Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basienkas

Corka malo je

Polecane posty

Gość Basienkas

Witam drogie mamy pam problem z maja 3,5 coreczka Oliwka. Corka jest na mleku Bebilon pepti bo ma skaze bialkowa, ulewa i pediatra stwierdzil ze takie karmienia bedzie dla niej lepsze. Zaczelam karmic ja tym mlekiem jak miala 6 tygodni na poczatku zjadala 60 ml co dwie godziny i wiecej nie chciala teraz je 90 ml co dwie godziny a czasem co trzy i wiecej nie a dodam ze probowalam dawac jej wiecej. Co w tym najgorsze to to ze przed jedzeniem jest wielki placz i zeby zjadla to musze ja najpierw uspokajac roznymi sposobami i brakuje mi juz pomyslow. Corka wazy obecnie 5790. Moze ktoras z was miala podobny przypadek i nalazla rozwiazanie tego problemu.

Dziecku daje sie taki ilosci jedzenia jakie ono samo potrzebuje.Nie mozna wpychac dziecku na sile :-o Jedzenie ma sie kojarzyc nam z przyjemnoscia, a nie kara i placzem :-o Nie sugeruj sie innymi dziecmi, kazdy potrzebuje inne ilosci :) Sama nie jestem mama, ale tak mi sie przynajmniej wydaje :D

Gość Facećak
grill mysle ze masz racje. ale warto spytac lekarza a nie na kafe. troche wyobrazni kobieto

Basienkas mój synek przez pół roku jadł suche ziemniaki i suchy chleb zapijajac bebilonem łaziłam od lekarza do lekarza wyniki swietne mały zywe srebro i nigdy nie chorował a ja non stop na portalach odnosnie zywienia dzieci... jak zgłodnieje sama przyjdzie a jak jestes niespokojna zrb wyniki i na pasozyty

Gość kcfdiughrti
biedne dziecko, nie wpychaj w nia jedzenia na sile :O ja odkad pamietam, zawsze tak mialam, ciagle wmuszanie i wmuszanie jedzenia od najmlodszych lat, bo zdaniem matki jadlam za malo! no kurwa, taki mam uraz do dzis ze jak tylko czuje sie sie najadam a mam cos jeszcze na talerzu i ktos powie "sprobuj zjesc do konca" to od razu opor calego ciala :O dziecko samo wie ile chce!

Moja kuzynka tak wpychala na sile swojemu synowi jedzenie bo tez byl niejadkiem.Ciegle myslala, ze je za malo :-o Przy kazdym posilku byl placz i pisk :-o Dziecko wogole nie chcialo pozniej jesc:-o no bo jak ma jesc skoro jest to dla malucha przymus, a nie przyjemnosc.Potem znalazla swietny sposob.Wiem, ze moze to beznadziejnie zabrzmi ale przeglodzila kilka razy malego przez caly dzien, a wieczorem jak dopadl do talerza to az furczalo :classic_cool: Z dzieciakami tak jest, nie wiesz?ze jak zglodnieja to i suchy chelb z maslem w p i e p r z a ? ;)