Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wfwf

Czy wyrzucacie mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość wfwf

jeśli od otwarcia puszki minęły trzy tygodnie wskazane przez producenta? Bo ja się właśnie zastanawiam czy wyrzucić, czy nie.

Gość wyrzucam

wyrzucam, albo sama je zjadam/wypijam (bo wiadomo, że jest ono dobre, tylko niemowlaki nie mogą pić po trzech tygodniach od otwarcia), bo takiego normlanego nie mogę, ponieważ małej szkodzi, a modyfikowane dla niemowląt mi smakują :) w każdym razie nigdy nie daję córce, jeśli jest przekroczony termin

Gość kjifhvuidfv
raz mi się zdarzyło i wyrzuciłam- ale było spokojnie z 8 tyg otwarte. Zależy ile tego mleka masz. Jeżeli np na 2-3 porcje to nie ma sensu rygorystycznie trzymać się tych 3 tyg. Bo zużyjesz w ciągu 2 dni. Jeżeli otworzyłaś bo myślałaś że dziecko dokarmisz butelką a ono nie chciało a masz swój pokarm - to wyrzuć.

Gość nie wyrzucam. Daje kotu
Ale rzadko mi się zdarzyło ze tak zostało. Częściej po prostu zmieniłam mleko i stare mi zostało.

Gość nigdy mi sie nie zdarzyło
żeby mleko stało dłużej niż 1,5 tygodnia, a co dopiero mówić o trzech... :O

Gość hbhjjhbhjb
u mnie żadne nie było otwarte przez 3tyg. zawsze zje szybciej

jeśli dziecko jest na samym melku modyfikowanym, to owszem, schodzi szybciej, ale jeśli jest na piersi i je modyfikowane okazjonanie (podczas kryzysu laktacyjnego), to przeciez wiadomo, że zostaje

Gość 32 lata-wszystkie swoje
u mnie zuzywamy co 3-4 dni, teraz jak jest wiekszy to maksimum tydzien postoi i sie konczy

Gość zanim przeczytalam
na opakowaniu to dalam dziecku (pół roku) mleko otwarte 3 albo 4 miesiace wczesniej.Cala puszke zjadł.

Gość wyrzucam
tak, jak ktos napisal-karmię piersią a nutramigenem dokarmiam, zawsze zostaje mleko jest mi potrzebne w nagłych wypadkach, jedna porcja gdzies na tydzien, wiec wyrzucam praktycznie całą puszkę