Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minnie55855

tabletki YAZ

Polecane posty

Witam Proszę o pomoc panie zaznajomione w temacie.Ja właśnie zaczęłam brać tabletki YAZ po tym jak zdecydowałam się wyjąc spirale i na razie jak wzięłam pierwsza tabletkę w dniu pojawienia się okresu i owszem nie miałam obfitej miesiączki jak dotychczas, ale znowu ciągnie mi się ona już 6 dni i nie zauważyłam by miała przestać....wcześniej przy spirali miałam tygodniowe bolesne i obfite miesiączki i oczywiście plamienia prawie cały miesiąc jak to od spirali, tabletki miały na to pomoc, ale na razie nie widzę poprawy.... na razie niepokoi mnie ten okres i nie wiem, co mam robić czy brać i może samo, się unormuje czy odłożyć tabletki....nie dość ze mam anemie to jeszcze ubywa mi tej krwi....może któraś z was ma podobne doświadczenia?będę wdzięczna za porady.

Na ulotce wyraźnie jest napisane,że przez pierwsze 3 opakowania możesz plamić.Organizm musi się przyzwyczaić.Jak nie przejdzie po 3 to dopiero do lekarza.

Gość Magda Ewa Maria
u mnie krwawienie trwa ok 6 dni, z tym że koncówka jest prawie niezauważalna, drobne ślady kwi... bóle - zdarzaja się raz na kika cykli...

minnie55855, po pierwsze jestem zaskoczona, że miałaś takie problemy przy spirali - moja koleżanka założyła ją właśnie po to, zeby zaradzić obfitym miesiączkom i pomogło... W każdym razie - ja brałam Yaz przez 4 m-ce i miałam obfite i bolesne miesiączki, a do tego duże problemy z samopoczuciem i libido. Najwyraźniej źle je tolerowałam. Myślę, że musisz się jeszcze poobserwować, jak pisała moja poprzedniczka do 3 miesięcy wszystko może się unormować. W moim przypadku było coraz gorzej i zmieniłam tabletki, ale - niestety - tabsy trzeba sprawdzić na sobie.

najgorsze jest to że lekarze nie robią badań hormonalnych tak jak w innych cywilizowanych krajach tylko przepisują tabletki metoda prób i błędów a przede wszystkim takie tabletki z których maja korzyści od przedstawicieli....mam nadzieję że ten okres w końcu przejdzie bo jest to bardzo niepokojące