yamaszkajaaa
Zastanawiam sie wlasnie nad plastrami, tylko ze drozej to wychodzi (ale wazniejsze jest zdrowie) i obawiam sie ze moga sie odklejac. Stosujesz plastry? Mozesz opowiedziec cos wiecej? Odnosnie hapatilu-znalazlam w necie kilka odmian i ktory jest odpowiedni Hepatil Vit-suplement diety i normalny Hepatil vit i jakis jeszcze na trawienie.

Ja stosowałam zwykły Hepatil. Jeszcze wtedy nie był dostępny bez recepty. Co do plastrów to używałam. Powiem Ci że jest to wygodne rozwiązanie. Płaciłam w aptece dbam o zdrowie 40 zl. Choć i czasem w innej ponad 50 zł.