Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buziaczek07777

ciśnienie w ciąży-jakie macie i jakie jest dobre????

Polecane posty

Gość Buziaczek07777

Ja u lekarza miałam 125 na 85 i kazał mi kontrolować, mam tatę lekarza więc co drugi dzień mi mierzy i jest 120-80 czasami 125 na 85-mój tata mówi że to jest bardzo dobre ciśnienie.Ale ja się martwię.Może jakieś tabletki lepiej wziąść.Ja mam nerwicę i kazdy pomiar ciśnienia wywołuje u mnie strach ,więc pewnie ono też wzrasta ze stresu.Dziewczyny poradzcie coś.

Gość Efffcia24
ja mam zazwycza 128/67 a puls od 102-112 i lekarz mowi ze swietnie.

Ale przeciez to nie jest podwyzszone cisnienie tylko calkiem w normie wiec nie wiem dlaczego sie obawiasz :)

Gość Buziaczek07777
bo w nerwach raz miałam 130 na 90 a to juz chba w normie nie jest.

Prawidłowa ciąża obniża ciśnienie. Tak mi powiedział mój gin. Ja ciśnienie w ciąży mam 100/70. Ciśnienie niebezpieczne w ciąży to 140/90 i powyżej.

Gość dvfvfdv
A hipochondrię to masz wrodzoną czy to jakaś trauma? Normalnego ciśnienia się boisz ale brania "jakichś tabletek" to już nie? Masz dobre ciśnienie. Też takie miałam i lekarz za każdym razem chwalił. Zastanawia mnie natomiast dlaczego nie wierzysz tacie a szukasz opinii jakichś anonimów.

Gość Buziaczek07777
No niestety mam hipochondrię -wierzę tacie ale kazdy pomiar ciśnienia wywołuje u mnie lęk.Wolałabym brac tabletki i być pewna że mam dobre ciśnienie.Może znacie jakies naturalne sposoby żeby to ciśnienie troszkę obniżyć.

Gość Buziaczek07777
Może ktoś jeszcze coś doradzi!!

Gość julek26
ja normalnie mam ciśnienie 90/65 a jak byłam w ciąży to mialam 80/60 czyli niezbyt mi się obniżyło, pod sam koniec miałam już 100/70, a po urodzeniu dziecka wszystko jest tak jak było. ale moja koleżanka miała 130/90 przez całą ciąże i lekarz powiedział jej że to normalne. gorzej by było jak ciśnienie skoczy powyzej 140. wiec nie masz sie co martwic kontroluj cały czas.

Gość wlasnie ze nie
gorzej jesli przekroczy 90 a nie tak jak piszesz 140 w ciazy druga wartosc zbyt wysoka jest gorsza wiem bo mialam 150/90-150-92

Ja przez 8 m-cy ciąży miałam 100/60 - 110/70.... Aż tu pod koniec zaczęło skakać do 140/90 ;/ Jak pojechałam z tym do szpitala to było już 165/130 :( Miałam zatrucie ciążowe :( Ty się swoim ciśnieniem nie martw,jest ok.Zgłoś się do lekarza,jeśli zacznie się utrzymywać na poziomie 140/90.Tu już zaczyna się ta niebezpieczna granica.

Gość bershkaa
ja mialam bardzo niskie cala ciaze z reguły 90/60 i bylam słaba...

całą ciążę miałam niskie ciśnienie (poniżej 100), ale puls wysoki. Pod koniec ciąży ciśnienie mi wzrosło do 110. Generalnie lepiej miec niższe, bo w ostatnim okresie ciązy sie może podnieść, a za wysokie ciśnienie jest niebezpieczne dla dziecka

Gość Buziaczek07777
A co braliście na wysokie ciśnienie?

Gość Buziaczek07777
Blask a jakie miałaś wartości ciśnienia że musisz brac dopegyt?

JA też mam niskie 90/70 z reguły mam niskie. Ale teraz czuje sie taka ospała ...

tak jak pisały wyżej dziewczyny powyżej 140/90 , bywało nawet że miałam 165/95 , ale ja miałam i przed ciążą kłopoty z ciśnieniem

buziaczek07777 mój gin mawiał, ze dla mnie nawet brak problemów jest problemem ale na pewno Ty nie byłas jego pacjentką uwierz, w życiu człowiek ma różne problemy na różną skalę i bezsensem jest sie doszukiwać ich tam gdzie ich nie ma; myślę, że nie masz zamiaru brac dopegytu z powodu lepszego samopoczucia; to byłby bezsens a w zasadzie absurd; moje ciśnienie średnio wychodził 150/100 :-( więc Ty na pewno w tej kwestii nie powinnaś sie martwić pzdr życząc szczęsliwej ciąży

Gość Buziaczek07777
moze ktoś coś jeszcze podpowie

Gość qwemn
140/90 to ciśnienie, które powinno już zaniepokoić. Wysokie ciśnienie może doprowadzić do niedotlenienia i niedożywienia dziecka w łonie matki. W ciąży brałam dopegyt, lek na nadciśnienie indukowane ciążą.

Gość ciezarowka2010
Buziaczek07777-masz bardzo dobre cisnienie i ogromna glupota byloby branie tabletek na jego zbicie! I dziekuj Bogu, ze masz lekarza w rodzinie! Ja jestem w 9 tygodniu ciazy i dotad mialam bardzo niskie cisnienie (przed ciaza czest ponizej 100). Pierwsze kilka tygodni ciazy byly uciazliwe i to wlasnie przez niskie cisnienie. Potem zaczelo osiagac normy, czyli ok.120/80, ale przedwczoraj sie wystraszylam, bo mialam 146/97. Czulam sie przy takim cisnieniu w sumie normalnie i przez przypadek zobaczylam, ze jest takie duze. Ty nie masz sie czym martwic, tylko mierz cisnienie regularnie i juz.

Gość 8507
Ja kończę 21 tc. Ciśnienie mam niskie mniej więcej 90/50. Moim zdaniem Twoje ciśnienie jest jak najbardziej prawidłowe i nie widzę powodu, żebyś miała się czym martwić. Twój stres może powodować, że później będziesz miała podwyższone ciśnienie.

Gość martakot
Na pewno warto sobie zweryfikować czy aparat ma testy kliniczne, bo dają one pewność co do wyników. Teraz używamy z mężem automatu na ramię Simple Sanity. Jest medyczny, atestowany także przy wynikach nie trzeba się trzy razy zastanawiać czy na pewno są realne, czy przeszacowane.

Gość gość
Ja sobie chwalę ciśnieniomierz który zamówiłem niedawno dla dziadków a znalazłem go przez ranking na http://rankingcisnieniomierzy.pl/. To jest dokładnie ten model z pierwszego miejsca bardzo wygodny bo z akumulatorem można go podładować zasilaczem i gotowe, nie ma całej zabawy z bateriami, wymianą, kupowaniem itp.