Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriankaa

Czy macie tendencje do wywyższania się?

Polecane posty

Gość kafeteriankaa

Np.kiedy na coś solidnie pracowaliście i odniesienie sukces, a inni Wam zazdroszczą, itp. Ja czasem mam takie chwile, ale walczę z tym, czuję się jak wredy szczur i nie wiem jak to w sobie zmienić :( To chyba wynika z ogólnego niedowartościowania i niskiej samooceny. Macie jakieś rady?

Gość kafeteriankaa
Widzę, że nie mogę liczyć na poważne rady, szkoda.

Gość przytłoczony rzeczywistością
ja tak nie mam bo nie mam czym wywyższać się, wręcz przeciwnie nawet gdy osiągnę sukces, to uważam, że jest to za mały sukces aby wywyższać się. Za to zauważyłem, że ludzie często robią tak jak piszesz, często nie mając nawet podstaw aby przyjmować taką postawę. Czasem jest to wręcz śmieszne, lecz komentuję to w milczeniu :)

Gość dsdsdsdsdsdsdsefe
ej pamietam twoj nick z innego forum na temat depresji czy to sie z tym wiaze ??

(Mt 23,1-12) Jezus przemówił do tłumów i do swych uczniów tymi słowami: Na katedrze Mojżesza zasiedli uczeni w Piśmie i faryzeusze. Czyńcie więc i zachowujcie wszystko, co wam polecą, lecz uczynków ich nie naśladujcie. Mówią bowiem, ale sami nie czynią. Wiążą ciężary wielkie i nie do uniesienia i kładą je ludziom na ramiona, lecz sami palcem ruszyć ich nie chcą. Wszystkie swe uczynki spełniają w tym celu, żeby się ludziom pokazać. Rozszerzają swoje filakterie i wydłużają frędzle u płaszczów. Lubią zaszczytne miejsca na ucztach i pierwsze krzesła w synagogach. Chcą, by ich pozdrawiano na rynkach i żeby ludzie nazywali ich Rabbi. Otóż wy nie pozwalajcie nazywać się Rabbi, albowiem jeden jest wasz Nauczyciel, a wy wszyscy braćmi jesteście. Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie. Nie chciejcie również, żeby was nazywano mistrzami, bo jeden jest tylko wasz Mistrz, Chrystus. Największy z was niech będzie waszym sługą. Kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony.

Gość kafeteriankaa
Bo to jest śmieszne i niedorzeczne. I chyba właśnie wynika z tego niedowartościowania, jakby człowiekowi się wydawało, że jedynym jego życjowym plusem jest właśnie to osiągnięcie, bo o sobie nie ma dobrego zdania.

Gość ludzie ratunku................
jeżeli odnoszę sukces ,to tylko i wyłącznie czuję satysfakcje. Ale wywyższać się co Ty!!!!!!

Gość kafeteriankaa
Myslalam, ze ktos pyta o przytloczonego rzeczywistoscią, bo jego temat jest na kafe. Z podwojnym 'f' nicka nie miałam.