Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pycholandia

Nosicie podpaski do szkoły? JAKIE?

Polecane posty

Cześć! Jestem Ola i mam 14 lat. Dwa dni temu dostałam okres (piątek) wieczorem i będę musiała zabrać podpaskę do szkoły! JAKĄ???????Jakie używacie polećcie. Bo teraz używam mamy a w niedziele jadę na zakupy i sobie kupie. Czekam na odpowiedzi.

Gość Karmella90
A co za różnica, prawie wszystkie są takie same. To zależy jak duże są twoje krwawienia. Jeśli spore to polecam większe rozmiary ze skrzydełkami. Ja tam zawsze biorę jak najtańsze podpaski :) tylko zwracam uwagę na to, czy mają skrzydełka.

Gość igla jest cienka i nie boli
wez takie pojedynczo pakowane, chociaz teraz pewnie wszystkie sa takie. marka nie jest wazne, wazne zeby nie mialy folii z mikrokanalikami bo od tego moga ci sie zrobic odparzenia jesli bedziesz siedziec caly na pupie. kup takie z delikatnej bawelny cos jak Always w bialo-rozowym opakowaniu

Gość pewnaona.
nie, wszystkie nie sa takie same. Kup sobie always ultra plus fresh, sa najchlonniejsze.

kup takie ze skrzydełkami i najlepiej weź dwie możesz także kupic sobie takie nawilżone chusteczki do higieny intymnej, mogą się przydac są w dyskretnych, cienkich opakowaniach ;)

Gość edfwfecewafdwead
ja robie tak mam bardzo duże krwotoki i muszę jednorazowo wkładac 2 podpaski jedna z przodu zupełnie wysoko drugą z tyłu, muszą byc ze skrzydełkami, w majtkach na środku na siebie trochę nachodzą jak jestem w domu to noszę bella nova maxi - bardzo często sa w biedronce tam sa najtańsze 15 +5 czyli 20 sztuk nie kosztuje nawet 4 zł, ich duży plus jest taki że nie odparzaja skóry są mieciutkie ale niestety grube jak gdzies wychodze to nosze alvays ultra night na opakowaniu jest 7 kropelek one sa cieniutkie ale równie dobrze chłonne tylko w nich sie nie da cały czas bo mi skóre potrafia odparzyc maja cos takiego jakby cerate

Gość ja nizej podpisana
bella perfecta blue najlepsze;)

Gość edfwfecewafdwead
no i alvaysy sa drogie

Gość takajedna rada
Moim zdaniem najlepsze sa bella ze skrzydełkami :) Sa cienkie i mocno trzymają się bielizny. Allways...kiedyś były świetne - dziś to porażka! Na nauturelle - z rumiankiem - uwaga mogą być uczulenia, wiec przestałam kupować, libresse były świetne, ale jakoś chyba już ich nie produkują. Zresztą teraz jest taki wybór, że sama się zorientujesz, które podpasują Ci najbardziej. WYBIERAJ ZAWSZE ZE SKRZYDEŁKAMI :) a do szkoły najlepiej te cienkie, pakowane oddzielnie. Nie widać ich w kieszeni spodni :)

Gość ja nizej podpisana
o matko! jak sie zmiesza zapach wydzieliny menstruacyjnej z tym rumiankiem to jest tragedia!:O

Gość no jak się nie podmywasz
albo zmieniasz podpaskę raz dziennie to jest tragedia, po 2,3 h nie ma brzydkiego zapachu (nie mam mocnych krwawień), gdy jesteś zdrowa, zmieniasz często podpaski i znasz zasady higieny, to nic nie śmierdzi! nie rozumiem tego problemu, ja nigdy nie czułam od siebie, ani koleżanek, że mają okres, znane mi jest to tylko z kafeterii :P

Gość ja nizej podpisana
ej bez takich:P Teraz uzywam tamponow, ale jak uzywałam podpasek i wstałam po nocy, poszłam sie wysikac to jednak było czuc jak scagnełam majty. Nie chodzi ze wali na kilometr i to przez spodnie. zreszta rano jak wiadomo sie podmywa człowiek i jest ok. Niestety potem w ciagu dnia problem powracał, nie w takim stopniu ale jednak. Zmieniałam podpaski co 3 godziny srednio. No naturella dla mnie była okropnoscia. poza tym wszystko mnie potem swedziało takze....:P

Gość czerwona perfecta
ja zawsze kupowalam czerwona perfecte, teraz kupuje alwaysy rozowe.czasem kupie naturelle. fakt ze po 10 latach miesiaczki mam juz " to doswiadczenie" co mi najlepiej pasuje. ja akurat kupuje bez skrzydelek, z 3 kropelkami - przy zmianie co 2 godziny absolutnie wystarczaja. na noc tez nie zakladam skrzydelkowatych ale generalnie dla poczatkujacych skrzydelka to dobra sprawa. dobrze tez zalozyc w miare dopasowane majtki (ja zawsze na okres zakladam takie mini bokserki) wtedy w nocy podpaska dobrze trzyma sie tylka i nic nie przecieka.

Gość ja z kolei uzywam
obecnie bella perfecta blue. Mają skrzydełka, są pakowane oddzielnie i są cienkie. Próbowalam z tej samej serii green ale mnie odparzały, dlatego tez nie używam Allways. Naturelli nie moge bo mam uczulenie na rumianek. I nigdy nie używam żadnych wkładek ani podpasek typu fresh - zapachowych, podobnie papierów toaletowych. Od tego paskudztwa łatwo złapać infekcje i podrażnić te wrażliwe miejsca. Moja mama miała notorycznie zapalenie pęcherza dopóki nie zwróciłam jej uwagi na papier toaletowy jaki kupuje, jak przestała kupowac zapachowe badziewia problem jest zdecydowanie rzadszy. Tamponów nigdy nie uzywałam, w szkole nie mogłam bo moja budowa błony mi na to nie pozwalała, a teraz też mam opory. Moje się infekcji.

Gość Violka <3
ja naturellę ultra .. są świetne .. ; )

Gość Ta co sie zna
Ja do szkoły noszę odzielnie pakowane z naturelli.Uważam ze są najlepsze .A te z always sa dobre ale można od tej powłoki się nabawic podraznienia skóry.Ja cieszę sie że pierwszy okres dostałam w domu a nie w szkole. Moja siostra cioteczna dostała w szkole - tragedia.Kupuj z naturelli lub z belli perfect rouse one też są bardzo dobre. :)